Incredibaby
Halvfems timer, en fødsel og en baby.

Mads har noget han gerne vil sige…

… og det har han skrevet et lille digt om.

 

Et lille digt om børns tandsituation i steps.

Uden tænder i munden et babyfjæs du ligne vil,

Uden tænder i munden mor og fars spædbarn du vil være,

Uden tænder i munden mad og drikke du smaske kan,

Uden tænder i munden ikke bide du vil,

Med tænder på vej mor og fars søvn du ødelægge kan,

Med tænder på vej savl overalt du efterlade vil,

Med tænder på vej så syg du blive kan,

Med tænder på vej så højt du græde kan,

Med tænder i munden charmerende du er,

Med tænder i munden din mad du tygge kan,

Med tænder i munden et stort tandsæt i armen på far du sætte kan,

Med tænder i munden til et stort barn udviklet du er.

 

Fem tænder, utallige opvågninger og flere bisser på vej

 

Spontane febersymptomer midt om natten er ikke et fremmed fænomen i vores lille familie, når Elliots tandsæt er begyndt at bevæge på sig.

Der er skudt fire fortænder ud og en hjørnetand. Hvor mange mangler der så lige?? For hver tand gør ondt på Elliot, hvilket viser sig i feber, gråd og ingen appetit. Det er godt tænderne kommer, men av av av stakkels lille barn. Og for tiden er det også stakkels forældre, for nætterne går bedre, når de pløkker ikke presser på. Vi har heldigvis kun en-to opvågninger om natten, men når tænderne er undervejs, kan de sagtens vare op til to timer.

Når man om natten vågner af sit grædende barn bliver selvmedlidenheden hurtigt droppet, og der opstår måske lige en kort dårlig samvittighed over nogle af de ting, der kørte gennem ens hoved kort efter den bratte opvågning. Herefter starter vores ”Red vores nattesøvn”, og den bliver kun reddet, hvis Elliot får det bedre, stopper med at græde og kan sove videre.

Vi forsøger altid først med at lave en flaske modermælkserstatning, herefter kan der være to udfald: Han spiser den og sover videre eller han spiser den og sover ikke videre. I tilfælde af andet scenarie bliver det til en gåtur i stuen på armen. Der holder han som regel op med at græde, hvorefter man prøver at lægge sig ind med ham. Det sker så 9 ud af 10 gange, at han starter med at græde igen. Og så starter vi igen minus flasken.

Før eller siden accepterer han at sove igen, og her kan vi genoptage vores afbrudte nattesøvn.

Det er hårdt, når han får tænder, men hold da op, hvor er det utroligt, hvordan udtrykket i deres ansigt ændrer sig. De går fra et lille sødt babyfjæs til et rigtig barneansigt, og de kan charmere sig ind alle steder, lige indtil man får en finger, et stykke flæsk eller en arm i klemme mellem de fire fortænder. Der agerer de som en Rottweiler, de bider til det knaser.

Vi glæder os til at få vores lille glade Elliot tilbage <3

113-1

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @incredibabydk, facebook @incredibaby og snapchat på "sanneagersnap"
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halvfems timer, en fødsel og en baby.