Velkommen til barselslivet : Barn nummer 2

img_1307 Jeg praler jo sådan af, at det går skide godt herhjemme. Og det gør det virkelig også. Men altså. Det går jo aldrig heeelt glat med 2 børn i huset... Barsel med barn nummer 2:
  • Genopvarmning af din kaffe. Hele. Tiden! Det må være den ultimative beskrivelse af barselslivet. Uanset antallet af børn...
  • At tage chancen og hoppe i bad imens barnet sover. Man går i gang med at barbere ben, hvilket ikke er sket de sidste par uger (eller længere!). Man når ét ben. Imens den 2-årige gennemroder samtlige skuffer på badeværelset og splitter 3 tamponer i atomer. Babyen vågner. Resten må så åbenbart vente. Benene er alligevel også så ligblege, at shorts ikke er en mulighed pt.
  • Når du efter et bad står og kigger i spejlet og tænker "det er sgu da ikke så skidt, egentligt. Man kan da sådan nææææsten ikke se, at jeg lige har født." hvorefter du lige bliver mindet om, at den der amme-bh nok hellere lige må komme på i en fart. Malkeko for alle pengene... Sexy.
  • Du finder på en lækker aftensmad. Bruger tid på at lave det, og stiller det glad på bordet. Den 2-årige siger "ad", rynker på næsen og gider ikke spise. Babyen vågner og vil gerne spise. Du sluger din mad, og sætter dig til at amme i stedet. Din kæreste siger, at maden smager dejligt...
  • Imens du laver aftensmaden er begge børn med i køkkenet. Du vender dig om og finder ud af, at den 2-årige synes, at dine Rosendahl-skåle ligner en hat. Som babyer skal have på...
  • Du går på wc, og nyder 2 minutter for dig selv, fordi babyen sover. Indtil det går op for dig, at den 2-årige er hjemme. Og han vil gerne sidde på skødet. Imens du tisser. Og han giver ikke op. Nogensinde.
  • Når man efter nattens fodringer af barnet, finder ud af præcist hvor klamt mælk kan lugte. Amme-indlæg eller flaske, it doesn't matter. Begge dele mega stinker! Yikes.
  • Du har vasket den samme omgang vasketøj 2-3 gange, fordi du bliver ved med at glemme den bagefter. Og nu kan du ikke helt huske, og det var ren tørretumble-vask. Du håber!
  • At løbe tør for mælk fordi den blev brugt til den 2-åriges morgenmad, og være lidt for doven til at gå over og købe en ny. Og derefter overveje, om brystmælk mon egentligt ville smage klamt i en kop kaffe? (Bare rolig. Jeg har ikke gjort det. Men altså... det ville da være billigt og praktisk...)
  • Når klokken nærmer sig 19, og du ved at det er sengetid for den 2-årige tornado lige om lidt. Og glad tænker på den plade Marabou som skal fortæres bagefter. Imens du skal sidde stille. I sofaen. Og slappe af. (...og du kommer i tanke om, at du også har en baby. Som skal ammes. Og skiftes)
Og når du går i seng, tænker du tilbage på dagen. "Sikke en dejlig dag", tænker du. Og glæder dig til endnu en dag i morgen. Det er noget sjovt noget, det der med at få børn ;-)  

*jeg tager lige et billede af dem begge på én gang*... Fail.

img_4962

Dér var de. Alle 3...

img_4978