Sanne Agersnap
Brudekjoler på budget

Tænk, hvis du kunne hjælpe andre med at blive gravide

Sponsoreret indlæg i samarbejde med snartforældre.dk

mave

Da vi besluttede os for, at vi gerne ville tage hul på næste kapitel af vores liv, var det en stor beslutning. Kapitlet vi ville tage hul på var “børn”. Det er nærmest en helt uundgåelig trang man på et tidspunkt får. Ikke alle får trangen eller lysten til at få børn – det ved jeg godt. Men mange gør. Desværre er lysten ikke nok. For ikke alle kan få børn. Og det er ikke altid, at der findes en forklaring på hvorfor nogen ikke kan blive gravide. Eller hvorfor nogen mister barnet gang efter gang.

Jeg kan ikke rigtigt sætte ord på, hvor ondt jeg får i maven, når jeg tænker på de der ikke kan få børn selvom de gerne vil. Selvom de gerne vil det så meget, at det gør helt ondt indeni. Der er naturligvis håb alligevel i form af fertilitetsbehandling, men det må være så forbandet hårdt, og der er ingen garantier. Børn er ikke en selvfølge, så meget ved vi jo godt allesammen. Jeg har ofte talt med Mads om, hvor taknemmelige vi virkelig skal være over det faktum, at vi har 2 sunde raske drenge, og endda har haft nemt ved at blive gravide. Man må aldrig glemme hvor forbandet velsignet man er, når man har fået børn. For pokker da. De er en gave. Den største af slagsen. Også selvom de kan være nogle små krapyler engang imellem ;-)

Mads og jeg har været forskånet for fertilitetsproblemer, og er heldigvis lykkeligt uvidende om de mange ting ufrivilligt barnløse må gå igennem. Jeg kender desværre flere par, som har kæmpet kampen. Kampen mod (eller med?) fertiliteten. Par, der har vundet kampen og i dag er forældre. Jeg kender også par, som stadig kæmper. Og man kan ikke gøre noget. Andet end at lytte hvis de har lyst til at tale om det, eller lade emnet ligge, hvis de ikke har.

En bekendt sagde engang, at nogle børn bliver båret i hjertet i mange år, før de bliver båret i maven. Det tror jeg er det fineste jeg nogensinde har hørt.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at indlægget her er lavet i samarbejde med Snartforældre.dk og deres spørgeskemaundersøgelse. Faktisk deltog jeg allerede i undersøgelsen da vi “lavede” Elliot, så jeg kendte til projektet på forhånd. Jeg skriver også indlægget her for at opfordre jer til at deltage i undersøgelsen. Ingen skjult dagsorden eller noget som helst – det er det overordnede formål for mig. At skabe kendskab og forhåbentligt give jer lyst til at deltage.

Projektet undersøger, om livsstil har en påvirkning på evnen til at blive gravid. Faktisk oplever hele 20% af alle par, i perioder en nedsat fertilitet. Derfor er forskere fra Aarhus Universitetshospital i gang med undersøge, om nogle livsstilsfaktorer påvirker evnen til at blive gravid. De undersøger både mænd og kvinders livsstil og fertilitet, samt om hormonforstyrrende stoffer kan påvirke evnen til at blive gravid. I kan læse mere om deres resultater indtil nu lige her.

Så én af de ting jeg rent faktisk kan gøre, er at hjælpe forskningen i fertilitet. Jeg kan hjælpe, ved at give dem informationer om min livsstil.

Jeg ved, at alle kvinder gerne vil hjælpe andre kvinder med at blive mødre.

Jeg ved også, at alle mænd gerne vil hjælpe andre mænd med at blive fædre. Mandens livsstil er nemlig også vigtig – og derfor kan mænd også deltage, hvis de sammen med deres partner forsøger at blive gravide (eller, I ved – at kvinden forsøger at blive gravid ;-) )

For at deltage i undersøgelsen skal du som kvinde:

 • Være mellem 18 og 49 år
 • Være i et fast forhold til en mand
 • Forsøge at blive gravid
 • Ikke bruge prævention
 • Ikke være i fertilitetsbehandling

For at deltage skal du som mand:

 • Være over 18 år
 • Være i et fast forhold til en kvinde
 • Forsøge at opnå graviditet sammen med din partner
 • Ikke bruge prævention
 • Ikke være i fertilitetsbehandling

Jeg håber, at I vil deltage i undersøgelsen hvis I opfylder kravene – og at I vil opfordre andre til at gøre det samme :-) Undersøgelsen finder I her.

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

 • Christine

  Jeg elsker tanken om at man kan hjælpe andre og jeg synes der er noget så hyggeligt over at svare på spørgeskemaer :-) og du har helt ret, som mor vil jeg hellere end gerne hjælpe andre (indirekte) med også at opleve det største! Har udfyldt det nu, hold kaje det var langt ha ha!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brudekjoler på budget