Incredibaby
Noget om babynavnet

Noget om det næste hus-projekt

14194346_10153749191146466_149562541_n
(Husk, at I kan følge med på snappen på “sanneagersnap”)

Det er efterhånden ved at være et år siden vi overtog nøglerne til huset. 1 ÅR!!! Hvad pokker sker der for tiden? Jeg kan slet ikke følge med, og bliver liiiidt depri over alle de ting vi stadig ikke har fået ordnet. Som f.eks. at give de sidste dørkarme 2. omgang maling, og at fuge rundt om selvsamme dørkarme. Måske vi når det i løbet af det næste år? ;-)

Det næste store projekt på vores to-do liste er projekt brændeovn. Sidste vinter blev vi enige om, at her var lidt fodkoldt, og vi fik egentligt ret hurtigt snakket os frem til en brændeovn. Og at vi skulle have en. Inden næste vinter. Og nu skriver vi jo pludseligt september 2016, og dermed nærmer vinteren sig.

Jeg kan allerede mærke, at det er blevet koldere i vejret, og jeg kan ærligt talt ikke vente med at sætte brændeovnen op og tænde op på en kølig dag. Der ér bare noget særligt over levende ild midt i stuen, og den specielle varme det giver. Jeg ved allerede nu, at jeg kommer til at knuselske brændeovnen – jeg er slet ikke i tvivl!

Brændeovnen købte vi i dag. Sammen med en skorstenspakke og en skifervæg. Jeg har en idé om, at rummet skal brydes en smule der hvor brændeovnen skal stå. Skabe en kontrast, af en art. Så derfor fandt vi frem til, at en mørk skifervæg nok var et meget godt valg til vores ellers lyse hjem.

Vi kørte i Silvan for at købe sagerne, og det var egentligt et ret simpelt valg: De havde det brændeovnsmærke vi havde set os lune på, og vi kunne få 20% i dag, fordi de holder “spar momsen”-dag. Ret smart. Vi købte en Aduro brændeovn til 7499 kr. Den er SÅ pæn, synes jeg – og jeg er vild med det lille opbevaringsrum, hvor brændet kan ligge og pynte!

Aduro1-4b

Vi havde kigget på en anden Aduro-model med glasruder i siderne også, men den kræver 70 cm afstand til hver side, hvorimod denne model kun kræver 45 cm. Det betyder, at den kan trækkes lidt mere tilbage i rummet, eftersom vi gerne vil have den placeret i hjørnet. I øvrigt betyder en hjørneplacering, at vi kan reducere afstanden i siderne til 30 cm, hvilket er helt perfekt.

Vi havde egentligt set os lun på en Morsø brændeovn, men brændkammeret i sådan en er latterligt lille synes vi. Så vi blev tvunget til at revurdere, fordi det alligevel ikke opfyldte vores behov. En Aduro har automatisk regulering af luft-tilførslen, så du ikke selv behøver at bekymre dig om at regulere på det. Grunden til, at man regulerer sådan en fætter er, at brændet brænder bedre og mere effektivt. Normalt skal man selv regulere på lufttilførslen manuelt, og det ville vi helt sikkert ofte glemme i praksis. Så derfor endte vi altså med at bruge pengene på en Aduro frem for andre eller billigere mærker. Vi er ret sikre på, at den er pengene værd :-)

Vi sparede lidt over 3000 kr. på købet, og det gør mig temmelig tilfreds, for det er faktisk dyrt at anskaffe sig sådan en brændeovn. Men til gengæld tænker jeg, at det må kunne mærkes på varmeregningen :-)

I alt lød regningen på 15.000, og vi gik altså derfra med en bon på 12.000 kroner, så det var en dyr (men billig) formiddag.

Så når vi har fået sat brændeovnen op, så mangler vi “kun” køkken og bryggers, som nok bliver købt i IKEA. Mine køkkenkyndige venner fortæller mig nemlig, at de faktisk har en kvalitet der godt kan konkurrere med de “rigtige” køkkenfirmaer. Så det er jeg lidt spændt på. Men nu har vi lige en baby der skal til verden først, og så tager vi én dag ad gangen derefter ;-)

Har I brændeovn? Og hvilket mærke har I?

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om babynavnet