Incredibaby
Julehygge på en 4. søndag i advent

11 irriterende ting, folk siger til en nybagt mor

For nogle måneder siden postede jeg et indlæg, som det skulle vise sig, at rigtig mange kunne relatere til. Så nu får I den igen – repostet direkte fra mig til jer. Glædelig 21. december! :-)

Der er de typer mennesker, som bare ikke rigtigt forstår det. Og som nok siger det i bedste mening, men faktisk mest af alt er lidt irriterende ;-)

 • “Hva så? Opfører han sig pænt? Sover han igennem, eller er han hård?” – Han er en nyfødt baby. Ja, han er hård. Ja, han har brug for tryghed i løbet af natten engang imellem, og ja, han skriger engang imellem. Så ja, det er hårdt. Men han opfører sig præcist som en nyfødt baby bør opføre sig.
 • “Årh, så går du bare derhjemme og hygger dig på barsel?” – Jeg forstår godt, hvad folk mener. Og ja, det er da hyggeligt. Men det er altså et fuldtidsjob at tage sig af sådan en lille én.
 • “Man kan da ikke se du lige har født.” – Og så står man der. Og ved egentligt ikke heeelt hvad de præcist mener, og hvad man skal sige. Det er en kompliment, I know. Men det ér sgu en lidt underlig kommentar. Prøv med “du ser dælme godt ud” – det er meget nemmere at svare på, og en reel kompliment.
 • “Ammer du så?” – Skide irriterende spørgsmål for de der ikke ammer. Det synes jeg i hvert fald, efter jeg er stoppet.
 • “Gjorde det ondt at føde?” – Ja, det føltes nogenlunde som at skide en kommode.
 • “Ej, han skal da heller ikke sove hele tiden, skal han?” – Jo, det skal han. Tør du vække ham?? I dare you.
 • “Nå, det var da noget træls noget at han har været vågen i nat. Men så kan du jo tage en lur i løbet af dagen.” Nej, egentligt ikke. For barnet skal have sutten, trilles og vugges hvert 30. minut. Hvis man på et tidspunkt begynder at kunne nå en lur imens barnet sover til middag, så glæder jeg mig altså meget!
 • “Tror du, at du har nok mælk?” – Nok den mest irriterende kommentar af alle.
 • “Mon der er næring nok i mælken, når han vil spise så tit?” – Ja, gad vide. Skulle vi prøve at dvæle lidt mere ved den tanke?
 • “Arj, jeg elsker bare den glød jeg får under graviditet og amning. Man er bare så frugtbar og kvindelig, ikke?” – Hvilken glød? Er det den grå kaffe-glød vi taler om, eller er jeg blevet snydt?
 • “Er far så god til at passe ham nogle gange” – Ja, det er han. Men man passer altså ikke sit eget barn. Ikke når det bliver betonet som en reel babysitter tjans. Det er 50% hans barn, ikke? ;-)

barnedåb viggo

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

8 kommentarer

 • Freja

  ALT det ovenstående kan jeg nikke genkendene til og det hænger mig lige så langt ud af halsen, som det gør på dig :) Min pige græd engang, da jeg sad og nød en skyggeplet nede i haven til vores ejendom. Der går ikke 2 sek. før en gammel dame fra ejendommen råber: “så am hende dog!” Jeg var seriøst lige ved at flyve op på altanen og vride armen om på hende haha, folk er så kloge på ens vegne :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Agersnap

   Hej Freja. Shit en kommentar hun dog fik fyret af der! Jeg tror også jeg var kogt over! Som om man ikke har forsøgt som det første at amme dem når de skriger som små! ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Så må du jo sige til, hvis de siger noget du ikke bryder dig om.
  Tør snart ikke tale med nybagte mødre længere. På den ene side er barnet det eneste de vil tale om, på den anden side kan hvert andet spørgsmål til barnet opfattes som en kritik.
  Hov, det blev lige så sort-hvid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Agersnap

   Hej Tine,
   Jeg har såmænd også sagt det, hvis noget har været helt ude i hampen. Men af og til er det også svært at få sagt fra – det ved jeg ikke om du kan nikke genkendende til, men sådan har jeg det i hvert fald. De fleste kommentarer tager jeg i øvrigt også med et smil, og du må heller ikke tro, at jeg går og mugger over alle kommentarer – det gør jeg faktisk sjældent :-) Indlægget her går ud til alle de mødre som ved PRÆCIS hvad jeg taler om, og selv har hørt de samme kommentarer igen og igen – og er i øvrigt også skrevet med et gevaldigt smil på læben. Glædelig jul! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mæhæ

  Eller… Når de græder og folk spørger “er han sulten? Er han træt? Har han brug for at mor går med ham?
  Andre ved jo altid bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Agersnap

   Det kan i hvert fald ofte føles som om at kommentarerne er belærende og mest af alt lidt irriterende når man hører det for 5. gang ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HAHA DEN ER GOD!!!! Og SPOT ON! Velkommen til Premium sødeste du:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julehygge på en 4. søndag i advent