Incredibaby
Noget om silver-hårprodukter

Bør vi lade vores børn konkurrere på skønhed?

Danmarks sødeste baby

… dem kan vi nok alle blive enige om, at vi selv er mor til. Sådan er det, og sådan skal det være. Men synes bedst om sine egne børn, selvom man naturligvis ikke synes dårligt om andre børn. Man kan bare bedst lide sine egne, fordi vi er skruet sammen på den måde. Det er meningen.

Og nu skal det ikke lyde som om jeg “shamer” noget som helst. Det er helt ok, at melde sin baby til “Danmarks sødeste baby” – det er der intet galt i, så misforstå mig ej.

Men jeg sidder hvert år med følelsen af, at det er lidt en skam. En skam, at vi fra så tidlig en alder skal meldes ind i ræset om hvem der er sødest – eller pænest. Det kæmper vi nok alle med gennem vores liv. Bliver vurderet ud fra hvordan vi ser ud, fordi det er det første man ser. Hvadenten vi er tilfredse med vores udseende eller ej, så tror jeg alle vi kan blive usikre på det engang imellem. Jeg kan i hvert fald, og det er altså ikke fordi jeg som sådan har issues med mit udseende. Men vi ér nu engang bare et samfund, som går meget op i udseende, synes jeg. Instagram, facebook og blogs bidrager også til et øget pres for at se godt ud – hvis I spørger mig.

Men babyer er heldigvis det mest uskyldige man kan finde. De er ligeglade med hvordan de ser ud, for det eneste de mærker, er familiens kærlighed til dem. De ved, at de er elsket – og de skænker ikke udseende en tanke. Deller, krøller, brune øjne eller ej – it doesn’t matter. Og det er også derfor, jeg godt kan blive lidt frustreret over konkurrencen. For helt ærligt – er det fair at udvælge “den sødeste baby”? Jeg synes i hvert fald, at det er en tidlig alder at blive fravalgt – også selvom de ikke fatter en dyt. Jeg har det stramt med konkurrencen, fordi jeg kan undre mig over sammenhængen mellem babyer og “skønhedskonkurrencer”. Jeg synes nemlig ikke, at de to ting har noget som helst tilfælles.

Jeg ved godt, at det slet ikke er med sådan nogle store tanker man melder sit barn til i konkurrencen – det er nok mest af alt bare fordi man er pisse stolt af sit yngel. I virkeligheden er det nok afholderen af konkurrencen jeg stiller mig undrende overfor. Jeg ved godt, at det også er i forbindelse med et modelbureau for børn – men det kan man jo godt melde børn til, uden at deltage i en landsdækkende konkurrence. Hvis det er derfor man deltager.

Ja, jeg ved ikke. Jeg har bare svært ved, at babyer skal konkurrere om at være den sødeste. Jeg får lidt ondt i maven over alle de der så ikke er den sødeste. På en eller anden måde.

Måske er jeg skør.

img_3037

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om silver-hårprodukter