Incredibaby
Instagram-profiler: Dem følger jeg lige nu

Efterfødselskrop på den bløde måde

Efterfødselskrop. Sjovt ord, egentligt. For det “eneste” der er sket er jo, at kroppen har været igennem en graviditet og fødsel. Og så er den tilbage til en ganske almindelig krop.

Bortset fra, at det er den ikke. Den har en helt masse styrke, den skal genvinde. Som eksempelvis bækkenet, der skal genoptrænes og underliv og livmoder, der skal trække sig sammen til nogenlunde “før-krigs-tilstand”. Det kræver tid, og det er helt okay.

Maven har også været godt spændt ud. Og maveskindet. Alle indvolde finder automatisk sin plads igen, hvorimod maveskindet ikke altid følger med. Og den der flade mave, som man måske – måske ikke – havde før… ja, den er måske ikke lige til at finde igen, inde bagved lidt ekstra kilo og den der livmoder der jo skal trække sig sammen igen.

Rundt omkring på det dersens internet, hvor vi nu engang befinder os en del i dagens Danmark, er der uden tvivl størst fokus på sidstnævnte: maven. Og vægt, synes jeg også ofte jeg støder på. Hvor mange kilo mangler jeg at tabe, før jeg er tilbage til min vægt præ-graviditet? For det er af stor vigtighed i dag, føler jeg. At komme tilbage til sin gamle krop. Men midt i al vores fokus på at være “fit-mom” (uden at det skal virke generaliserende!), synes jeg måske at det bliver lidt for vigtigt at være pæn, fremfor stærk. Stærk i eksempelvis bækkenbunden, som faktisk er en hel del vigtigere, end at have en flad mave.

Det er virkelig ikke for at pege fingre af de, der finder tid til at træne og have en sixpack kort tid efter fødslen. Det vil jeg gerne lige understrege!

Vi er en æstetisk generation, os mødre i dag. Vi vil gerne have, at det hele skal være pænt; Hjemmet, børneværelset, tøjet, maden, kroppen – det må jo gerne se pænt ud det hele. Og jeg siger mig ikke fri! Jeg har selv scrollet igennem instagram og følt, at min krop sgu er rimelig lasket, at mit hjem roder, at vi seriøst får for kedelig mad herhjemme und so weiter.

Jeg synes bare, at der skal være helle. Helle, når man har produceret, født og ernæret et barn for nylig. Det er ikke andre, der skal give os helle. Det er ikke Instagram, der skal give os helle. Det er os selv.

Jeg har givet mig selv helle. Helle fra at skulle træne min krop op til at have en sixpack. For det får den ikke. Der er aftener, hvor jeg tænker “Fuck, er jeg blevet gravid?!”, når jeg kigger på min mave. Det sker sådan cirka en gang i ugen. Men så kommer jeg i tanke om, at det vist er sådan en kvindekrop egentlig gerne må se ud. Og så husker jeg på, at den faktisk er dejlig blød, og at det faktisk også er meget hyggeligt. Jeg har det i bund og grund ret fint med, at være lidt blød og utrænet. Det har sin charme, er jeg kommet frem til.

Ps. Husk knibeøvelserne – de er vigtigere end maveøvelserne! ;-)

 

img_3483

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

 • Merete

  Tjae, det kommer jo lidt an på, hvad man efterlades med. Knibeøvelserne er enormt vigtige, men for de af os, der står tilbage med delte mavemuskler er maveøvelserne jo lige så vigtige.
  Jeg er helt enig i, at det handler om styrke (og især i kernen), men for mig handler det også om velvære, og om at have lov til at bruge lidt tid på mig selv (om det så bare er 20 min. mens ungerne sover eller manden underholder dem).
  Jeg tror egentlig, det vigtigste er at holde fast i, at det ikke må blive en kamp mod kroppen. At det ikke må handle om, at kroppen ikke er god nok og partout skal piskes (tilbage) i en bestemt form.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Merete,
   Nu har jeg selv haft delte mavemuskler, så det har du naturligvis ret i. Men jeg vil så også mene, at det Per definition må være at fokusere på styrken for styrkens skyld og ikke for at få en sixpack. Og det er egentligt hvad jeg vil frem til i indlægget her – at jeg synes man som (nybagt) mor skal give sig selv lov til at tage en pause fra ræset :-) Og der er helt sikkert nogen, der ikke deler samme holdning som mig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram-profiler: Dem følger jeg lige nu