Incredibaby
Sommerferie med børn 2019: Her rejser vi hen i år!

Nybyggeriet: Hvordan står det til?

Det er lidt svært at forstå for mig, men det er åbenbart snart 3 måneder siden vi købte vores byggegrund. Det er derfor også snart 3 måneder siden vi begyndte at indhente tilbud på vores drømmehus. Ja, og 3 måneder siden vi for alvor skulle begynde at tage stilling til, hvordan vores drømmehus egentligt ser ud. Hvad vil vi have, og hvad vil vi betale? Det er nok ofte de to ting man skal finde en konsensus imellem, når man vælger at bygge et nyt hus. Man har i høj grad indflydelse på, hvad huset skal ende med at koste. Til gengæld har man så også mulighed for alverdens tilvalg, hvilket i sig selv også er en udfordring man skal lære at jonglere. Vi har virkelig taget os god tid, og ikke taget “det første og det bedste”. Det er jeg sindssygt glad for i dag, for jeg har virkelig en ro i maven omkring, at vi har valgt de helt rigtige ting i tilvalg, prioriteret rigtigt ift. størrelse af rum og valgt et godt firma!

Status pt. er, at vi er virkelig tæt på at have en kontrakt på bordet, og sætte vores underskrift(er). Hvem vi er i forhandling med holder jeg for mig selv indtil vi har skrevet under – sådan for god ordens skyld. I næste uge skal vi i gang med at tegne plantegningen, og så begynder vi at være i mål med det grove arbejde. Efter der er styr på plantegning, mursten, tag, vinduer, lofter osv. er det tid til inventar, klinker, akustikgulve. Og i virkeligheden kan vi jo faktisk ikke færdiggøre det indvendige 100% før vi har solgt vores eget hus. Det har lige nu ligget offentligt tilgængeligt i 14 dage, og er altså ikke blevet solgt endnu. Det havde jeg nu heller ikke regnet med på 14 dage 😉 Hvis I spørger Mads tror jeg, at han vil sige det modsatte. Men tålmodigheden er dog heller ikke opbrugt hos ham endnu.

Noget jeg stadig er meget i tvivl om er faktisk murstenen. Jøsses, hvor synes jeg det er svært! Jeg kan egentlig godt lide de grålige sten, men synes til gengæld også de er lidt rigelig brugt. De mørke sten er kun mindre og mindre brugt og faktisk ikke særlig ”moderne”, hvis man spørger folk med forstand på byggeri (altså fagfolk), og de lyse kan godt blive lidt for gullige, synes jeg. Lige nu er buddene Sisteron, Cassis, Limoux, Laika og Taurus. Hvis man ikke selv er nybygger ved man nok ikke rigtigt, hvad det betyder. Men det kan google hjælpe med, hvis man er nysgerrig.

Så status er altså, at vi har fundet det firma, som gav os den bedste mavefornemmelse, og kunne løse alle vores ønsker på én gang. Og snart skal plantegningen jo så sammensættes, så vores hus lever op til vores drøm: Et hus med hverdagsluksus og med børnene i fokus. Det bliver perfekt til os!

…. så nu krydser vi lige allesammen fingre for, at vores nuværende hus rent faktisk bliver solgt ;-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

 • Jeg krydser fingre!
  Bliver spændende at se, hvad det hele ender med. Jeg havde fået total stress, haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  For det første: Du står fandme altså skarpt på det her billede! 😉
  For det andet læste jeg dine tidligere indlæg omkring husbyggeri (og jeg skrev mig egentlig bag øret, at jeg ville kommentere på dem, men kom så åbenbart fra det igen), og jeg ville sådan set bare sige, at det er virkelig fedt, at du er så åben omkring priser/udgifter osv. For vi drømmer (selvfølgelig?) også om nyt hus. Men er alligevel ikke der, hvor vi er klar til at kontakte firmaer osv – og så er det faktisk svært at få rigtigt indblik i, hvad diverse tilvalg fx koster.
  Så altså; fedt at læse om! Og jeg håber, I får indfriet alle jeres husdrømme – og at det hele bare klapper 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferie med børn 2019: Her rejser vi hen i år!