Klar til bryllupsfest

Jeg blev diskrimineret under barsel – Blev du?

Da jeg ventede Elliot var jeg stadig under uddannelse. Jeg manglede at skrive min bachelor, og 3 mindre eksamensopgaver efter jeg havde født.

Forelæsningerne på universitetet tog jeg til sidst via video hjemmefra sofaen. Jeg havde nemlig massive plukkeveer, og allerede fra uge 26 blev jeg fuldtidssygemeldt.

Sygemeldingen var min daværende arbejdsplads ikke super forstående overfor. Jeg fik naturligvis lov til at blive væk fra mine vagter, men lønnen var de ikke meget for at udbetale.

“Du kan få udbetalt løn til og med d. 1/1”, lød meldingen. Denne melding kom d. 22/12. 9 dages løn kunne jeg altså få, og derefter var kassen lukket.

Jeg kontaktede min fagforening som naturligvis kunne berette, at der altså er en lille ting der hedder “lovgivning” her i Danmark, og derfor kunne de altså godt droppe deres sjove idéer om at nægte mig løn.

Hvis ikke jeg havde haft en fagforening, så ved jeg ikke hvem der skulle have taget sig af korrespondancen med min arbejdsplads. Det er ikke sjovt at skulle stille sig i en position hvor man kan blive uvenner med sin arbejdsplads.

Heldigvis var der ingen problemer i den butik jeg havde min daglige gang i. Det var ledelsen øverst oppe der var problemer med. Så ingen dårlig stemning blandt mine daglige kolleger – og det var nok grunden til, at jeg faktisk ikke gik med en klump i maven når jeg efterfølgende skulle komme forbi butikken i ny og næ.

Min fagforening tilbød at køre en sag, men jeg ville gerne afvente og se om der ikke kom styr på det.

Jeg fik udbetalt løn d. 28 Januar.

I februar kom der intet. I marts heller ej. Jeg fødte Elliot, og jeg skulle nu bruge krudt på at bøvle med noget så banalt som løn. Det sidste jeg gad koncentrere mig om. Jeg kunne tydeligt mærke, at jeg var til besvær fordi de skulle til at ordne papirarbejde med kompensation for min sygemelding og efterfølgende barsel. April kom, og stadig ingen løn. Medio April tikkede der pludseligt løn ind på min konto. Hele beløbet endda.

Min arbejdsplads havde været en tur i kontant, og havde åbenbart besluttet sig for at få udbetalt al den løn de skyldte tidligere og nuværende ansatte. Jeg slap for at køre en sag, og både min fagforening og jeg var tilfredse. Vi var glade for, at vi slap for at køre en sag og bruge en masse tid og ressourcer.

Jeg følte mig i dén grad diskrimineret og til besvær pga. min graviditet og for tidlige “barsel” som det jo på sin vis var.

Hver tredje dansker har følt sig diskrimineret under barsel. Jeg er én af dem.

Har I oplevet dimskrimination under graviditet eller barsel?

Læs mere om undersøgelsen omkring diskrimination under barsel her.

IMG_8251

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

3 kommentarer

 • Pernille

  Det håber jeg for alle gravide – da det er et område der på INGEN måde efter min mening må diskrimineres på! Det skal være en lykkelig tid hvor man skal kunne koncentrere sig om det lille fantastiske væsen der vokser indeni i een <3 så er virkelig ked af på dine vegne at du skulle igennem så trælst er forløb! Men ja er super taknemmelig for mine forstående chefer, både i den butik jeg var i – men også dem med de fine jakkesæt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Forfærdelig historie! De skulle skamme sig.. Jeg var så heldig at min arbejdsplads støttede mig både under behandlingsforløbet til at blive gravid (til trods for jeg kun havde været ansat i 3 mdr.) og under selve graviditeten .. Og pga det hårde fysiske arbejde måtte jeg gå ned i tid efter godt 5-6 mdrs graviditet og arbejdede til sidst under frie rammer sp meget som jeg kunne holde til. Og det er jeg virkelig glad for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det må være skønt med så forstående en arbejdsplads! Håber jeg er lige så heldig under næste graviditet. Især hvis jeg skulle gå hen og blive sygemeldt! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klar til bryllupsfest