Incredibaby
Graviditetsvenlig stræk-kjole til 80 kr!

“Så har I da fået børn tidligt!”

… og det har vi da helt bestemt. Mads fyldte 25 år 2 uger efter Elliot kom til verden, og 5 måneder senere fyldte jeg ligeledes 25 år. Hvis man kigger tilbage på vores forældres generation var 25 år ikke tidligt at få børn. Mine forældre fik eksempelvis deres første barn i 1980 hvor gennemsnitsalderen for førstegangsfødende kvinder var 24,6 år. I 2015 hed tallet 29,1 år.

Så man må sige, at vi har fået børn tidligt i forhold til gennemsnittet. Det er dog ikke noget jeg egentligt har mærket til sådan rent personligt. For mange af mine veninder fik børn i 2015 ligesom jeg selv, og endnu flere har fået det nu.

Jeg tænker faktisk sjældent over det. Men engang imellem bliver folk meget overraskede over, at vi er et par på 26 år med nummer 2 på vej. En sjælden gang hænder det, at folk er ved at falde bagover når de hører, at jeg har børn – og endda snart to. Det er ligesom gået lidt over på det sidste, eftersom jeg har en tydelig gravid mave – og så møder jeg ikke så ofte nye folk længere ;-)

Det jeg egentligt vil med indlægget her er bare at sige, at jeg ofte sætter pris på det faktum, at vi formentligt er færdige med at få børn når vi er fyldt 30 år. Det passer mig simpelthen fantastisk godt! Jeg synes små børn er noget så fantastiske – men de kræver altså en hel del energi, og jeg tror bestemt kun det kommer os til gode, at vi har alderen med os. Ikke at folk der får børn senere har mindre energi – det aner jeg intet om :-)

Jeg får forholdsvist ofte mails fra kvinder omkring min egen alder eller et par år yngre, som overvejer at få børn – men de er meget i tvivl om omgivelsernes reaktioner, og spørger efter min erfaring. Og bliv endelig ved med at sende mails uanset hvad I vil spørge om! Men jeg tror ikke det vil skade, lige at svare herinde :-) Vores omgivelser har kun været glade, støttende og fuldt ud fantastiske da vi fortalte dem om både første og anden graviditet. Der er ingen i vores nære netværk der har set skævt til vores beslutning om børn, og jeg tror ikke at det er noget man skal bekymre sig så meget om. Hvis det giver mening i den situation man nu står i, så tror jeg kun man vil opleve glæde og støtte når man fortæller så glædelig en nyhed. Hvis man har råd, tid og overskud til at barn, så kommer det også sjældent totalt bag på folk :-)

Det var vist lidt et sludret indlæg – men det var egentligt bare det jeg lige ville bidrage med sådan en højhellig lille-fredag.

Hvornår har I fået børn? Og hvordan tog omgivelserne det? Og hvis I ikke har børn, hvornår vil I så gerne have børn? :-)

14124006_10153724968781466_57532395_o

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

42 kommentarer

 • Naya

  Hvad hedder modellen på din nederdel? Den er rigtig fin og kunne godt bruge sådan en nu når maven er begyndt at vokse lidt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Jeg husker desværre ikke modellen, men den er fra Moss og i en uld blanding. Jeg er ikke sikker på, at de har den længere – men jeg ved det ikke :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg fik mit første barn tre måneder efter min 18-års fødselsdag. Nummer to meldte sin ankomst 10 dage før min 23-års fødselsdag, så jeg slår dig med et par længder, på ung-forælder-fronten ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg er 22 og kæresten er 25 – vi skal have en dreng til december. Vi har prøvet at blive gravide siden jeg var 19.
  Den dag i dag tror jeg kun der har været en enkelt eller to der har syntes det var tidlig ellers kun positiv respons 😊👶🏽

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Dejligt med positiv respons! Og dejligt, at det endelig lykkedes jer! Stort tillykke :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er 23 og min kæreste er 22 (23 lige om lidt) vi har lagt p-pillerne på hylden og tager det som det kommer. Intet stress og planlægning hver månd. Det sker når det sker. :-) Selvfølgelig er det et stort fælles ønske, da vi har været sammen i ca. 7 år. Jeg frygter også omverdenens reaktion, men jeg ved hvor ønsket det er i vores begges familier og nærmeste venner og veninder og det er det der vægter mest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Vi har heller aldrig forsøgt at blive gravide, og ved ikke engang hvordan en ægløsningstest aflæses hvis jeg skal være helt ærlig. Så det kan sagtens komme med det samme selvom man ikke planlægger sex udfra ægløsning ;-) Held og lykke med projektet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Jeg er 20 (snart 21) og er en af dem, som IKKE har børn – men skruk med skruk på.Mine brødre har børn på hhv 0 og 4 samt 6 måneder, og min kærestes søster har tre på hhv. 5, 3 og 9 måneder – så babyer til at gøre skruk er der nok af!
  Vi har været sammen i 5 år, og studere på andet år, bor sammen – så jeg ER klar, men ham den søde skal også lige være med, ikke? ;) Men mon ikke han kan lokkes til det om et år eller to (håber :P ) :D
  Synes det er skønt at følge med herinde – så kan min skrukhed blive holdt lidt i snor :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Vi var begge fyldt 28 år, da vi i december 2015 blev forældre for første gang. Jeg kunne måske godt have tænkt mig mit første barn nogle år før, men min kæreste var ikke klar, og jeg vil helt sikkert foretrække at begge har lyst til at få barn. Jeg synes nu på ingen at jeg er gammel, og har det helt fint med den alder jeg havde da vi fik vores datter. Vi skal også helt sikkert have flere børn 😊 Vi har masser af energi endnu og jeg føler mig ikke for gammel til det. Næste år runder vi begge det skarpe hjørne, de 30 år. Det skal fejres med en kæmpe fest, og så må vi se hvornår vi skal have en lillebror/lillesøster 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det lyder som om I valgte det helt rigtige tidspunkt – og I har jo oceaner af tid til at få en nummer 2 når I engang føler for det :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg nåede lige at fylde 20 da jeg fik min søn. Det er otte år siden nu, men kommentarerne får jeg jo stadig. Jeg havde ellers håbet at “ung mor” kommentarerne forsvandt med alderen. Problemet er bare, at min søn bliver ældre ligesom jeg, og jeg kan jo aldrig løbe fra, at jeg var tidligt ude når folk hører at han er otte og jeg er 28 ;)

  Folk har det også med at spørge om det nu var planlagt, om jeg nu er sammen med faren, om det ikke var hårdt. Jeg tror oprigtigt folk interesserer sig, og jeg taler gerne om det en gang i mellem. Men når den samme sang spiller hver gang man møder nye mennesker, så bliver det lidt trættende. Jeg er jo altså bare mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det kan jeg virkelig godt forstå. Man fortæller jo gerne historien – men af og til har man bare fortalt den så mange gange, at det til sidst føles lidt drænende. Jeg kunne forestille mig, at det er mange af de samme kommentarer og reaktioner hver eneste gang. Men du har helt ret – folk spørger jo fordi de rent faktisk er interesserede :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er 21 og min kæreste er 22 (vi er begge fra 94) og jeg er gravid med vores første barn :) Vi har kun fået positive reaktioner fra vores venner og familie, så det er jo skønt :) Vi har så også været sammen siden jeg var 15 og han var 16, så jeg tror ikke rigtigt at det kom bag på nogen at vi følte os klar til det nu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det lyder i hvert fald som om at andre folk har haft samme tanke som jer selv – at I var ved at være klar :-) Og tillykke med de lykkelige omstændigheder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg var 21 ved nr. 1, 23 med nr. 2 og 27 med nr. 3 :) vi var simpelthen ikke færdige med små børn, så en til kom der ;)
  Jeg er en af dem, der set i bagklogskabets lys godt kunne have tænkt mig at vente.. Vi har kendt hinanden 1,5 år da den første kom. Jeg var studerende, vi boede til leje osv. Vi fik også rigtig mange kommentarer: det er da et uheld, ikke?!
  Og da nr. 2 kom: har de samme far?!
  For søren hvor burde mange mennesker prøve at tænke før de taler ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Haha – du har helt ret! Jeg tænker nogle gange, at de da må have lyst til at bide tungen af sig selv med de ting der nogle gange bliver slynget ud. Men det virker nu sjældent sådan når man iagttager dem imens de taler :-P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi venter barn om en måneds tid og jeg bliver 24 den 16 september og min mand blev 24 i starten af maj. Vores omgivelser tog det rigtig pænt, specielt vores forældre, som glæder sig til at blive bedsteforældre 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det er jo kun et års tid yngre end os – og det lyder til, at jeres nyhed har fået samme modtagelse som vores. Skønt! :-) Og tillykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi var begge 22 år, da vi fik vores datter. Nu er jeg gravid igen med termin en lille uge før jeg fylder 25 år. Vores familier har alle været meget støttende og positive omkring det ved begge graviditeter. Fra venner og bekendte på vores egen alder er vi blevet mødt lidt mere med “wow det er tidligt”, nok fordi de slet ikke selv er der endnu :-) Det vil også sige, at vi desværre ikke har nogle venner med børn, hvilket jeg rigtig godt kunne savne til tider. Til gengæld er mine veninder ikke faldet fra, som man ellers hører fra andre der har fået børn tidligt. Det er jeg selvfølgelig super glad for!
  Jeg regner med, at der er lukket for flere børn, når den ældste er 10 år og jeg er 32 år. Sådan har jeg det i hvert fald lige nu ;-)
  PS Jeg har aldrig selv opfattet mig som “ung mor”, jeg er bare mor ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Vi er nemlig allesammen bare mødre – alder er sådan set irrelevant. Det er bare en faktor der ofte noteres eller kommenteres – synes jeg i hvert fald :-) Jeg kan godt forstå, at du savner venner med børn. Det sætter jeg meget stor pris på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg blev gravid med min søn, da jeg var 19 år gammel og han var et ønskebarn, som var planlagt, min kæreste var lige fyldt 22 år. Både mig og min kæreste har fast arbejde, vi boede til leje i et rækkehus, og havde drømme om at blive husejere, hvilket vi er blevet nu. Vi havde tid, overskud, råd og en stor lyst til at få et barn, og tre måneder efter jeg havde smidt p-pillerne var jeg gravid.
  Jeg har altid drømt om at få børn tidligt, da mine forældre fik børn ret sent, da de skulle igennem en masse bøvl, da min mor ikke kunne blive gravid naturligt, så mig og min bror er lavet ved reagensglas.
  Da jeg fandt ud af at jeg var gravid, blev jeg faktisk ikke særlig glad til at starte med, for lige pludselig var det rigtigt, nu var der et lille liv inde i maven på mig, var vi klar til det, og hvad ville venner og veninder ikke sige? Jeg vænnede mig hurtig til tanken, og gik stille med dørene omkring min graviditet de første tre måneders tid, indtil vi var helt sikre. vores forældre vidste det dog godt fra starten, de var meget glade og glædede sig utrolig meget, da jeg så småt begyndte at fortælle veninder og bekendte om det, samt kollegaer kom der meget blandede reaktioner. Det første spørgsmål var altid “er det planlagt eller er den en smutter?”. Det gjorde hurtigt at jeg faktisk stoppede med at fortælle folk om det, og skjulte min mave med løst tøj. Det skal siges at både mig og min kæreste, samt vores familier og nære venner var meget glade, og glædede os til det nye familie medlem, men det er rigtig hårdt at blive mor så tidligt. Nu er min søn 10 måneder og jeg glæder mig ærligtalt rigtig meget til min næste graviditet, hvor jeg stolt vil vise min mave frem til alle og en hver :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hvor er det dog en skam at du følte du skulle skjule maven – men jeg kan såmænd godt forstå dig! Negative kommentarer gør, at man føler man skal forsvare sig. Og det gider man faktisk ikke, når man står i tydeligvis lykkelige omstændigehder og er glad. Jeg håber du kommer til at vise maven frem for alle pengene næste gang! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Jeg er 21, min kæreste 24, og jeg er gravid med vores første barn (netop gået fem dage over termin idag, og meeeeeget utålmodig). Det der med alder og modenhed er sådan en usammenlignelig størrelse, synes jeg. Man kan være 25, lige flyttet hjemmefra og i byen hver weekend, og man kan, som jeg, være 21, have boet selv i 3 år, med sin kæreste i halvandet og egentlig være faldet rigtig meget til ro. Vi ved begge, hvad vi vil med vores liv, og da dette blandt andet indbefatter en stor og dejlig børneflok, ser jeg det kun som værende meget naturligt at starte tidligt. Vi er begge studerende, men det ser jeg egentlig heller ikke som noget problem. Vi har al den tid og kærlighed i verden, som vores kommende søn kan ønske sig 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Stort tillykke – jeg håber snart babyen melder sin ankomst ;-) Og I kommer til at være glade for al den tid man har som studerende – det er jeg helt sikker på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg er 22 og venter mit første barn til januar. Min kæreste er 24 og vi har været sammen i halvandet år. Vi er begge studerende, men bor i en stor lejlighed og har så meget støtte fra vores familie og venner. For os er det her det perfekte tidspunkt. Vi har masser af tid som studerende, min kæreste er færdig til sommer og vi har masser af energi til vores lille dreng 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hvor lyder det bare som en skønt situation I står i! :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg fik for 8 måneder siden, jeg er 25 år gammel, og til tiltaler mig helt sikkert at få en snart igen så de er tætte aldersmæssigt. Plus så er man ligesom i baby-Mindset ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Jeg er helt enig – det er fedt at få dem tæt. Jeg er i hvert fald helt i baby-tanker allerede, så det er jeg faktisk glad for! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg var 24 med den første, min kæreste (nu mand) var 29. Er nu gravid igen med nr 2 og er 28. Vi har begge ønsket at få børn forholdsvis tidligt da vi gerne vil være ung med vores børn. Vi har selv begge ældre mødre og for os er det ikke uden problematikker. Ikke hermed sagt at det er sådan for alle. Men vores familier blev vildt glade og da også vores venner. Min veninder var bare slet ikke der endnu så det har været rigtig hårdt at de ikke altid forstod mine valg, fordi jeg havde et barn. Nu begynder de fleste af dem at ha fået nr 1 og der hjælper virkelig på det 😊 Nu synes de bare det er vildt at jeg skal have nr 2 🙈😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Jeg kan helt følge jer – vi drømte også om at være unge forældre. Det er simpelthen så skønt synes jeg! Og tillykke med nummer 2 :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg var lige fyldt 28, da jeg blev mor. Min mand var 30. Vi havde været gift i knap tre år, da jeg blev gravid, så det kom ikke bag på nogen. Tværtimod blev vi ofte spurgt, om vi ikke snart skulle have børn, og det var faktisk lidt irriterende, for jo, vi ville gerne have børn, men vi ville også gerne have rammerne på plads først.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det må virkelig også være en irriterende kommentar – tænk nu hvis man allerede prøvede…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg var 25 da jeg fødte vores 1. Søn i februar (blev 26 i april) – min kæreste er lige blevet 29 :)
  Vi bor i København, og her er min alder især med til at trække gennemsnittet ned, men jeg har det også fint med, at vi formentligt har fået alle vores børn inden jeg bliver 30 ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det kan jeg godt forstå! Og godt du trækker alderen lidt nedad ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg synes at det er fedt at I får børn tidligt.
  Jeg er selv 35 og gravid medmindre første. Jeg ville ønske at jeg havde fået børn da jeg var i midten af tyverne, det er bare ikke altid man lige møder ham vil have børnene med, jeg har feks først mødt ham nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det kommer jo mest af alt an på hvornår man møder den rigtige mand. Og sådan nogle kan jo godt lade vente på sig – hvilket den høje gennemsnitsalder nok også afspejler tror jeg :-) Dejligt at du nu har en lille på vej. Stort tillykke! :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg har også fået børn tidligt og har kun oplevet positive reaktioner! :) blev bonus mor til 2 da jeg var 21, er 23 nu og fødte min datter for 2 måneder siden <3 jeg blev vanvittigt skruk da jeg mødte min kæreste og hans skønne unger så det kunne kun gå for langsomt med at få lavet min egen ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Ja, man bliver så skruk af de små bæster, ikke? ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg fik min første da jeg lige var fyldt 21 og fødte nummer 2 for 10 dage siden og er 22 nu..
  Folk kigger lidt når de ser mig gå rundt med to børn og de tror i hvert fald ikke på jeg kun er 22. Har fået rigtig mange kommentar som: “hvorfor ikke nyde din ungdom istedet for, at have travlt med og få børn?” Eller “ej det er da alt for tidligt og få børn”
  Jeg har det rigtig godt med mit valg og jeg er glad for, at kunne være ung med mine børn. Min mor fik også børn i en tidlig alder samt min mormor og oldemor. Hvilket jeg synes er rigtig dejligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det er skønt, at du bare har fulgt din egen sti og fået dem tidligt fordi du havde lyst! Men jeg kan godt forestille mig kommentarerne…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg var 20, da jeg fik den første og omgivelserne var meget blandet… Vennerne forsvandt stille og roligt da jeg ikke var med i byen og de havde ikke tid til babyvisit… :-/ det kom også meget pludselig med graviditeten… Ved nr. 2 var jeg 23 og det var også meget blandet… Men når mange af dem jeg kender først skal til at starte om nogle år er jeg jo færdig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Øv hvor træls, at vennerne forsvandt! Heldigvis kommer der jo mange nye til, når man sådan får børn og en ny omgangskreds! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsvenlig stræk-kjole til 80 kr!