Incredibaby
Er der mon noget I gerne vil vide?

Svar på jeres spørgsmål

Først og fremmest: tak fordi I har taget jer tid til at stille spørgsmål. Og tak fordi I følger med, selvom aktiviteten herinde ikke er hvad den engang var. Men jeg er her altså endnu, og jeg er stadig meget glad for at have bloggen. Det er så hyggeligt at skrive sine tanker ned, og at andre derefter gider bruge sin dyrebare tid på at læse det. Det er virkelig specielt, og virkelig fedt. Så tak for det! Nedenfor har jeg svaret på jeres spørgsmål, og jeg håber I kan bruge det til noget :-)

For det første – tak for en skøn blog! :-) 

Hvordan tror du, at I får familiepuslespillet til at gå op, når du starter på arbejde? Vasketøj, madlavning, hentning, bringning, kvalitetstid med og uden unger? :-)

Dine bedste råd som mor til to? Jeg er mor til en tumling på 19 mdr., og “snart” til en, der er sat til at melde sin ankomst 1. januar?

Kh. Gitte

Hej Gitte,
Tusind tak – skønt du læser med!
Det er noget jeg har skænket temmelig mange tanker, det der med at starte på job. Jeg har især svært ved tanken om, at drengene kommer til at skulle have så mange timer i institution. Elliot har aldrig haft mere end 25 timer, så vi har aldrig rigtig prøvet de lange dage. Det gør lidt ondt i maven, det kan jeg ikke løbe fra. Jeg håber, at Mads og jeg kan møde forskudt af hinanden så vi minimerer børnenes tid i institutionen. De kommer til at gå i samme institution, hvilket jo heldigvis minimerer tiden vi bruger på at bringe og hente.
Vi har allerede aftalt, at vi skal have en rengøringshjælp når jeg starter på job igen, så vi ikke skal bruge weekenderne på at gøre rent udover den daglige rengøring. Jeg er ret nazi med støvsugning, så det kommer nok til at være en gang eller to om dagen som det plejer ;-)
Kvalitetstid uden unger foregår når de er puttet, og hvis de engang imellem skal passes. Det har vi aldrig brugt særlig meget, sådan med overnatning. Men det tager de jo bestemt ikke skade af :-)
Jeg tror, at man er nødt til at affinde sig med, at man bare ikke kan være der for begge børn hele tiden når man har to børn. Men jeg har haft god gavn af, at sætte mig i sofaen og se tegnefilm eller læse bog med Elliot når jeg har ammet Elton. Det gik der jo meget lang tid med de første måneder. Og så lade far hjælpe til med den lille når han er hjemme. For det bliver ret naturligt sådan, at Mads har Elliot og jeg har Elton. Vi er nødt til at have “en hver” når der skal ordnes ting som eksempelvis at putte. Så sørg for at hav tid med den store når far er hjemme. Så du har fuld fokus på ham/hende lidt.
Og så gør hvad der fungerer for jer – hvadenten det er kiks og tegnefilm eller en bog. Alt er bedre når I alle er i godt humør :-)

 

Har du nogensinde følt dårlig samvittighed overfor Elliot efter Elton kom til verden?
Skal jeres børn have hver sit værelse, eller skal de have soveværelse sammen?
Hvad er hårdest ved at gå fra et barn til to børn?

Faktisk har jeg kun rigtig følt det da jeg var gravid. Jeg var meget bange for, at der skulle gå noget fra Elliot. Og jeg havde en form for dårlig samvittighed. Det kan jeg godt grine lidt af nu, faktisk. For da først Elton kom til verden var Elliot ovenud forelsket i ham helt fra første møde – og det er virkelig sandt. Det er gået SÅ fint, og Elliot er uden tvivl gladere herhjemme nu hvor han har fået en lillebror at lege med. Selvom Elton ikke kan en helt masse endnu, så klukker han af grin når Elliot fjoller foran ham. Og Elliot har altid gerne villet sidde med ham, og beder selv ofte om det. De er så vilde med hinanden, at jeg ikke kan forestille mig de to uden hinanden nu. Jeg tror, de bliver bedste venner! :-)

 

Hvordan ser en typisk barselsdag ud for dig? Hvad går tiden med? Har du nogle fif til at få en hverdag til at gå smooth med to små?

Typisk står vi op omkring 6.00/6.30. Elliot bliver afleveret omkring 7.15 af Mads. Så laver jeg en kop kaffe og morgengrød til Elton. Hvis vi kan nå det efter jeg har ryddet og og tømt opvasker, så leger vi lidt på gulvet. Klokken 8.00 er han normalt træt, og bliver puttet til lur, hvor han ofte sover indtil 10.00. Så kommer han op, og bliver ammet og skiftet med det samme. Her har vi tid til at lege på gulvet, og måske få noget frugt i madsutten. Her skal han egentlig mest bare underholdes og leges med. Jeg ordner ofte vasketøj imens han kigger på, omkring dette tidspunkt på dagen. Omkring klokken 12.00 bliver han puttet til middag. Hvis jeg skal have handlet, så gør jeg det nu. Han vågner oftest omkring klokken 14.00, hvor han bliver ammet og skiftet, og så henter vi Elliot mellem 14.15 og 14.30. Han går hjem, og Elton er i barnevognen. Elliot bliver sjældent træt længere, men for et par måneder siden kom han nogle gange op i vognen sammen med Elton. Så lå/sad Elton mellem Elliots ben. Det kan godt fungere ;-) Og når vi kommer hjem er drengene ofte gode til at underholde hinanden lidt. Elliot har ofte brug for at koble fra i løbet af eftermiddagen, og så tænder vi for Ramasjang. Ofte skal jeg også have ordnet aftensmad på dette tidspunkt. Så sidder Elton i sin Tripp Trapp indsats, hvis han ikke gider at ligge på gulvet og lege :-)
Mit bedste fif er nok, at du ikke skal tænke så meget på om du gør det rigtigt. Få det til at fungere for jer – hvis det fungerer, så er det rigtigt for jeres familie. Indenfor rimeligheden grænser, naturligvis ;-)

Hej :-)
Tak for en rigtig god blog med spændende og relevante indlæg :-)
Jeg er nybagt mor, og vil høre om hvordan jeres børn sov den første mdr? Hvis du husker det :-) Her syntes jeg vi kan have nogle dage, hvor vores barn er vågen i mange timer, før han overgiver sig til søvnen. Var der forskel på Elliot og Elton i forhold til deres søvn?

Hej!
Tusind tak for de søde ord.
Begge drengene har faktisk sovet ret godt det første halve år. Elton har helt klart været nemmest mht. søvn. Og jeg er lidt spændt på, hvordan hans søvn udvikler sig de næste par måneder. De har begge haft brug for at sove efter en time eller to da de var små, og Elton kan stadig ikke være vågen mere end maks to timer. Vi har svøbt dem i dynen og vugget dem i armene når de ikke har kunnet finde ro – så sover Elton på ret kort tid :-)

Hej :) tak for en super blog!
Hvad tænker i at gøre med jeres smukke børn til brylluppet? Har i en slagplan for dem? :)

Hej!
Tak fordi du læser med! ;-)
Drengene skal passes af et par af Mads’ forældres venner. Dem har de set flere gange, og vi har også været på besøg derhjemme. Dem er vi helt trygge ved, og de er skide gode til børn. Og så bor de i samme by som os, så det kunne faktisk ikke være bedre! :-) De kommer med i kirke og til reception, og derefter er festen uden børn. Gæsterne har også kun børn med såfremt de er helt små og ikke kan undvære deres forældre endnu :-)

Jeg kunne godt tænke mig, at vide hvordan jeres putteritual er med Elton? :-)

Pt. foregår det med en flaske når han skal puttes, og derefter ligger han svøbt i dynen i mine arme indtil han sover/halvsover. Det tager typisk ikke meget mere end 5 minutter før han er klar til at blive lagt. Vi har netop fået en seng gjort klar på hans værelse, så nu sover han i den. Jeg lægger ham i sengen imens han stadig er svøbt, og så rokker jeg blidt hans krop indtil han sover helt. I går tog det 3 forsøg at få ham lagt fra mig. Samlet set tog det 20 minutter at putte ham, så han sov omkring klokken 19, og vågnede til første amning klokken 01.15. Så sov han resten af natten ved siden af mig og spiste igen omkring 04.30 og sov indtil 05.30 hvor han igen spiste. Klokken ca. 6.15 vågnede Elliot, og kort tid efter stod vi alle op og fik lavet morgenmad til begge drengene :-)

Har du/I slet ik haft nogen “negativ” reaktion efter jeres børn er kommet? Mener i forhold til fødselsdepression eller efterfødselsreaktion.
Tak for en fantastisk blog/insta, elsker at følge dig:)

Nej, det har vi faktisk ingen erfaringer med. Det er dog slet ikke unormalt at enten mor eller far får en efterfødselsreaktion, og jeg kender flere der har oplevet det. Det er dog ikke rigtig noget jeg kan dele nogle erfaringer omkring.

Jeg er selv blevet mor for er år siden, og jeg synes, det er virkelig svært at balancere mine veninder med rollen som mor. Vi er et af de første par, der bliver forældre i vores vennekreds. Har du oplevet udfordringer, og hvad er dine tanker omkring det?

Jeg kan sagtens følge dig. Det kan godt være svært at finde en fælles forståelse for alting når man er en blanding af veninder både med og uden børn. Især hvis du nærmest er den eneste med et barn. Jeg har mest oplevet det i forhold til, at der ikke altid er forståelse for hvilke tidspunkter man lige kan ses, og at det godt kan være vældig problematisk at skulle mødes et sted eksempelvis klokken 9.00, fordi det faktisk bare passer ret dårligt med en lille. Og at man faktisk ikke rigtigt bare kan give barnet en flaske og tage med ud en hel aften. Forståelsen for, at man slet ikke har lyst er måske lidt svær når man ikke selv har børn. Jeg vil dog sige, at mine veninder uden børn altid har taget meget hensyn og besøgt mig – især dengang vi boede i Århus og der ikke var så mange af mine veninder der havde fuldtidsjobs endnu. Da var tiden lidt mere til det :-)
Mange af mine veninder har faktisk børn i dag, og der er en fælles forståelse for at man ses når man kan. Og at det er okay, at det ikke længere kan være så tit.
Jeg kan godt blive træt, når der kommer kommentarer (typisk på sociale medier) om hvordan “jeg vil være” når “jeg bliver mor”. For det er tit nogle forestillinger, som jeg tænker er temmelig urealtistiske. “Jeg skal i hvert fald ikke bare sidde derhjemme”. Virkeligheden er bare, at det oftest er det man har lyst til når man har en baby i huset. Men det fortæller mig egentlig mest af alt, hvor svært det er at sætte sig ind i en hverdag som forældre, når man ingen børn har. Der ér bare forskel. Og det kan være enormt svært at forene de to personer man nu er blevet. Sanne og Mor. Jeg synes dog med tiden, at det bliver nemmere. Jeg har trods alt kun 2,5 års erfaring som mor, og jeg synes allerede det er blevet meget nemmere nu, end for et år siden.

Det var alt for denne gang. Tak fordi I kiggede med :-)

img_2812

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er der mon noget I gerne vil vide?