Du ved du er 2. gangs-mor når...

img_6165 Nu har jeg efterhånden et år på bagen som mor til to børn. Efter min erfaring giver det nogle andre udfordringer, og der ér bare ting der ændrer sig når man har lidt erfaring med det der forældreskab. Det gælder sikkert også når man får 3. barn, hvis man får sådan et. Og jeg har ikke engang fantasi til at forestille mig hvordan det må være, at have 4 børn. Haha! Jeg kom i tanke om, at jeg havde dette indlæg til at ligge i mine kladder, da jeg så dette indlæg - nogle af tingene minder nemlig lidt om mine punkter ;-) Anyway! Du ved du er andengangsmor når:
 • Du under barslen tager/tog dig selv i at tænke, at du har/havde en "fridag", når den store er sendt afsted i institution. Det er som om, at det lille barn er enormt nemt at håndtere, når man er vant til et barn med krudt i røven og egne meninger.
 • Bruger liiiidt for stort tøj til barn nummer to. Det er som om, at barn nummer to rykker op i en størrelse større lidt tidligere end den første gjorde, fordi man allerede har noget af tøjet. "Og man skal jo have noget ud af det" (Fordi det er rocker dyrt at købe tøj til TO!)
 • ... Apropos tidligere punkt; Du køber gerne "søskendetøj" til børnene, fordi det er herrenuttet når de matcher!
 • ... og du må også indse, at det der nuttede billede, hvor de er glade for hinanden OG sidder stille er utopi. Sker stort set aldrig. (Hvordan faen gør det de, de forældre det formår ALTID at have skønne billeder af begge børn på én gang?! I øvrigt modtager jeg meget gerne credit for billedet i indlægget her. Nailed it. Endelig!)
 • Du ikke længere har helt styr på det der med, hvornår baby skal have lært de forskellige ting. Det går måske OK i starten. I ved, når de skal kunne have øjenkontakt og smile og lign. Meeeen, så begynder det at gå seriøst ned af bakke. "Skal de kunne gribe fat i ting nu? Rækker barnet en rangle. Barnet griber fast uden problemer. Nåååh. Ja, det har han da vist lært...."
 • Du ikke tager det heeeelt så tungt, hvis barnet putter ting i munden. Jeg refererer igen en helt ægte situation herhjemme: "Hvad er det Elton putter i munden?" Elton synker og griner "Shit. Hm. ... det finder vi nok ud af i morgen"
 • ... til gengæld har I ikke rigtigt noget i husets gulvhøjde, som der for alvor kan være farligt. Det er efterhånden ryddet ud efter første barn. Det var i øvrigt en perle, som Elton havde slugt...
 • Du havde det måske lidt presset, når I skulle ud til større sammenkomster med første barn. Det går over! Med andet barn NYDER du, at der er andre der med glæde vil underholde og dikke-dikke, så du kan få dig en kop varm kaffe eller et glas koldt hvidvin ;-) Og nå ja, måske få varm mad. (Men vi ved godt allesammen, at kaffe og vin er vigtigere!)
 • Der ved puttetid ikke længere er én der sidder i sofaen og chiller hver anden aften. Nu mødes I på den anden side af døren med enten et suk eller en high-five, alt efter putningens længde!
 • Når du efter baby er blevet MAX 12 uger, på ingen måde har styr på, hvor mange uger barnet er. MEN du kan huske hvornår du fødte, og det er faktisk også meget sjovere bare at sige "Han er fra den 13. januar", og så kan folk sgu selv stå og regne lidt på dén. Det er trods alt ikke dem, der har amme/barselshjerne.
 • I ved barn nummer et altid havde styr på, hvornår barnet kom ud at sove. Meeeen, ved barn nummer to er det mere reglen end undtagelsen, at I kigger på hinanden og spørger "Hvornår kom han/hun egentlig ud at sove?" ... og hver gang er svaret "...puuuh, for et kvarter siden? Eller måske en halv time-ish?"
 • Du oprigtig talt havde glemt, at barnet skulle vaccineres ved 1 år, og heldigvis når at få en tid på falderebet, og alligevel når det INDEN barnet fylder år (og føler dig rimelig overskudsagtig, og som én der har styr på tingene! ...indtil du efter 7 minutters plapren fra lægen bliver i tvivl om, hvad du egentlig har bestilt tid til, og må spørge "altså han skal vaccineres i dag, ikke?")