3. graviditet: Uge 10-13

I sidste "dagbogs"-indlæg fra graviditeten stoppede jeg ved uge 9, hvor jeg havde været ved lægen. Hvis du ikke har læst indlægget, kan du læse det her. Dette indlæg starter altså, som overskriften ret fint afslører, i uge 10.

Uge 10

I dag har vi booket tid til en tidlig scanning, for at se om der er liv derinde. Jeg skulle være 9+6 i dag, men jeg kunne godt forestille mig, at det ikke er helt præcist. Jeg glæder mig til at se, om der er liv derinde, og om alt ser fint ud indtil videre. Hvis scanningen går godt, så fortæller vi drengene den gode nyhed i morgen, når vi alle er gået på juleferie (så de ikke kan sladre oppe i børnehaven før jeg er i uge 12 ;-) ) Scanningen i går gik fint. Jordemoderen på den private klinik målte mig til at være ca. 9+2/+9+3 i stedet for 9+6. Så nu må vi se hvad nakkefoldsscanningen viser om et par uger :-) Vi har fået fortalt drengene den gode nyhed, og de blev heldigvis helt vildt glade. Elliot svarede med kæmpe store øjne "Årh, det er jo LIGE det jeg har ønsket mig!" Og dét er i hvert fald sandt. Begge drenge har længe gået og snakket om babyer, og især Elton elsker at lege med de helt små nede i vuggestuen. Jeg havde svært ved at forestille mig, hvor meget de kunne forstå af det hele, men de var begge henne for at sige godnat til babyen inde i maven, så et eller andet har de i hvert fald forstået begge to 😊 Vores familier vidste det godt i forvejen, men drengene har også fået lov til at ringe rundt og fortælle det selv, og det var simpelthen en fornøjelse at lytte med på. ”Babyen kommer ud til sommer”, siger Elton hele tiden, og spørger hvornår det er sommer. Det kan godt gå hen at blive nogle lange måneder 😉  

Uge 11

Julen og nytåret har været stille og rolig, og uden tømmermænd for mit vedkommende 😉 Jeg mærker stadig ikke rigtig noget til graviditeten udover halsbrand og ligamentbånd der strammer en del. Og så vokser maven altså nu. Det er godt, jeg skal til nakkefoldsscanning mandag efter ferien, så jeg kun har én arbejdsdag tilbage i meget stort og uformeligt tøj. Det begynder virkelig at være svært at skjule maven, og det bliver rart at få nyheden ud på jobbet. Det er ikke den fedeste hemmelighed at blive ved med at være rundt på 😉  

Uge 12

I dag har jeg været til nakkefoldsscanning. Jeg skulle være 12+4, men som det plejer at være, så blev jeg rykket et par dage og er nu sat til 18/7, og er dermed 12+2 i stedet. Babyen var meget livlig, og ikke super nem at få billeder af. Heldigvis fik vi nogle enkelte, som var nogenlunde tydelige. Det var ret vigtigt for mig denne gang, for Mads var nemlig ikke med. Han ligger derhjemme med 40,4 i feber, og kunne dårligt tage ind på sygehuset i den tilstand. Så jeg måtte desværre undvære ham. Heldigvis tog min svigermor med mig derind, så jeg ikke skulle være alene afsted i tilfælde af dårlige nyheder. Der var dog ingen slinger i valsen. Fine blodprøver, en tynd nakkefold, og en alder på 29 år. Det gav tilsammen en risiko på 1:13.000-ish, og altså intet at bekymre sig om. Nu kan jeg få fortalt det på arbejdet i morgen, og jeg skal i gang med at lave jordbærtærter selv, fordi man åbenbart ikke kan købe det på denne årstid. Og det hører sig altså til på min arbejdsplads, når man annoncerer en graviditet ;-)

Uge 13

(i dag) I dag er sidste dag i uge 13, og derfor 13+6. I morgen skal vi ud på privatklinikken og have en kønsscanning af babyen. Det har vi valgt fordi: Mads har ikke været med til nakkefold, dregnene skal med derind (og det må de kun på privatklinikker), og fordi vi er skide nysgerrige. I er mange, der har spået, at vi skal have en pige ud fra scanningsbilledet. Det har jeg virkelig svært ved at forestille mig, men det ville da være vildt at prøve at få en pige denne gang. Jeg har nok i virkeligheden hele tiden forestillet mig, at vi skal have en dreng, så jeg skal muligvis lige rykke lidt rundt i mit hovede, hvis det viser sig at være en pige ;-) Og så kan jeg jo regne ud, at jeg alligevel får gang i lidt shopping, hvis der ikke gemmer sig en dreng derinde! Det eneste jeg troede vi manglede, var en babynest. Men hvis vi virkelig skal have en pige, så er jeg nok alligevel nødt til at få tilfredsstillet mit shoppegen med lidt babytøj til piger også ;-) Meeen, nu er navyblåt heldigvis ikke det allerværeste, selvom det skulle bruges til en pige. Det bliver spændende at få svar i morgen - for os allesammen! :-)