Incredibaby
Elliots 1. sygedag

Mødre: Glemmer vi vores egne behov?

Her på bloggen, og egentligt mange andre steder også, er det nemt at finde tekster om det hårde forældre liv. Jeg fortæller gerne om, at det er hårdt og tidskrævende at have børn. Jeg håber også, at jeg får fortalt hvor fantastisk og berigende det er at have børn. For det er det – mere end noget andet. Men det er også en opofrelse at få børn – jeg synes nok lidt, at det generelt forventes, at vi som kvinder ofrer vores gamle jeg til fordel for mor-rolle. Og det er jo helt naturligt så længe børnene er små og afhængige af os.

Der er mange ting, som mødre ikke begiver sig ud i, fordi de jo “ikke kan få det til at passe med børnene”. Det er i hvert fald min oplevelse. Man er betænkelig ved at tage ud, tage væk en hel weekend, bruge aftenerne på træning osv. For tiden skal jo gerne ikke gå fra børnene – man synes i forvejen, at tiden er for knap. Kvalitetstid er det mest hellige i en familie, og det kan være svært at få tid til at være andet end nogens mor. Før børn brugte jeg en del tid på træning, bagning og madlavning. Det var en stor interesse, og hvad jeg brugte min fritid på.

Min interesse har i 10 måneder (+9 måneders graviditet) været Elliot. Nærmest uden undtagelse. Og det vil den altid være. Men jeg har både planer og formodning om, at jeg skal til at have andre interesser igen snart. Begynde at finde interesser for andet end baby, babytøj og babyinteriør. Interesser for MIG.

Jeg ved godt, at det er noget man selv vælger som mor, og at ingen tvinger mødrene til noget som helst. Men jeg tror, at det er meget almindeligt, at man en dag kigger sig omkring og indser, at man måske har ladet alt foregå på barnets præmisser. Og måske har glemt sit gamle jeg lidt?

Nogle kvinder synes tværtimod det er mega fedt at dedikere deres liv fuldkomment til børn i en periode så længe de er små – og intet galt i det! Vi er alle forskellige.

Jeg har i hvert fald besluttet mig for at finde mig en hobby og få lidt Sanne-tid et par dage om ugen. Måske bare 30 minutters løbetur eller 1 times træning når Elliot er lagt i seng :-)

FullSizeRender

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

  • Jeg kan 100% følge dig .. der er mange der falder i “MOR” fælden, og intet andet kan foretage dig end at være mor. men det handler om prioritering. ligeså meget som mødre glemmer sig selv, glemmer de også at de er i et parforhold – det er lige så vigtigt at huske, så det ikke dør ud! Så det gælder både om at få kvalitetstid for sig selv – men også at få kvalitetstid sammen – uden baby/barn.. det er vigtigt at huske på :147:

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elliots 1. sygedag