Incredibaby
Hvis jeg var gravid...

Et spørgsmål om ilt…

I går blev jeg ked af det 3 gange på vores lille gåtur. Det gjorde jeg fordi jeg 3 gange var vidne til barnevogne som var ude på en en lille trilletur, nøjagtigt som vi var. Forskellen var dog, at disse 3 barnevogne havde både stofble og myggenet ned over åbningen i barnevognen. Og tanken om, hvordan luften måtte være nede i disse barnevogne gjorde mig ked af det. Jeg fik faktisk ondt i maven, og havde lyst til at sige noget. Hvad nu, hvis de ikke ved, at det er hamrende farligt at lukke for luftcirkulationen på den måde?

Jeg er ikke i tvivl om, at de gør det i den bedste mening og i den bedste tro. Men for pokker hvor er det bare ikke en god ide.

Jeg endte med at holde min mund. Jeg har ikke lyst til at fornærme en mor, eller fortælle hende, at hun gør noget forkert. Det har jeg ganske enkelt ikke mod på at sige til en fremmed kvinde. Jeg håber, at de har truffet et informeret valg, og lukker op for den vogn så snart de er ude af solen. Vi har endnu ikke brugt vores myggenet, for vi døjer ikke med dyr herinde i centrum. Og faktisk gad jeg også godt vide, hvad der er mest farligt: insektbid eller en barnevogn med temperaturer på over de 30 grader. For det kan vi nok ikke komme udenom, at der har været i barnevogne i dag. Af med overlærred, ingenting foran åbningen, og godt med skygge. Så går det hele meget bedre! En test udført af søndagsavisen viser, at vognen kommer ned på 27 grader (på en sommerdag med 25 grader, og vognen i skygge). Faktisk viste testen, at vognen kun blev 2 grader varmere hvis den stod i sol. Så kunne vi ikke lige alle være gode til at fortælle alle vores bekendte, at vi altså skal af med den dårlige vane, som det jo nok er blevet. Måske ser man så mange gøre det at man faktisk ikke er klar over, at det ikke er sikkert.

I mellemtiden håber jeg, at jeg måske får taget modet til mig, og på en pæn måde fortæller moren, at det godt kan blive lidt halv-lummert under sådan en stofble, og at ilten ikke er super god.

Det er virkelig ikke en løftet pegefinger fra min side af, men blot en lille information – hvis nogle ikke skulle være klar over det :-) Jeg blev selv meget taknemmelig da jeg faldt over artiklen – for det er måske ikke lige noget man tænker over.

Hvis I gerne vil læse mere, så kan I læse en artikel omkring emnet lige her

Skærmbillede 2015-07-03 kl. 21.37.45

Kilde: søndagsavisen.dk

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis jeg var gravid...