Sange, der burde handle om forældre

Det lyder til, at de danske musikere ikke har sovet i et år, går sent i seng og står tidligt op. Og så er det jeg tænker "Velkommen til mit liv" ;-) Der er enormt mange sange, som handler om byture og kærlighed. Det er oplagte emner, og emner som stort set alle kan relatere til. Det er nemt at skrive om, og de er populære i radioen. Jeg tænker dog, at mange af sangteksterne ligeså godt kunne handle om livet som forældre. Og når de synger om mangel på søvn, flasker og sengetider er det som om, at jeg sidder og opdigter mine egne tekster eller projekterer lyrikken over på mit eget liv. Nu skal I bare høre...
  • "Jeg har ikke sovet i 1 år"
Byture er intet i forhold til natteroderi hver. eneste. nat! Søvnunderskuddet kan måles i ikke blot timer, men i dage efterhånden. Som om man sparer op til noget ikke? Nope. Du kan spare op til når du en dag får barnet passet. Men hvem gider bruge sin tid med frie hænder på at sove? ;-)
  • "Sent i seng og tidligt op"
... eller måske ikke ligefrem sent i seng, vel. Men når man bliver vækket kl. 5.30, så er alt efter 20.00 for sent. Fordi man jo altså heller ikke sover uafbrudt i løbet af natten. Og 5.30 er pr. definition "tidligt op". Især i weekenden, hvor jeg gerne tænker, at andre forældre er mine lidelsesfæller. Og så laver jeg en kop (læs: spand) kaffe og kommer over det. Det er trods alt hver morgen, så det er måske en lille smule spildtid at mugge over det 7 gange i ugen ;-)
  • "Flasker på bordet jaja"
Sutteflasker everywhere. På sofabordet, på spisebordet, på gulvet i soveværelset, i sengen, under sengen, under sofaen. Lortet ruller jo når de falder på gulvet. Tip: Sørg for at få dem samlet og rengjort mindst 1 gang dagligt - ellers bliver de satme klamme! ;-)
  • "SOS (sprut og smøger)"
SOS - jeg tænker mere snot og savl. Fordi det er på alt dit tøj selvom du kun har været i berøring med arvingen én gang inden du gik ud ad døren. Skulderparti og knæene er permanent smurt ind i snot og savl, og jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har siddet på kontoret og tænkt "fuck, jeg håber ikke jeg får nogle mødeindkaldelser i dag!"
  • "What do you mean?"
Chefen skriger, er sur, vrider sig ud af dit greb når du tager ham op, bliver sur når du lægger ham fra dig, og er generelt bare umulig at læse. HVAD VIL DU? Please fortæl mig hvad det er jeg skal gøre! Oversætter søges... putning1