Børnevenlig aftensmad: Græsk macaronifad

IMG_4505 Aftensmaden herhjemme skal naturligvis gerne være både børnevenlig og voksenegnet. Heldigvis har hverken Mads eller jeg fine vaner, og en gang lasagne er ganske elsket herhjemme. Det betyder dog ikke, at vi ikke engang imellem prøver at ændre lidt på tingene så vi prøver noget anderledes. I dag skulle vi oprindeligt have haft lasagne, men i stedet lavede jeg en omgang græsk macaronifad. Det er lidt alá lasagne, men smager dog af lidt mere. Til kødsovsen skal du bruge: 500 g hakket oksekød 2 dåser hakkede tomater, eller 2 glas pastasauce 2 fed hvidløg 2 gulerødder En sjat hvidvin Et drys kanel Evt. selleri, forårsløg eller hvad du ellers synes om i en kødsovs Derudover skal du bruge: 1 pakke macaroni Mornaysauce Parmesan Revet Mozzarella Svits hvidløg, og brun derefter kødet. Tilføj grøntsager, og hæld tomat i. Tilføj derefter hvidvin så alt alkohol når at dampe ud. Til sidst skal der et drys kanel i - det er virkelig kun et lille drys. Smag dig frem - kanelen gør en kæmpe forskel! Lad den simre i noget tid - hvis du har tid. Kog macaroni i 10 minutter, hæld dem i et ovnfast fad. Hæld den færdige kødsovs over macaronien, og fordel den jævnt ud i alle hjørner. Slut af med mornaysauce ovenpå, og drys parmesan over til sidst. Sæt i ovnen og bag i ca. 15-20 minutter (indtil den er gylden) ved 200 grader. Vi elsker mozzarella, så de sidste 10 minutter i ovnen gav jeg den et drys mozzarella. Den endte med at se sådan her ud, og er altså ikke noget kulinarisk syn ;-) Både Mads og Elliot var dog vilde med det, og jeg har ikke set Elliot spise så meget aftensmad før, tror jeg ikke! IMG_4493 IMG_4503