Gravid i 15. uge

Renere tøj til store og små: Rodalon Sportsvask

IMG_4652

Sponsoreret indlæg

Som jeg har nævnt af flere omgange, så får de små poder altså slæbt lidt af hvert med hjem fra vuggestuen. Det gælder både beskidt tøj (med mad, lort eller andet lækkert), bakterier, mudder og hvad der ellers kan gemme sig af lækkerier med sådan en samling småbørn. Ikke noget at sige til, at de bliver syge, vel?

Elliot har ikke særlig meget tøj, som kan tåle de 60 grader det kræver for at man kan være sikker på, at tøjet er helt rent. Jeg går ud fra, at tøjet er temmelig rent alligevel – men jeg ved godt, at der måske godt kan være bakterier der ikke kan dræbes ved kun 30-40 grader.
Vi har fået muligheden for at prøve et andet vaskemiddel af, end det vi normalt bruger. Det er Rodalons “Sportvask”, som er specielt udviklet til at fjerne bakterier og de knapt så flatterende lugte fra tøjet ved lavere grader på kun 30-40 grader. Og nej, det indeholder faktisk hverken parfume, farvestoffer eller nogle sjove faremærkninger. Den er ganske uden indvirkning på miljøet, og så er den skånsom mod materialerne. I øvrigt, så er det jo generelt smart at vaske ved lavere temperaturer, så man ikke fiser unødvendig el af. Det er trods alt også bedre for tøjet. Og så er det jo altså ikke kun sportstøj, der kan have en lidt funky duft engang imellem – derfor sagde jeg ja til at afprøve Rodalon Sportsvask. I kan læse mere om produktet inde på Rodalons facebooksidehvis I gerne vil snuse lidt mere.

Som I nok ved, så er jeg glad for at købe lidt dyrere tøj til Elliot fordi jeg har oplevet, at kvaliteten er derefter. Jeg ynder at købe på tilbud eller udsalg så vidt muligt så det ikke ruinerer pengepungen ;-) Men jeg bliver alligevel lidt øm over tøjet fordi jeg jo gerne vil holde det pænt. Dog skal det bruges både herhjemme og i vuggestuen, for af princip skal Elliot ikke have tøj der er så fint, at det ikke må blive brugt. Det betyder dog også, at jeg ofte må ty til lidt husmoderråd for at få lugtene (læs: især afføringslugten) helt væk. Tidligere har jeg af og til måtte ty til eddike for at neutralisere lugte men det ér altså lidt nemmere at vaskemidlet tager sig af det hele på én gang, så jeg ikke først skal iblødsætte i eddike.

Og der er jo også en mand i huset herhjemme. Som godt kan lide at løbe og at spille fodbold. Og ved I hvad der lugter klamt? Træningstøj og løbesko! Jeg har op til flere gange oplevet, at Mads’ t-shirts altså ikke lugter helt… rene efter vask. En smule klamt, når de næsten er lagt på plads i skabet når man opdager det.
Som et forsøg brugte jeg Rodalon Sportsvask til at iblødsætte nogle af de udsatte t-shirts, som jeg ikke har formået at vaske rene og også hans løbesko. De trængte efterhånden til en opfrisker, og nu kunne Rodalon jo passende stå deres prøve. Og indtil videre har det altså virket hver gang. Jeg puttede ca. 75 ml af vaskemidlet i maskinen efter skoene og t-shirts havde stået i blød i en halv times tid, og i selv iblødsætningsvandet brugte jeg 50 ml.

IMG_4644

Jeg synes især jeg kunne mærke en effekt på sportstøjet, så der er nok en ganske god grund til, at den hedder “Sportsvask”. og så synes jeg faktisk, at det er vildt rart at bakterierne også bliver dræbt, for man omgås alligevel ret mange menneskers bakterier i en daginstitution, omklædningsrum, fitnesscenter osv. Det lyder nok som om, at det bare er noget jeg siger, men jeg synes faktisk tøjet duftede lidt mere sådan… rent. Jeg har planer om at teste det på alt Mads’ fodboldtøj og Elliots mest beskidte tøj hver gang der dukker sådan noget vasketøj op. I øvrigt modvirker vaskemidlet statisk elektricitet, hvilket er meget rart hvis tøjet er af syntetisk materiale, som især sportstøj jo ofte er.

I kan se meget mere om hvordan man vasker mest effektivt i videoen

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid i 15. uge