Husker vi rummeligheden?

4 måneder is a bitch

Jeg tror måske, at vi er ved at være “out of the woods”. Med Eltons søvn, altså. 4 måneder er en hård nød at knække med de små. De øger produktionen af mælk, og samtidigt skal de til at lære at komme videre i søvnen, når de skifter søvnfase. Elliot var en lille bandit der ikke rigtig gad at sove, at det samme har Elton været de sidste uger. Elton har sovet fint om natten altid, hvilket har været altafgørende! Men i dagstimerne har han (i hvad der føles som en evighed!) kun sovet mellem 10 og 30 minutter af gangen. På en god dag kunne det være 40 minutter.

Og så bliver moren altså af og til lidt træt og udkørt. Det er rart bare lige at have en lille smule tid alene til at ordne lidt huslige ting og hvile hovedet. Og til eksempelvis at pleje sin blog lidt ;-)

De sidste 2 dage har været gode, faktisk. I dag har indtil nu været rigtig god! Elton sov fra 20.30-6.45, og tog sin første lur fra 8.00-10.10. Og nu har han i skrivende stund sovet i 1 time. Og taget rundt regning 2 minutter af putte i barnevognen. Sådan en dag har jeg virkelig sukket efter i mange uger ;-)

I nat har han dog roteret rundt i sengen som en lille propel. 4 gange har jeg vendt ham med hovedet i den rigtige retning, hvorefter han bare fortsatte rotationen som om intet var hændt. Det har han altså aldrig gjort før, så det er nok noget han er i gang med at øve sig på nu. Han vil også gerne trille både den ene og den anden vej på legetæppet, så vi er nok i gang med at øve os i at rotere og trille for tiden, tror jeg :-)

Elton er omkring 20 uger nu – eller bare 4,5 måneder ;-) Den 13. juni runder han de 5 måneder, og så begynder det ligesom at gå op for mig, at han faktisk nærmer sig de 6 måneder. Det virker helt skørt, for jeg har jo altså lige født ham! Jeg bliver også stadig lidt forvirret når jeg får øje på hende den slanke kvinde med børnene i spejlet. I mit sind har jeg åbenbart stadig stor mave og rundere kinder. Det tager lidt tid at vænne sig til, åbenbart :-)

Udover det, så kan jeg da lige vise jer Kong Elton her i 4-måneders alderen. Han er fandme sød, altså. Og så er han bare altid i godt humør, og har så nemt til grin at jeg sjældent har set det hos en baby før. Jeg tror også, at han har store hænder og fødder som sin storebror (som i øvrigt bruger str. 26/27 i sko i en alder af 2 år og 2 måneder.)

img_2821

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

 • Anne

  Kære Sanne.
  Jeg har fulgt med hos dig længe – lige siden du startede bloggen i Aarhus. Jeg elsker og følge med, både her og på instagram.
  Jeg har et spørgsmål til dig, som jeg længe har ville skrive, men nu fandt jeg endelig tiden til det :)

  Sagen er den, at jeg er gravid og til efteråret kommer vores lille pige til verden.
  Glæder mig jo helt vildt og graviditeten er meget, meget ønsket – men det hele kommer jo også tæt på nu :) Barselsboblen står for døren om halvanden måned, dejligt, men også lidt skræmmende. Jeg vil super gerne høre din tanker omkring fravær fra arbejdet så længe. Ved godt det virker lidt som et sjovt spørgsmål, men lige nu fylder det en hel hos mig. Ens hverdag bliver jo meget, meget anderledes. Jeg ved, uden tvivl, at det bliver det fedeste, men lige nu har jeg blot brug for lidt sparring på, hvordan andre i samme situation ser på det. Tanker om, hvilken rolle har jeg når jeg kommer tilbage på arbejdet igen efter et års fravær, hvordan bliver det at overlevere alt arbejdet til en vikar osv. osv. Jeg ved ikke om du overhovedet kender til tankerne – men jeg vil bare så gerne høre dine tanker om det hele :)

  Jeg ved godt, at det hele helt sikkert ændrer sig, når hun kommer til verden, men derfor fylder tankerne bare lidt lige nu :)

  Rigtig god weekend til dig!

  /Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Anne,

   Jeg har netop brugt dit spørgsmål på instagram, fordi du ikke er den første der spørger og fordi det er vældig relevant. Jeg tror det er noget mange bekymrer sig om. Eller i hvert fald noget mange tænker over. Jeg har jo efterhånden vænnet mig til barsel nu, og her anden gang er det lidt anderledes end første gang, hvor jeg færdiggjorde uddannelse under barslen. Jeg ved ikke hvad jeg kommer tilbage til af opgaver som det ser ud nu. Der har været en større omstrukturering hvilket betyder, at jeg nok ikke får alle de samme opgaver. Det generer mig dog ikke, så længe jeg ved der er et job til mig når jeg kommer tilbage. Så tager jeg den derfra. Jeg ved, at de første måneder efter barsel også kommer til at handle meget om at vænne sig til at være væk hjemmefra igen og være uden børnene.
   Det være sagt, så tror jeg det er vigtigt at slippe jobbet lidt så længe man er på barsel. Det er et helt år man ofte river ud af kalenderen, og det er bare så vigtigt at gå fuldt ind i sit barn og ikke sit job når man har barsel. Det er i hvert fald mine tanker omkring det. Jeg skal være 100% på herhjemme og give Elton den opmærksomhed jeg synes han har krav på som baby. Og for mig nytter det ingenting at bekymre mig om jobbet, når det ligger så langt ude i fremtiden. Når først Elton starter i vuggestue, så kan jeg begynde at gå ligeså stille tilbage i “job-mode” og forberede mig på, at skulle fungere i et professionelt miljø igen. Hvor barselsknold og søvnige øjne ikke går an ;-)

   Held og lykke med både baby og barsel. Jeg er sikker på, at du kommer til at nyde det når du har fundet dig tilrette. Og det er helt normalt og helt okay, at det kan tage lidt tid at få barselslivet ind under huden og vænne sig til en helt ny hverdag :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husker vi rummeligheden?