Sanne Agersnap
Hvordan bliver brylluppet så?

2 børn under 2 år: En status

img_1289

img_4818

Inde på instagram deler jeg livligt ud af vores hverdag herhjemme, og et af de spørgsmål jeg oftest får, handler om hverdagen herhjemme med 2 små børn.

Jeg kan starte med at fortælle, at der er 22 måneder imellem drengene. Ret præcist, faktisk.

Elliot har taget super godt imod Elton, og jeg tror allerede han har glemt, at han ikke altid har været her. Han får myssere og krammere et par gange om dagen, og han vil ikke gå ud ad døren før Elton og autostolen også er kommet med ud. Om morgenen har han dog helt styr på, at han skal i vuggestue sammen med far, og så vinker han farvel til Elton (og mor) inde i soveværelset. Han knuselsker pludseligt også sin bamse, som han gerne vil have med overalt. Og så går han og klapper den på ryggen – ligesom jeg gør når Elton skal bøvse. Det er noget af det sødeste, jeg nogensinde har set! Han vil også meget gerne sidde med Elton, og kommer selv hen og sætter sig til rette og rækker ud efter ham. Fandme nuttet, altså.

img_4943

img_4948

Elton spiser ofte om morgenen, fordi han sover hele natten stort set. For det meste spiser han kun en enkelt gang mellem klokken 21 og 06 – og så spiser han altså hver anden time resten af døgnet. Det betyder, at det stadig er Mads der afleverer i vuggestuen. Jeg henter Elliot omkring kl. 14.00/14.30, og holder ham hjemme om fredagen. Torsdag henter jeg ofte til middag. Han har 25 timer, og det passer nogenlunde :-) Når jeg henter ham har jeg for det meste Elton i min Ergobaby strækvikle, og har vores Emmaljunga klapvogn med derned til Elliot (jeg noterer lige mærkerne, for det er der også blevet spurgt til nogle gange efterhånden :-) )

Herhjemme går dagen med amning og huslige gøremål – og ellers drikker jeg kaffe og ser dårligt tv. Præcis som en barsel skal være ;-) Motion består af at varte ungerne op – jeg er altså ikke gået i gang med at træne eller noget endnu. Og det kommer nok heller ikke til at ske lige foreløbigt. Jeg får gået et par kilometer hver dag når jeg henter Elliot, og ellers sidder jeg ikke super meget stille udover om formiddagen. Det passer fint til mig lige nu – jeg gider ganske enkelt ikke bruge tid på andet træning eller motion lige nu. Færdig basta – sådan er det.

Jeg aner ikke hvad jeg vejer her 9 uger efter fødslen, da vi ikke ejer en vægt. Mine jeans kan allesammen lukkes igen, og mit tøj passer fint (udover omkring barmen, hvilket jo giver god mening ;-) )

img_4816

Amningen kører som smurt. Andet kan jeg næsten ikke sige, faktisk. Elton spiser lystigt, jeg har ikke længere ondt når jeg lægger ham til, og der er rigeligt med mælk. Jeg har hurtigt nedløb, hvilket han kløjes i ved starten af amningen. Heldigvis er han god til selv at slippe for at få vejret igen, så det er ikke noget reelt problem. Han har taget lige omkring 2,3 kg på og er vokset 10 cm her efter 9 uger. Det er meget godt gået når jeg fuldammer, synes jeg faktisk.

img_4801 img_4804

img_4810

Egentligt går det bare godt. Sådan “over alt forventning”-godt. Jeg har indtil nu kun positive beretninger om at få børnene tæt på hinanden – og jeg glæder mig helt vildt til de begynder at kunne lege lidt sammen! Det er simpelthen bare så stort at se de to sammen, altså. Jeg smelter hver gang!

Og om vi skal have flere børn? No idea! Men en eventuel nummer 3 ligger i hvert fald et godt stykke ude i fremtiden. Og jeg synes også, at man skal være sikker på, at overskuddet er der, ikke? Ellers skal man ikke sætte et barn mere i verden. Kvaliteten i familielivet er SÅ vigtigt – og jeg nyder virkelig, at vi har overskud til stadig at lave ting med børnene, til at huske hinanden, og til ikke at gå i seng så snart ungerne sover.

Og nå ja – Elliot er blevet 2 år i søndags, hvilket jo betyder at vi ikke længere har 2 børn under 2 år. Så kigger folk nok ikke længere så overrasket. “2 børn under 3 år” lyder nok knapt så “galt” ;-) Han nød sin fødselsdag sammen med hele familien, og moren græd vist kun indeni. Hvor fanden blev tiden lige af, altså?! :-o

Hvis I har nogle spørgsmål, eller ting I gerne vil høre mere om, så må I jo endelig smide en kommentar eller en mail. Så svarer jeg med glæde :-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

6 kommentarer

 • Malene M

  Hej Sanne.
  Jeg faldt lige over din blog. Jeg er selv lige blevet gravid med baby nr 2. Og der kommer kun til at være 18mdr mellem vores “store” pige og den lille ny.. Mit spørgsmål går på om i har købt en søskendevogn? Jeg er sådan i tvivl om man virkelig får brug for en, når man skal hente den store om eftermiddagen, når man skal på tur med begge børn og de begge skal sove osv. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Malene,
   Vi har ikke en søskendevogn, og jeg har faktisk ikke rigtig mangler den. Men det har lige været på grænsen, så jeg forestiller mig at du måske kunne få glæde af en. Vi har en løbevogn med plads til 2 (som også kan bruges til at gå med). Den har jeg brugt en lille smule, men det er nok et spørgsmål om 2 gange. Jeg har for det meste Elton i min strækvikle når jeg henter Elliot i vuggestuen. Så har jeg mulighed for at bruge vores klapvogn når jeg henter ham, selvom der kun er plads til én. Det synes jeg fungerer super godt, fordi Elton bare sidder og sover i viklen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej Sanne
  Følger med på insta hver dag, og elsker at læse dine små historier:)
  Du skriver du fuldammer, så er lidt nysgerrig om din amning også fungere fint sidst på eftermiddagen/aften?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Mie,
   Det er jeg glad for at høre!
   Amningen fungerer uden problemer døgnet rundt. Underligt nok virker han faktisk ikke utålmodig eller sur sidst på dagen når jeg ammer, selvom mælken jo burde løbe langsommere på det tidspunkt. Ud fra hans mæthed at dømme, er mælken også fint fed på det tidspunkt. Det var en anden historie med Elliot – han var hurtigt sut på brystet om aftenen – formentligt fordi det løb for langsomt til hans temperament, tror jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Længe ventet indlæg/status :-) vi har, ligesom jer, en dreng der lige er fyldt 2 år, og en lille dreng som kommer til verden any day now (med andre ord, er på barsel og gået ind i uge 37). Jeg “frygter” reaktionen fra vores “store” dreng på bare 2 år, han blev selv fuldammet og jeg ved hvor meget tid det kræver, tid som denne gang går fra den kommende storebror. Vi har også snakket om at nedgradere institutionspladsen fra fuldtid, til deltid. Jeg tør dog ikke før vi er på den anden side af fødslen. Hvordan tackler store E at der pludselig ligger en anden i mor og fars seng? At mor ikke altid kan komme – især når I er alene? Har der slet ikke været nogle situationer hvor du har fået ondt i maven over ikke at kunne springe til ASAP? Vores dreng på 2 år er et nemt, mildt og blist barn, sover som en drøm og udfordrer os ikke ret meget, i forhold til hvad man ellers ser, så det skal nok gå godt.. men åh, har alligevel en masse tanker og spekulationer. Det blev mere en “let hjertet” kommentar, men jeg tænker at du forstår :) på falderebet, vil du ikke lave et indlæg til os andengangsmødre om hvad der er godt at pakke med til fødslen, som formentlig er hurtigere overstået end første gang. Tak og god weekend :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Henriette – tak for din “let hjertet” kommentar – jeg tror mange står med de samme tanker/bekymringer som dig. Elliot sover på eget værelse, og kommer først ind til os om morgenen. Der siger han ingenting til, at Elton også ligger der. Det første han gør er faktisk, at tjekke om han ligger sammen med mig, hvilket han altid gør. Elliot har altid været ligeså glad for sin far, og det er nok en fordel lige nu, tror jeg. Når han skal bruge mig, og han ser jeg ammer så er han utroligt nok meget tålmodig – og ellers henter han bare Mads hvis han er hjemme :-)

   Jeg får lige kigget på den der fødselstaske til andengangsfødende – jeg nåede jo kun at være derinde fra 19-01, hvor vi allerede var ude af døren igen. Så helt klart relevant, tror jeg – det går meget hurtigere anden gang for mange :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan bliver brylluppet så?