Incredibaby
Stop så med de skjulte reklamer, tak!

A-derma skepsis? Jeg tager det helt roligt.

For et par dage siden udgav Politiken en artikel omkring apotekernes cremer til sensitiv hud. Overskriften lød ” ‘Milde’ cremer kan indeholde skadelig kemi”. Jeg hæfter mig meget ved ordet “kan”. Det kan da umuligt komme bag på nogen i dagens Danmark, at det kan indeholde “skadelig” kemi – i hvert fald hvis man sådan lige tænker nærmere over det. For når det handler om ting vi smører på huden, og som ikke fordærver få dage efter vi har åbnet bøtten, så er der naturligvis konserveringsmiddel i. Det kan ikke komme som nogen overraskelse. Og selvfølgeligt kan konserveringsmidler give allergi (men det er nok ikke så sandsynligt i de mængder som det anvendes i dag. Det er en anden snak – må holde mig på sporet). Så langt kan vi også blive enige. At de indeholder BHT som er “potentielt hormonforstyrrende” synes jeg ikke, at jeg kan bruge til en helt masse.
Det er jo også jävla fint at råbe “vagt i gevær” og udskælde alle potentielt farlige konserveringsmidler. Men hvad er alternativet? Vi skal jo have konserveringsmidler i vores cremer hvis de skal kunne holde sig og undgå bakterievækst. I øvrigt er parabener også nødvendigt at bruge for at mindske eksem – igen pga. bakterier.

Når jeg går ind i en hvilken som helst forretning for at købe en ansigtscreme, så prøver de gerne at sælge mig cremen ved at sige “og så er den jo helt parabenefri!”. Jeg er så typen der spørger “Næh hvor fint. Hvad indeholder den så i stedet for?” Jeg har endnu ikke fået et svar der har været tilfredsstillende. Jeg er træt at parabenehysteriet, fordi vi ikke har et alternativ til konserveringsmidler i cremer og kosmetik. Så vil jeg hellere have parabener, som er blevet brugt i årtier fremfor nye konserveringsmidler som umuligt kan være ligeså gennemtestede! Det er i hvert fald min tanke…

På samme måde kan ekspedienter finde på at sælge mig noget “uden parfume”, fordi kun den indeholder “æteriske olier”. Hvis æteriske olier ikke indeholder parfume, hvad dælen skal vi så kalde det? Det er simpelthen så misvisende, at stå og sælge produkter på det grundlag. Helt ærligt, det giver mig nattesved!

Pudderdaaserne er min ultimative yndlingsblog, og har været det i årevis! De har skrevet indlægget her (og en helt masse andre) som er relevante hvis du gerne vil vide lidt mere om emner som disse.

Jeg er på ingen måde ekspert på området, men jeg læser gerne rapporter om konserveringsmidler for at orientere mig omkring alle de såkaldte farlige stoffer.

Jeg konfererede med nogle kloge blogger-kolleger som ret fint pointerede, at A-derma jo altså ikke markedsfører sig med at være et naturligt produkt.

Indtil der ligger konkrete beviser og anbefalinger der fraråder brugen af A-derma, så vil jeg tage det helt roligt og fortsætte min brug. Jeg er stor fan af både Exomega og Dermalibour cremerne, og har ikke tænkt mig at ændre på mine vaner endnu :-)

Og hvis nogle skulle undre sig så har jeg ikke fået hverken en krone eller anden opfordring fra A-derma omkring indlægget her :-)

a-derma1

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap, snapchat @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stop så med de skjulte reklamer, tak!