How to: Udnytte bloggere!

30-1 Jeg ved ikke, om I har set listen der er lavet over de 100 største modebloggere i Danmark? Hvis I ikke har, så synes jeg ikke I skal belønne dem ved at give dem et klik (jeg håber listen er fjernet!). Jeg gider heller ikke linke - for links er faktisk penge værd her i den virtuelle digitale verden. Og det er ret tydeligt (synes jeg), at det er det de forsøger at opnå. At skabe en masse gratis trafik til deres hjemmeside ved at namedroppe en helt masse influenter på de sociale medier. I håb om at de linker og giver dem trafik. Jeg ved godt, at jeg muligvis giver dem trafik ved at lave dette indlæg, men nu har jeg opfordret til at lade være. Der står ikke andet end bras i den liste (altså ikke bloggerne - de er skide dygtige!) Men listen er fuldstændig ubrugelig. Her er hvorfor:
  1. De har vurderet bloggens størrelse ud fra antal følgere på instagram, bloglovin og facebook. Jeg kan ret hurtigt afsløre, at det ikke har noget med selve bloggens trafik at gøre (hvis man leger at trafik=størrelse)
  2. Det er svært at vurdere en blogs størrelse. En stor blog kan have mindre "indflydelse" på sine læsere end en lille blog med enormt trofaste læsere. En mindre blog kan altså godt generere flere salg og skabe større værdi for en kunde, end en stor blog.
  3. Mange navne på listen er ikke engang modebloggere?
  4. Flere på listen har ikke engang en blog!
Så hvis man kigger på de ovenstående facts kan man måske begynde at fornemme seriøsiteten og researchen til "artiklen" hvori listen indgår. Det er måske lidt svært at forstå, hvis man ikke er inde i denne verden. Men: Kliks = trafik = potentielt penge. Så: Når en side laver et stunt som dette og artiklen bliver delt, læst og får en masse opmærksomhed, så kan de bruge siden til noget andet efterfølgende (skabe en webshop eller whatever) og lige pludseligt på baghånd allerede have en masse links og dermed have en god SEO (search engine optimization). Lyder det skørt? Tja, men ikke desto mindre er det et kendt fænomen her i blogland. Man skal "bare" lige dele et link med sine læsere, og så får man en lille gave (som man i øvrigt skal beskattes af). Pisse god deal, ikke? Nej! Og denne side prøver i øvrigt at "snyde" sig til det - bloggerne på listen får ikke en skid ud af det, når listen er så useriøs! (HVIS man spørger mig, naturligvis. I behøver jo ikke være enige med mig :-) ) Jeg tænker, at jeg kunne lave en liste med de største skuespillere i Danmark. Så kunne jeg inddrage nogle musikere (fordi det er jo nærmest det samme, ikke?), og jeg kigge på hvor mange instagram-følgere de har (for det har jo meget med deres skuespilstalent at gøre). Derefter kunne jeg så sammensætte den lidt ud fra hvad jeg lige tænker jeg kunne have lyst til. Get the point? Så kunne jeg jo håbe, at jeg kunne få en masse kliks på det. For så længe jeg bare får noget trafik, så er det jo lige gyldigt hvordan jeg bærer mig ad med det, ikke? That's the spirit! Feel the ironi? Ja, jeg synes det er en lorteliste - og synes det er så frækt, at de udnyttere bloggernes navne for at få en masse kliks! Og nu er jeg jo både ny i blogland, plus jeg er en mommy-blogger. Så hvis nogen skulle tænke "Misundelig, much?", så er det altså ikke tilfældet her ;-) Hvad tænker I om dette stunt? Er det noget I allerede havde tænkt over?