Hjemmelavede curly fries

Derfor valgte vi forstaden

IMG_3608

Da Mads og jeg mødte hinanden boede vi i Aalborg (og nej, Aalborg er ikke en forstad! ;-) ). Vi flyttede senere hen til Århus, og var bestemt glade for begge byer. Problemet var bare, at vi efter Elliots ankomst begyndte at længes efter villaveje og legepladser. Vi manglede luft hvis vi skulle finde det familieliv vi drømte om.

Inden jeg blev gravid var det ikke noget jeg skænkede mange tanker. Og faktisk er Århus en mega fed by når man er gravid – synes jeg. Der er en masse sjove muligheder, og man møder andre gravide rundt om hvert gadehjørne. Og så er mange af de gravide kvinder i Århus unge – ligesom jeg var (altså, det er jeg jo stadig).

Det første halve år af Elliots liv boede vi i Århus C i en mægtigt lækker lejlighed. Tæt på alt, og pisse fedt med så mange ting indenfor rækkevidde. Der var bare ét problem: Vi manglede plads, vi manglede luft, og så brugte vi faktisk ikke alle de dér tilbud længere. Vi gik ikke særlig tit på café, eller et smut på strøget. Vi gik til gengæld ofte ture langs åens natur – udenfor Magasin og caféområdet. Vi begyndte at søge mere væk fra byen når vi gik ture, og vi kunne begge mærke, at det var andre ting der trak.

Da vi begyndte at kigge på huse fandt vi hurtigt ud af hvilket område vi gik efter: Vejle.

Byen havde alt hvad vi gerne ville have: Et aktivt liv i byen, shopping muligheder, gode transportmuligheder og den smukkeste natur. Man kan ikke rigtigt tale om trekantsområdet uden at nævne naturen. Vi bor udenfor Vejle. Ret præcist tager det 7 minutter i tog at komme til Vejle herfra. Overskueligt, lad os bare sige det sådan.

Jeg har fået min have, mit drivhus, mine 2 børneværelser, 1 soveværelse OG en stor stue. Det var noget vi begge drømte om. Eller, drivhuset var måske mest mig ;-) Vi havde én meget høj prioritet: cykelsti hele vejen til skolen. Det var ikke sikkert det blev muligt, det vidste vi godt. Men skæbnen ville faktisk, at vi fandt et hus med stisystem hele vejen til skolen – man har vel lov at være heldige engang imellem!

IMG_4234

Det er sjovt, som man ændrer prioriteter når man får børn. Vi gjorde i hvert fald. Jeg kan altså stadigvæk godt lide at shoppe og gå på caféer – misforstå mig ikke. Jeg vil bare hellere tage bilen eller toget når jeg engang imellem har behovet. Så kan vi resten af tiden nyde, at vi bor ud til en meget mildt trafikeret villavej, med plads til gyngestativ og sandkasse, og at vi ikke behøver at låse klapvogn eller barnevogn fast længere ;-) Måske var det et behov for os, fordi vi begge er vokset op i lignende kvarterer.

Børnefamilierne i storbyen har jo naturligvis nogle mega fede tilbud, som vi må undvære fordi vi har valgt at flytte væk derfra. Og det er da også skide ærgeligt nogle gange, men sådan er det jo. Man får lidt og man giver afkald på lidt. Heldigvis føler jeg, at vi får meget mere end vi må undvære :-)

IMG_4146

 

Bor I i forstaden eller storbyen? Og hvad elsker I ved lige netop jeres by? :-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

 • Louise

  Velkommen til byen (selvom I nu har boet her lidt tid) jeg er selv vokset op herude og efter afstikkere til København, Fredericia, London, Aarhus, Brisbane og Vejle er jeg nu tilbage – og jeg er så glad for det… Jeg bor her sammen med min mand, tæt på mine forældre, søstre og mine ‘gamle’ veninder, der ligeledes er flyttet tilbage (sammen med mænd og børn)

  Og med din beskrivelse at stisystem til skole, så tænker jeg at vi næsten er naboer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi bor i Erritsø, i Fredericia, med vores datter på 10 måneder.
  Min kæreste er vokset op her, og er endnu ikke kommet herfra, og jeg selv er fra Kolding.
  Fremtidsplanerne er at finde en lejebolig (gerne rækkehus e.l), i Kolding, med let adgang til banegård.

  Fremtidsdrømmene er dog et par år i udlandet, og der kommer vi nok ikke udenom storbylivet. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede curly fries