Sanne Agersnap
Jeg ér ikke min vægt

Kylling i pikantsovs

Som børnefamilie gælder det om at have nogle gryderetter oppe i ærmet. Det kan ikke bestå af kød og salat flere gange i ugen – i hvert fald ikke herhjemme. Elliot gider ikke spise det, og vi er nødsaget til at koge kartofler og lave en sovs til ham ved siden af.

Vi spiser en hel del spaghetti og kødsovs, lasagne, boller i karry, mørbradgryde og retter i den boldgade. Og så får vi kylling i pikantsovs, som især Mads er glad for.

Retten er temmelig nem, og stammer fra min søster. Hun har 5 børn i huset, og ved altså en ting eller 2 om familie-venlig mad. Jeg husker ikke længere hvordan hun laver den helt præcist, men jeg laver den selv som beskrevet her i indlægget. Normalt putter jeg mere grønt i, men vores lokale fakta var temmelig ramt af Spaniens frost, som altså betyder ret stor mangel på grønt. Normalt putter jeg også gerne spinat, forårsløg, rød peber og porrer i. Flere rodfrugter kan også sagtens gå an.

Ingredienser (2 voksne og 1 barn – som, indrømmet, ikke altid spiser særlig meget aftensmad):

2 store kyllingebrystfiletter
2 store gulerødder
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
1 glas perleløg
Ca. 1/2 liter piskefløde eller madlavningsfløde
1-2 pakker pikantost alt efter hvor kraftig smagen skal være.

Fremgangsmåde:

Løg og hvidløg svitses i en gryde, og kyllingen skæres i mundrette bidder og steges sammen med. Gulerødderne skæres i tern, og tilsættes når kyllingen ikke længere er rå. Pikantost og fløde varmes op til kogepunktet i en gryde, og hældes derefter over i gryden med kylling og grønt. Væsken hældes fra perleløgene og gemmes til senere. Perleløgene hældes i gryden, og det hele skal simre lidt. Smag til med væsken fra perleløgene, salt og peber. Tilsæt gerne en slat hvidvin hvis du har noget stående. Alternativt hælder jeg gerne en smule hvidvinseddike i – det har jeg nemlig altid i køleskabet. Serveres med brune ris.

16467269_10154140579601466_479169421_n

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

  • Lotte (Søsteren)

    Søsteren kan komme med lidt fif til (min selvopfundne) retten😉 jeg smider gerne noget bacon i tern (svitset lidt sprødt på panden), en god slat hvidvin, som du også nævner og 1/2-1 lille dåse tomatkoncentrat i saucen.
    Jeg er glad for, at I også elsker retten! Herhjemme er det også en af favoritterne😋

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg ér ikke min vægt