Hvorfor vi planlægger hjemmefødsel

2 gange før, har jeg født. 2 gange har jeg haft gode fødsler. 2 gange har vi født på sygehuset. Så hvorfor ændre på noget, når man har haft gode oplevelser, og det er gået godt?

Et tilvalg, ikke et fravalg

Det er faktisk ikke fordi, jeg ikke vil føde på sygehuset, men mere fordi jeg gerne vil føde hjemme. Jeg vil gerne have den oplevelse, og eftersom Eltons fødsel tog et sted mellem 2 og 3 timer fra aktiv fødsel, så tror jeg heller ikke, at jeg har lyst til at bruge tid på at køre på sygehuset. Uanset hvad, så bliver det lidt stress og jag at komme ud af døren når det er ”nu”. Jeg vil meget hellere ringe efter en jordemoder, og lade hende komme til os i stedet. Det har jeg ro i maven over her 3. gang, og jeg tror også, at det muligvis kan give en anden ro ift. smerten ved fødsel. Det er jeg i hvert fald spændt på at ”undersøge”. Om det gør noget for mig, at jeg er i vante rammer, og at jeg ikke skal tjekke, om vi har husket alt inde vi skal ud af døren. Og så syntes jeg bestemt heller ikke, at det var fedt at have veer i en bil sidste gang. Man sidder simpelthen bare ikke godt i sådan en stilling, når man har veer 😉 Jeg skal ikke have et fødekar. Først og fremmest har vi et badekar i det nye hus. Og så har jeg ikke været i vand under nogle af mine fødsler. Tanken om vand på min krop er slet ikke tiltalende for mig, når jeg har veer. Det ved man jo ikke før man har prøvet det, men sådan har jeg haft det begge gange. Jeg har ikke engang været under en bruser. Det er åbenbart ikke noget for mig.

Hvad så med børnene?

Børnene skal ikke være hjemme under fødslen. Det har jeg ikke den mindste smule lyst til. Overhovedet. Så de skal hentes når fødslen så småt går i gang. Enten af bedsteforældre, eller af naboer, hvis det går virkelig stærkt. Det er en smagssag, men jeg synes ikke at en fødsel er noget mine børn skal opleve. Og jeg har ikke lyst til at jeg skal føde imens de er der. Hvis jeg føder om natten og de sover, så får de naturligvis lov til at sove videre.

Første jordemoderbesøg

Jeg skal til jordemoder i næste uge, og der glæder jeg mig til at høre lidt mere om, hvad hun har at sige omkring hjemmefødsler og forløbet. Og hvad der kan være til hindring for at man anbefaler en hjemmefødsel. Jeg er allerede tilknyttet kendt jordemoderordning, da jeg ved mit første lægebesøg gav udtryk for, at jeg ønsker at føde hjemme denne gang. Det specielle ved jordemoderbesøg i kendt jordemoderordningen er også, at du føder med én af de tre jordemødre fra dit kendt-team (med mindre noget kommer til hindring, naturligvis.) Da jeg var gravid med Elliot var jeg også med i kendt jordemoderordningen, selvom jeg ikke skulle føde hjemme. Jeg tror, at det var lidt tilfældigt, at der var en ledig plads, som jeg fik. Jeg havde selv ytret ønske om at komme med i ordningen, men pladserne går først til de hjemmefødende. Så det var mere held end forstand tror jeg. Men det var simpelthen så fedt! Jeg synes virkelig det gav noget for mig. Så det glæder jeg mig til igen.