Incredibaby
En lille én i min mave....

Tidlig scanning – hvorfor?

Annonce IMG_4444

Når man sådan står der og kigger på 2 streger på en graviditetstest kan det godt være lidt svært at forstå, at man altså skal være forældre. Fra det ene øjeblik til det andet ændrede fremtiden sig, og man kan endnu ikke mærke nogen forskel fra for 10 minutter siden. Udover spændingen der altså blev udløst.

For mig har det været ret svært at forstå begge gange. Det der med, at der nu boede et lille væsen inde i min mave, og at jeg skulle agere “baby-maker” i de næste mange måneder. Det var jo på en god måde, men jeg synes stadig det var svært for min hjerne at forstå det sådan helt. Og jeg manglede lidt den helt store glæde, for jeg kunne godt mærke at jeg havde brug for at få bekræftet, at der var liv derinde.

I begge mine graviditeter har vi været inde hos cyclus klinik i Århus C for at få lavet en tidlig scanning. Vi var afsted i 9. uge, og der var naturligvis ikke meget at se. Men man kunne se, at der var et foster, at der var et hjerte og faktisk lignede det allerede et lille menneske en smule. Der var små antydninger af arme og ben, og man kunne se et hovede.

På vej hjem i bilen sad jeg med en helt anden følelse end da vi var på vej afsted. Jeg var ikke rystende nervøs på vej derop, men vi var naturligvis begge meget spændte. På hjemvejen var vi enormt glade og lettede begge to, og vi turde for alvor at tro på det. At der er en lille ny på vej, og Elliot skal være storebror.

IMG_4447

IMG_4445

 

Trygheden i at have set hjertet slå efter 6 fulde uger består også i, at de graviditeter der går til grunde inden 12. uge aldrig har haft hjerteaktivitet i 95 % af tilfældene. Og hvis du har set hjertet slå efter 8 fulde uger stiger tallet til 97 %. Jeg er en person der læner mig op af fakta og tal. Og selvom der stadig er en minimal risiko, så er det tal jeg kan arbejde med.

Efter scanningen har jeg ikke været nervøs for barnet længere, og efter en vellykket nakkefold er jeg naturligvis glad for, at jeg har haft ro i maven den sidste måned – med god grund. Jeg hader at bekymre mig uden grund, og jeg betaler gerne for at få fjernet bekymringerne – i hvert fald når det er til at betale sig fra ;-)

Cyclus klinik har både klinikker i Århus og København, og jeg har faktisk været deroppe et par gange efterhånden. Pia, som er indehaver af klinikkerne, er vanvittigt sød. Hun interesserer sig oprigtigt, og så er hun både erfaren og kompetent. Jeg synes heller ikke det har været svært at finde tider, og jeg har ikke skullet 3-4 uger ud i fremtiden som jeg ellers har set mange andre steder. Alt personale er uddannet jordemødre, og certificerede til at foretage forskellige typer af scanninger.

For mig er det vigtigt at jeg får behandling af fagfolk der kan deres kram når jeg besøger en privatklinik. Jeg betaler af egen lomme, og vil naturligvis gerne have hjælp af en uddannet jordemoder som har scannet før og ved hvad hun (eller han ;-) ) taler om.

Priserne hos cyclus klinik kan du se lige her og ellers kan du også følge med på deres facebookside lige her

IMG_4450

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille én i min mave....