Sanne Agersnap
Mommy-quizzen: Mette Haubjerg svarer

Livet som Elliot: Snart 3 år, og ingen ble (!?)

I “Livet som Elliot”-kategorien opdaterede jeg stort set hver måned indtil Elliot blev 1 år. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke har fået fundet tid til det samme med Elton. Stakkels barn nummer 2. Hvordan skal det dog ikke gå, hvis vi en dag får en 3’er? ;-)

Men derfor synes jeg alligevel at jeg ville følge op på Elliots portefølje. Han bliver 3 år den 12. marts, og er på ingen måde nogen lille tumling mere. Han er blevet så stor, både fysisk og mentalt! Forleden målte jeg hans fod, da han skal have nye sneakers til sommer. 17+ cm. Det betyder en størrelse 28-30, alt efter model. Det synes jeg altså er store fødder! Sidst jeg målte ham blev det til 98 cm og 15,3 kg. Det ved jeg faktisk ikke hvorvidt er stort eller gennemsnitligt. Men ud fra hans jævnaldrende er det i hvert fald ikke småt!

Bleen har han ikke haft på siden fredag morgen klokken 7. 2 uheld med våde bukser er det blevet til. Det er jeg helt blæst bagover af – jeg var ikke klar over, at han var så bevidst! Fra morgenen af var hans ble helt tør, da han var på potten. Og han vågnede endda selv klokken 5.30 og sagde “Tisse!”. Jeg tror, han har rigtig fint styr på hvornår han skal tisse, hvilket jeg faktisk synes er super flot gået for en dreng på ikke engang 3 år!

I dag er han i vuggestuen uden ble, og jeg ved godt at det er noget andet deroppe. Der sker mere, det er svært at huske at man skal tisse engang imellem. Så måske er vi ikke blefri lige om lidt, men det går i hvert fald den vej! Hans ble har også været tør efter lur eller sofa-tid med sutten herhjemme. Så ja – jeg er stolt af den lille mand!

Hans sprog udvikler sig også hastigt, og han sætter efterhånden længere og længere sætninger sammen. I børnehaven, hvor han jo starter på mandag (gisp!) bliver han sprogvurderet, og det er vi naturligvis spændt på. Sproget spænder vidt i den her alder, og jeg synes det er svært at vide, hvor meget de skal kunne.

Mht. bleen, så har han været igennem de 3 faser, som jeg flere gange har hørt tale om:

Jeg har tisset
Jeg tisser
Jeg skal tisse

Han er helt klart i fase 3, i og med han selv kommer og siger at han skal tisse. De to gange han havde uheld sagde han det imens han tissede og med det samme. Så han mærker det med det samme. Fredag, da han gik uden ble hele dagen for første gang mindede jeg ham om, at han ikke havde ble på. En gang i tien fulgte jeg ham på potten, og han tissede hver gang. Lørdag var det det samme, men han kom et par gang og sagde, at han skulle tisse. Hans ble var tør efter en køretur og halvanden times lur. Søndag kom han flere gange og sagde, at han skulle tisse og tissede hverken da han lå på sofaen eller i nat. Her til morgen har han begge gange selv sagt, at han skulle tisse. Nu er han i vuggestuen, og jeg er spændt på at hente ham og høre hvordan det er gået!

img_9383

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mommy-quizzen: Mette Haubjerg svarer