Incredibaby
11 søde ting, folk siger til en nybagt mor

Om at sige nej tak til baby og sukker

Jeg vil bestemt ikke mene, at jeg er hysterisk. Hverken som kvinde eller som mor. Jeg tror på “alt med måde”, og siger ikke nej til hverken sukker, alkohol eller parabener i rimelige mængder.

Men når det lige præcis kommer til sukker og det der med at give det til babyer, så har jeg en mening om hvordan mit barn skal ernæres. Og det har altså indtil nu ikke involveret sukker. Elliot er 9½ måned, og han har ikke et behov for sukker. Han kan ikke bruge det til noget rent ernæringsmæssigt, og han ved ikke hvad det er. Og så ser jeg ingen grund til at give ham slik og sodavand.

Sådan har jeg det. Hvordan andre gør det er helt op til den enkelte, og jeg er heller ikke typen der dømmer eller kommer med en spids kommentar omkring det. For det er da klart, at børn ikke dør af at få sukker. Det tror jeg heller ikke, at Elliot gør. Men hjemme hos os har vi taget det valg, at han altså ikke har fået sukker endnu.
Hvornår det skal være har vi ikke planlagt eller noget – det kommer når der en dag er anledning til det. Måske skal han smage ris ala mande i morgen fordi det er jul. Han er vild med risengrød, og hvis ikke det var fordi det er lavet af ris (og babyer ikke må få for mange ris), så kunne han såmænd sagtens få det ofte. Han ved ikke, at der normalt hører en omgang kanelsukker sammen med sådan en portion, så han elsker det uden noget ovenpå.

Og når jeg så sidder her og praler af, at han ikke får sukker, så passer det jo faktisk ikke. For han får masser af frugtsukker eksempelvis. Svesker, frugtmos, smoothies – you name it. Det handler egentligt blot om, at jeg ikke rigtigt kan se grunden til at han allerede skal have “lov at smage” slik og lign. For “han skal jo lære det”, og “han vil jo godt kunne lide det”. Han eeeelsker ærtemos og sveskemos, og lyser helt op og basker med armene når han skal spise. Så når han er SÅ vild med grøntsager og frugt, så er der vel egentligt ikke rigtig grund til, at han skal have serveret hvidt sukker på den ene eller anden måde? :-)

Er der mon andre derude, som også siger nej tak til baby og sukker?

 

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

4 kommentarer

 • Janne

  Ej seriøst. Tror da de fleste med så små børn holder dem langt væk fra sukker. Tror ikke det kan kaldes “pral” derimod sund fornuft.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er helt enig! Vi har også sagt at når hans behov ikke er der for det, hvorfor så give ham det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har Carl på 8 måneder, og jeg er meget enig med dig.. Alt med måde.. Han har smagt en æbleskive, men var ikke synderlig begejstret, så han forsatte med rugbrødsmadderne.. Han må gerne smage på ting, men jeg bliver rigtig træls, mår eks. Mine svigerforældre går bag ryggen på os, og fodrer ham med brunsviger – fordi han jo godt kan lide det?!? Jaja, men han elsker også frugt og grøntsager, og det vil jeg meget gerne have forsætter..

  Rigtig glædelig jul – og tak for en fantastisk blog <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Agersnap

   Hej Louise.
   Jeg kan så meget følge din tankegang – hvis han er enormt glad for et stykke frugt, så er der måske ikke grund til at de stikker ham en brunsviger. Og bag ryggen på jer? Jeg var blevet tosset ;-)
   Glædelig jul – og tusind tak for de søde ord!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11 søde ting, folk siger til en nybagt mor