Tidspunkter, hvor det er liiiidt akavet at være gravid

Om at savne sit eget barn hver dag

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes det er hårdt at arbejde. Egentligt ikke fordi arbejdet i sig selv er hårdt (selvom der bestemt er nok at se til), men jeg synes det er hårdt at være væk fra Elliot så mange timer hver dag. Jeg tager afsted klokken kvart over 7 og er først hjemme igen klokken halv 5.

Det bunder jo naturligvis også i, at jeg hellere vil være sammen med min familie end at arbejde. Sådan har de fleste det nok.

Jeg har faktisk lidt svært ved at forlige mig med tanken om, at jeg i fremtiden hver eneste uge skal undvære mine børn i 37 timer. Hvis jeg er heldig, kan jeg en dag gå ned i tid, men i det private er der ikke mange 30 timers stillinger at finde – de er sjovt nok meget eftertragtede ;-)
Jeg kan godt tænke, at vores samfund er skruet lidt skørt sammen på den måde. Og alligevel kan jeg heller ikke finde et alternativ som hænger sammen – for vi skal jo arbejde for at tjene nogle penge til alle de ting vi gerne vil. Alt det der med ydelse og nydelse. Jeg har jo heller ikke lyst til at arbejde 50 timer i ugen når børnene er flyttet hjemmefra – hvis man altså kunne arbejde deltid nu til samme løn, og i stedet arbejde længere tid senere i livet.

Snart er Mads færdig med sin kandidatuddannelse og skal til at søge job (han læser forresten journalistik, hvis jeg ikke har fået nævnt det). Og så er han lige pludseligt også væk hjemmefra i mange timer. Det betyder, at Elliot skal op på fuldtid i vuggestuen i stedet for de 25 timer han har nu. Det bliver uden tvivl endnu en kamel at sluge for mig. Man har jo ikke sat børn i verden for at andre skal passe dem, så tanken om at han ser pædagogerne mere end os synes jeg er svær!

Jeg ville sådan ønske at jeg havde flere timer derhjemme sammen med Elliot. Jeg ved, at jeg aldrig nogensinde ændrer mening. Jeg vil altid være familiemenneske med stort “F” – det er jeg helt sikker på.

Jeg håber dog, at jeg kan forene det med en form for karriere også – for jeg har bestemt også karrieredrømme for mig selv. Ellers havde jeg valgt en kortere uddannelse, det er helt sikkert :-)

Hvordan har I det med at gå på arbejde hver dag? Eller hvordan har I det med tanken om at skulle tage fra jeres børn hver dag?

49-1

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

10 kommentarer

 • Sidsel

  Vil du uddybe hvad du mener med det sidste du skriver ift uddannelseslængde og karrieredrømme? Jeg forstår nemlig ikke din holdning, at man ikke kan have en karriere medmindre man har taget en lang uddannelse??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Sidsel,

   Jeg mener bestemt ikke, at man ikke kan have en karriere uden en lang uddannelse. Faktisk det omvendte..
   Jeg mener, at det ville have været lidt spild af tid for mig at tage mig en uddannelse hvis jeg efterfølgende ikke ville have en karriere af en art :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har en ret optimal løsning set fra barnets perspektiv fordi far arbejder forskudt. Så vores barn er kun afsted 28-30 timer selvom vi begge arbejder fuld tid. Eller jeg er faktisk i denne måned lige gået bed på 31 timer. Men da jeg står overfor et par store deadlines i denne uge har jeg ikke mærket det endnu. Men jeg glæder mig bestemt til det. Jeg har været ledig i 6 måneder og der fandt jeg også kun meget få deltidsstillinger og de øv havde så mange flere ansøgninger end fuldtid.
  En el af mine kollegaer er dog eller hsr været på nedsat tid. Så jeg tror løsningen er at få et arbejde og derefter forhandle arbejdstid .

  Kender du i øvrigt gruppen på fb: familiepolitisk netværk. Det er en gruppe som kæmper for at få familiepolitik på dagsordenen så det ikke skal være et spørgsmål om den enkeltes valg og muligheder det komme an på, men det store strukturelle løsninger der kigges på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det er da helt sikkert den bedste løsning – dejligt I har muligheden for det! Det tror jeg mange ville ønske de kunne.
   Jeg tror du har ret i, at man senere skal forhandle sig til færre timer – men det er stadig ikke så lige til, tror jeg ikke. Men det skal nokkes lykkes på en eller anden måde :-)
   Nej, den kender jeg faktisk ikke. Den vil jeg da lige tjekke ud :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Nej. Det er bestemt ikke let bare at forhandle sig ned i tid. Netop derfor er jer ned i familiepolitisk netværk.

   For ae vi kan stå sammen mange mennesker om ar skabe den forandring i samfundet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Nu går jeg stadig på barsel (lidt endnu 😳), Nohr skal starte i dagpleje d. 1/5, så lige om lidt! Puha jeg synes det er svært! Præcis som du nævner, at det er SÅ mange timer det drejer sig om 😕 Jeg kan ikke lade være med at have lidt dårlig samvittighed 😔 Sådan skal man jo self ikke tænke, men ih hvor er det svært … Det skal nok blive rigtig godt til ham at komme noget mere ud blandt andre børn, men det gør lidt ondt i moderens hjerte at skulle undvære hygge, kys og kram dagen igennem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det er virkelig ikke sjovt. Men de når også bare en alder hvor man ikke rigtigt kan aktivere dem en hel dag længere. Jeg synes i hvert fald af og til Elliot kigger på mig og ligner en der synes jeg er ret kedelig ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har det virkelig også svært med det. Vi er herhjemme to studerende, men Lukas har 37 timer i vuggestuen. Og som studerende har man jo altid et eller andet der skal laves, men Vi har planlagt det sådan at når vi henter ham kl 16 og vi kommer hjem, så har vi fri og skal ikke tænke på andet end at lege med Lukas og give ham al vores opmærksomhed! Men jeg syntes det er svært, fordi der sker så meget med Lukas udviklingsmæssigt for tiden! Det burde jo være mig som så det først 😳 Heldigvis elsker Lukas at gå i vuggestue, så det trøster jeg mig selv med 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Det er helt sikkert vigtigst at de trives i institutionen – og de har det jo godt, det ved man godt. Måske savner vi i virkeligheden dem mere end de savner os? ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jeg tror det helt bestemt at det er sådan det er ;-) Det er bare med at nyde dem, al den tid man kan! :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tidspunkter, hvor det er liiiidt akavet at være gravid