Graviditetsdagbog: 19. uge.

Børnevenlige frikadeller med masser af grønt!

Hvis I følger med inde på instagram (@incredibabydk), så har I måske set, at jeg i dag efterspurgte gode råd til grøntsager i frikadeller. Jeg havde nemlig bestemt, at vi skulle have frikadeller til aftensmad i dag, og de skulle indeholde så meget grønt som muligt.

Målet var faktisk, at få næsten lige så mange grøntsager i, som kød. Og så måtte de ikke smage anderledes end almindelige frikadeller. Ikke sådan markant anderledes i hvert fald. Jeg tog de mange gode råd til mig, og vi gik over for at handle. Jeg endte med at bruge 1 kg hakket svin og kalv, og ca. 900 gram grønt. Det er sgu da meget godt gået, ikke? Og ved I hvad? De smagte fandme godt! De smagte af traditionelle frikadeller, og Mads synes også de smager lækkert. Det var sådan nogenlunde mit succeskriterie ;-)

Til 1 kg kød brugte jeg:

3 store gulerødder
3 løg (jeg brugte skalotteløg)
1 stor porre
1 squash
3 store håndfulde spinat
Havregryn (jeg brugte nok 1 dl eller 2)
2 æg
en smule mel og mælk
Salt
Peber

Jeg havde alle grøntsager en tur i minihakkeren fordi en frikadelle i min bog ikke skal indeholde store stykker grønt – men det er jo 100% en smagssag :-)

Husk forresten, at mad med spinat gerne må genvarmes så længe det er vasket ordentligt og maden er nedkølet rigtigt :-)

Som tilbehør fik vi kartoffelsalat med karry, hvidløg og feta og en lynhurtig råkostsalat med gulerødder, squash og nektariner.

14055584_10153708522271466_1385230307_n

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsdagbog: 19. uge.