Incredibaby
Man ved, at man er far når...

Opskrift: Lemoncurd-tærte og lemonade

Her ovenpå nytåret lå der en hel pose citroner i mit køleskab. Vi havde ikke fået dem brugt alligevel, og jeg måtte jo lægge hovedet i blød for at finde ud af, hvad jeg skulle bruge så mange citroner til.

Jeg kunne i min erindring mindes, at jeg for nogle år siden bagte en lemoncurd tærte, og at jeg stadig havde opskriften i mine noter. Hvor jeg har den fra husker jeg ikke, men jeg tror det er noget Blomsterberg halløj. Tærten består af en mørdejsbund, et chokoladelag og en lemoncurd øverst.

Det er ikke nogen vildt simpel opskrift, men heller ikke noget super kompliceret hvis man er vant til at begå sig med bagværk.

Mørdej:
300 gram mel
150 gram smør
1 æg
100 gram flormelis

Æltes sammen (rækkefølge irrelevant), og presses ned i en tærteform.

Chokolade:
100 gram chokolade
50 gram smør
2 æg
50 gram sukker

Chokolade og smør smeltes i en gryde (pas på med varmen). Sukker og æg piskes luftigt i en anden skål. De 2 masser vendes sammen. Hæld derefter over tærtebunden og bag i ovnen i ca. 20 minutter ved omkring 200 grader – alt efter hvordan ovnen bager. Min bager ikke super hårdt, så jeg gav den 200 grader.

Lemoncurd:

170 gram citronsaft (jeg brugte 6 citroner)
250 gram sukker
2 æg
90 gram smør

Halvdelen af sukker og al citronsaften varmes i en gryde til det koger. Lad det ikke koge for længe. I en anden gryde skal æg og det sidste sukker røres sammen. Den varme citron/sukkermasse hældes over æg/sukkermassen. Jeg hældte det i løbende og rørte godt samtidigt. Smørret tilsættes og smeltes under omrøring over svag varme. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og massen stilles til afkøling.

Kagen tages ud af ovnen og afkøles så længe du nu har tid til. Den skal gerne være ok kold. Til sidst hældes lemoncurden udover kagen, og hele kagen stilles til afkøling i nogle timer.

Jeg er et utålmodigt væsen, så jeg havde naturligvis ikke tid til at vente på afkølingen. Men hvis jeg nu havde haft tålmodighed, så tror jeg faktisk den ville have et fint snit! :-)

Tip: Lemoncurden kan også bruges ovenpå boller eller pandekager!

 

IMG_1070

Lemonade:

1 dl vand og 1 dl sukker  koges op indtil sukkeren er opløst. Saften fra 4 store citroner tilføjes efter afkøling, og stilles i køleskabet. Når du vil have et glas lemonade tilføjer du vand/danskvand indtil det har den koncentration du godt kan lide.

Tip! Om sommeren er en omgang mynte helt perfekt til et glas iskoldt lemonade!

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man ved, at man er far når...