Når barnet er "nemt"

Drivhus i provinsen

IMG_4234

Da vi købte hus i sensommeren sidste år var der mange ting jeg elskede ved huset. Der var også mange ting, som jeg kunne se potetiale i. Ting, som jeg ville komme til at elske efter en kærlig hånd.

En af de ting var drivhuset. Der var nemlig et stort og rummeligt drivhus i haven, og allerede da vi købte huset talte vi om, at vi skulle have plantet en masse lækkert her til foråret. Nu er foråret kommet, drivhuset har fået en overhaling, og i dag er jeg nogenlunde færdig. Jeg mangler af pudse ruderne, og det er sådan set det. Optimalt set ville vi gerne have nået at lægge nyt gulv derinde inden vi plantede, men det bliver først senere vi får gjort det. Gulvet vi gerne vil have er nemlig udsolgt i øjeblikket. Så vi må sørge for, at vi ikke brækker et ben på de skæve fliser ;-)

IMG_4231

 

Vi har købt kapilærkasser til vores grøntsager i tilfælde af, at vi tager væk i en uges tid eksempelvis til sommer. Kapilærkasserne har den funktion, at planterne er selvvandende. De suger selv det vand de har brug for hver dag, og man skal således bare fylde kasserne op en gang i ugen. I plantesækkene vi har købt er der gødning til 3 uger, og derefter skal man selv tilsætte gødning i vandet. Det er ret smart.

IMG_4232

Vi har 2 agurkeplanter, 3 forskellige slags tomater, og 3 forskellige slags peber. Vi har kun 2 agurkeplanter, fordi de får større rødder. Derfor “må” man kun plante 2 agurkeplanter i én plantesæk, hvorimod tomater og peber godt kan stå 3 sammen. Ja ja, man lyttede vel efter i Plantorama ;-)

I vores højbede udenfor har jeg sået gulerødder, spinat, ærter og rødbeder. Så nu er jeg spændt på at se hvor meget det giver.

Vinen stod i drivhuset da vi købte huset, og der er vildt mange klaser på den. I vinters (mellem jul og nytår) klippede jeg vinen ned således der kun var “stammen” tilbage. Alt andet røg af. Det virker til, at jeg har gjort det rigtigt, for der kommer mange druer kan jeg se. Rigtig mange.

IMG_4238

 

IMG_4230

Mit elskede lille avocadotræ står lige nu og hygger sig nede i drivhuset. Jeg er overbevist om, at varmen er godt til sådan en lille fætter. Jeg håber, at jeg har ret. Jeg er, som I ved, ret øm over mit lille træ – så mon ikke den kommer indenfor at stå om natten? ;-)

IMG_4241

Mine rabarber står i øvrigt omme bagved drivhuset og vokser med lynets hast. I lørdags lavede jeg 3 liter rabarbersaft – måske jeg snart skal igang med en rabarbercrumble? :-D

IMG_4244

Så I kan nok forestille jer, hvad jeg har brugt weekenden på – meget heldigt, at vi havde en ekstra fridag i dag, så jeg lige kunne nå det sidste ;-)

 

Har I drivhus eller køkkenhave? Og hvad har I plantet i år? :-)

 

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

3 kommentarer

 • Vi har faktisk både drivhus og køkkenhave i år. Vi har nemlig købt drivhus i år.
  I drivhuset har vi fire agurkeplanter – to slange agurker, en snackagurk og en skoleagurk. 2 tomat planter(kan dog ikke huske hvad slags tomatter)
  4 Peberfrugt planter, som vi selv har lavet frøene til(altså vi tog kernerne fra nogle peberfrugter og tørrede)
  6 chiliplanter(som jeg igen ikke kan huske navnet på, men det er tre forskellige chilier) og sidst men ikke mindst så har vi plantet in vindrue. Derudover står der en masse ting til forspiring endnu, inden de skal flyttes over i vores højbede.

  køkkenhaven har jeg et link til på min egen blog http://frupiesen.dk/ocd-koekkenhave/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hvor er det fint og hyggeligt. :)
  Hvordan fungerer det med de flamingokasser som er under planterne?
  Med venlig hilsen Kristina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Kristina,
   Tusind tak :-) Det er dem der hedder “kapilærkasser”, og som altså er en slags selvvandingssystem. Det er næsten nemmest, at du googler det – det er lidt svært at forklare. Men det er skide smart! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når barnet er "nemt"