Incredibaby
Du ved, at du er fra Vestjylland når...

Sociale medier: Virkeligheden version 2.0?

Det er ikke første gang, jeg skriver om de sociale medier herinde på mit eget lille sociale medie. Og det bliver i øvrigt heller ikke sidste gang. Jeg indrømmer, at jeg nok er lidt farvet af at have studeret på en humanistisk kommunikationsuddannelse i 3 år. Jeg kan ikke lade være med at bide mærke i nye tendenser, trends og udfasningen af de tidligere. Det er sjovt som “moden” skifter indenfor de sociale medier. Vi er blevet omgivet af flere filtre, flere hashtags, flere nye måder at fortælle folk historien om os selv. Vi bliver bombarderet med nye features, og nogle af dem giver os endnu større mulighed for at manipulere med historien og fortælle den præcis som vi har lyst – vi kan så at sige forme vores egen fortælling næsten fuldstændigt. Og det ved vi jo faktisk godt, at kan forekomme – vi kan gå så langt, at kalde det “Den komplette løgn-historie”. Vi så det jo med eksempelvis instagram-profilen kemoland. Og selvom jeg bestemt ikke siger, at folk burde have set den komme (for det siger jeg altså virkelig ikke), så har vi også selv et ansvar for at filtrere imellem alle de filtrerede historier og billeder. Vi bliver nødt til at tage en vurdering af, hvorvidt nogle personer bruger filtrene til at skabe en æstetik som i den virkelige verden bare ikke er muligt.

Der ér altså ingen, der altid ligner en million – de vågner jo ligesom ikke med perfekte beach-waves i håret og en fejlfri make-up, vel? Heller ikke selvom billedet hedder #iwokeuplikethis. Det gjorde hun sgu nok ikke. Og der er heller ingen, som bor i perfekte hjem døgnet rundt. Vi har allesammen engang imellem rodede køkkener, og vi vågner altså i sidste ende alle op med morgenånde – sådan er livet skruet sammen (måske ikke lige det med køkkenet, men er det ikke nærmest en naturlov når man lige har lavet mad?).

Man bliver i sidste ende bare nødt til, at være voksen nok til at navigere rundt i de filtrerede sandheder hvis man vil surfe rundt på de sociale medier. For vi kommer ikke uden om de filtrerede og pyntede sandheder – de findes faktisk også derude i virkeligheden. Hvor mange kender du ikke der lyver om deres vægt, bruger opstrammende strømpebukser, eller gerne vil pynte lidt på deres jobtitel? Jeg kender mange, og der er jo sådan set ikke noget galt i, at pynte en lille smule på sig selv – så længe vi bare allesammen kan blive enige om, at det er vores eget ansvar at vi som modtagere godt ved, at nogle ting altså skal tages med et gran salt. Og at et filter ikke er det samme som at lyve. Det er aldrig ok at lyve – det er ikke det jeg taler om her! Vi lever bare i en tid, hvor der stræbes efter æstetik og “det gode liv”. Og ved I hvad? Ain’t nothing wrong with that!

28548926

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap, på snapchat @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du ved, at du er fra Vestjylland når...