Incredibaby
10 hurtige og ærlige omkring fødsler

Tabuer, som vi bør tale om

Jeg synes egentligt ikke der bør være tabuer i forældreverdenen. Man burde kunne tale om alle emner, fordi det jo netop ikke er nogen hemmelighed, at det er hårdt med sådan en lille en.

Men det kan godt være svært at sige “Jeg magter faktisk ikke mit eget barn i dag”, eller “Jeg havde lyst til at lukke døren og gå min vej”. Problemet er, at man har dårlig samvittighed så snart man har sagt ordene. For man elsker jo de små krapyler betingelsesløst. Men nogle gange er bægeret bare fyldt. Nogle gange, har nattesøvnen været ikke-eksisterende, dagen har været én lang kamp både med søvn og mad, og man er så tyndslidt, at man faktisk synes man har fortjent et langt bad og bare en halv times ro og fred.

Det kan være svært at bede om hjælp, og det kan være svært at følge med i en verden hvor mange bygger en glansbillede facade op. Det kan også være svært at vide, hvem der vil lytte, og hvem der vil dømme. Det kan være så stor en hjælp blot at tale om det, men hvis man i stedet bliver dømt når man åbner munden og er ærlig, så er det pludseligt blot blevet værre. Der vil nok desværre altid være nogle, som vil sige, at de aldrig tænker sådan nogle tanker når de er sammen med deres børn. Men det kan jeg i hvert fald sige, at jeg gjorde så sent som i nat. Jeg tænkte “hold kæft hvor går jeg snart min vej, hvis du ikke snart SOVER i stedet for det her show”. Og i øjeblikket var jeg nok tæt på at tro, at jeg mente det. Sådan en effekt kan frustration og søvnmangel godt have. Og selvom vi jo godt ved, at vi ikke mener det sådan rigtigt, så har jeg i hvert fald personligt brug for mennesker omkring mig, som lytter og ikke dømmer. Og som også godt selv kan indrømme det, når det hele er hårdt og man kan tænke grimme tanker. Det er vist en del af det der med at blive mor tror jeg. Det er hårdt og fantastisk på én og samme tid.

Og lige nu ligger Elliot her og putter, og nattens strabadser og grimme tanker føles som en drøm langt væk. Men jeg ved, at der kommer nætter som den igen, og at det ikke er sidste gang jeg bliver svag i mit sind og tænker ting, jeg ikke mener.

 

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

2 kommentarer

 • Ane

  Tak!!!! Det var lige det jeg også tænkte. Du har så evigt ret. Har også været derude utallige gange.. Og det hjælper ikke altid at lufte det i mødregruppen, når der sidder nogle der er så ufattelig frelste….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Agersnap

   Hej Ane, hvor er jeg glad for, at du kan lide indlægget.
   Det er nemlig super svært når mødre (eller hvem man ellers taler med) dømmer én i stedet for at være en støtte. Så er det ikke særligt nemt at tale om, og man føler sig hurtigt alene og uduelig. Og når man er så tyndslidt er man på forhånd meget sårbar.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 hurtige og ærlige omkring fødsler