8 underlige ting fra Postmand Per

Avocadotræ: How to

avocadotræ1

Tilbage i November var jeg i gang med en ganske almindelig salat. Med avocado. Og da jeg tog stenen ud kom jeg i tanke om, at jeg havde set flere små avocadotræer rundt omkring på instagram. Og de var faktisk nogle ret fine små træer, havde jeg bidt mærke i.

Så jeg satte mig sådan set for, at plante mit eget lille avocadotræ. Jeg skyllede stenen ren, pillede det yderste lag af, og satte den i vand således, at stenen var halvt dækket af vand. Og sådan stod den altså. Længe. Meget længe.

avocadotræ5

Men den begyndte at spire ligeså stille. Og så stod det stille. Længe. Meget længe. Men pludseligt begyndte den for en måneds tid siden at skyde i vejret. Og så fik den blade. Og bladene voksede sig store. Og i øjeblikket vokser de stadig. Og de vokser hurtigt.

avocadotræ6

Jeg har indtil i dag haft den til at stå i vand. Men nu skulle der til at ske noget. Jeg synes den skulle have mere plads og have noget frodigt jord at gro i. Så nu har jeg taget springet og plantet den i jord. Jeg er spændt på om den kan holde til det – tænk nu hvis den dør!

Mine råd:

 • Lad være at opgiv, hvis du tror den er død. Det var jeg stensikker på, at min var. Men jeg lod den stå, og pludseligt tog den fart!
 • Stil den i sollys hvis muligt. Hvis ikke, så må du rykke lidt på den i løbet af dagen. Sæt den i sol i nogle timer i en vinsueskarm.
 • Hæld nyt vand i, og udskift vandet hver 14. dag. Sørg for, at kernen altid er halvt dækket af vand. Den suger helt vildt meget vand.
 • Vent med at plant den i jord til den har fået gode store rødder. Jeg plantede min i jord for tidligt, og den lignede noget der var ved at dø. Fortvivl dog ej – jeg puttede min tilbage i vand, og den spirede lystigt videre alligvel.
 • Min tog 4+ måneder om at få denne størrelse.
 • Når den er i jord skal den vandes ret ofte, formoder jeg. Prøv dig frem – google er din ven.

avocadotræ4

Det er bare bedst at plante i julesokker og nattøj, ikke? Julesokker dur året rundt!

avocadotræ3

Der er flere blade på vej, og jeg glæder mig meget til at se hvordan det går min lille plante.

 

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

4 kommentarer

 • charlotte

  Helt enig(tålmodighed er kernen til at knække avokadoen) Mit lille træ er fra efteråret..lidt større end dit.Ved nogen om der overhovedet kommer frugter på …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Der kommer ikke frugter på, hvis den ikke bliver podet (eller hvad det hedder :-) )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor er det fint! Det må jeg prøve så snart, at jeg overtager min nye lejlighed ;-) Tusind tak for tippet!
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Dejligt du kunne bruge det til noget! Meld endelig tilbage når du selv går igang, og skriv hvis du har spørgsmål! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 underlige ting fra Postmand Per