Noget om vægt og graviditet

Hvad er der gået galt, Instagram?

“Deltag ved at følge XX og XX og tagge minimum 3 veninder”

I kender den godt, ikke? Instagram-konkurrencen. Hvilken som helst, kunne det være. For de er overalt. Og det er da så fint, at virksomhederne vil give gratis ting ud for at blive set og skabe større kendskab til deres profil.

Så ingenting galt der.

Jeg får til gengæld snart røde knopper af alle de krav der er til konkurrencer, og jeg forstår ikke (shit jeg får måske røven på komedie her) de profiler der gider lægge navn til konkurrencer i flæng – ovenikøbet konkurrencer der bryder “reglerne” for konkurrencer. Jeg sætter regler i anførselstegn, fordi det åbenbart er sådan de bliver tolket. Som noget der ikke rigtig findes, fordi Instagram ikke har tid til at straffe synderne.

Men lad mig stille det således op: Hvorfor vil man som instagrammer eller virksomhed kræve noget ulovligt af sine følgere og sine kunder? Hvorfor ikke afholde konkurrencer uden krav, blot med chancen for at vinde noget uden man skal gøre noget til gengæld? Er det ikke lidt det der er meningen med en konkurrence? At man kan vinde noget – ikke gøre sig fortjent til noget?

Ja, jeg beklager – men jeg har desværre set mig nødsaget til at unfollowe en hel del profiler, som engang var mega inspirerende. I dag er der konkurrencer flere gange i ugen kombineret med opslag jeg føler er skjult reklame – selvom jeg da håber jeg tager fejl.

Jeg afholder en sjælden gang en konkurrence på Instagram, og det vil jeg fortsætte med. Jeg har indtil nu afholdt 2 stk. Jeg lover, at det bliver uden krav til andet end en kommentar om, at I vil deltage. Og jeg lover, at det kun er en præmie jeg selv ville vinde og noget jeg for alvor føler I kan bruge til noget!

Jeg ved, at nogle vil tænke, at jeg er ude med riven efter bestemte profiler. Det er bestemt ikke tilfældet. Jeg er ude med riven efter mentaliteten. Og når folk stiller spørgsmålstegn ved min holdning, så kan jeg blot sige, at jeg som kunde synes det er så dårlig stil, at man forsøger at snyde sine kunder med krav der faktisk er regler imod. For det er sgu ikke Instagram, man snyder. Det er deltagerne af konkurrencen. Alle de folk, der elsker brandet og profilen de følger. Måske man skulle tænke over det, og overveje hvorfor man egentligt går med til at afholde disse konkurrencer. For gratis ting? Intet er gratis, og der skal betales skat hvis man som profil får et produkt for at afholde en konkurrence. Husk det :-)
Hvis man afholder konkurrencerne i følgernes interesse, så er det nok en bedre idé med ingen krav. Hvis de vil følge eller tagge venner, så skal de nok gøre det alligevel :-)

NB! Der er ikke regler imod at kræve, at man skal følge profiler. Kun at man skal tagge. Men man bør nok overveje om man vil have følgere på det grundlag, som bliver pointeret ret fint i denne artikel. Men det er en smagssag, og det skal jeg ikke gøre mig til dommer over – der skal jeg nok passe min egen profil :-) Man kan jo bare lade være at deltage, eller unfollowe igen bagefter, hvilket mange nok gør.

Det er virkelig ikke et indlæg jeg har skrevet for at være en sur skid. Men jeg synes bare, at vi i fællesskab kan gøre Instagram til et endnu federe sted at være :-) Og som brugere, må vi gerne kræve noget af de virksomheder, der bruger Instagram. Jeg er i øvrigt fan af, at virksomheder benytter Instagram til at connecte med deres målgruppe, og jeg synes det kan bruges på så mange fede måder!

13957540_10153687781611466_1803975708_n

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

  • Anne

    Enig :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg har unfollowed SÅ mange det seneste år netop pga. Det som du beskriver. Øv.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om vægt og graviditet