Ting, man måske burde vide om tiden efter en fødsel

Mommy-quizzen: Mette Haubjerg svarer

Det er efterhånden længe siden jeg har opdateret mommy-quizzen, men jeg tænkte, at det efterhånden var tid til at vække den til live igen. Det er altid hyggeligt at læse sådan noget, synes jeg selv. Så måske synes nogle af jer det samme :-)

Denne gang er det Mette Haubjerg der svarer. Hun er mor til Carl-Emil og Lily, og er for nyligt selv begyndt at blogge på Bag Vinduerne“. Der kan I læse meget mere om hende, hendes børn og hendes liv :-)

mette

Jeg blev mor da jeg var:

29 år med Carl-Emil og 30 år med Lily Sofia.

Jeg har så mange børn:

2 (for det meste) søde unger. Det lyder stadig vildt i mine ører, at jeg er mor til to! Carl-Emil blev 2 år i oktober ‘17 og Lily Sofia er 7 måneder.

Det fedeste ved at blive mor er:

At det bare er livets rutsjebanetur af alverdens følelser. Størst af alt kærlighed, selvfølgelig. Men også sårbarhed, frustration, bekymring. Og så er det bare fantastisk, at man har skabt nogle små individer, som man er med til at forme og opdrage. Og mor vil altså altid være den bedste i verden – i hvert fald når de er trætte, syge eller kede af det og søger tryghed og trøst.

Det hårdeste er til gengæld at:

Man har meget begrænset alene tid, og man sætter næsten altid sig selv i sidste række. Jeg kan godt nogle gange glemme at mærke efter, at jeg også har nogle behov. Heldigvis bliver dette nemmere, jo ældre og mere selvhjulpne børnene bliver.

Total antal timers søvnunderskud efter jeg er blevet mor:

Haha.. Åha! Altså jeg føler mig faktisk rimelig priviligeret med hensyn til nattesøvn. Lure om dagen har nærmest været ikke-eksisterende, siden jeg fødte nummer to. Men jeg vil tro, at jeg får mellem 4-6 timers søvn hver nat. Ikke sammenhængende – bevares – men det er nok til, at jeg kan klare mig gennem dagen uden at være en total zombie.

Mine tanker om at føde er:

At det er en gave. Det lyder både helligt og lyserødt, men det er egentlig sådan, at jeg har det, når man ser bort fra, at det selvfølgelig er hårdt og gør ondt. Men jeg ville aldrig være foruden den følelse, som man får i kroppen, når man lige har født sit barn. Den kan jeg kun misunde andre gravide at skulle opleve.

Mine tanker om flere børn er:

Ret langt ude i horisonten! Nu er vores mindste også kun 7 måneder, men jeg tror umiddelbart ikke, at vi skal have flere børn. Selvfølgelig bliver jeg skruk igen, når jeg ser gravide maver og små, søde babyer, men jeg tror ikke, at jeg når derhen, hvor vi springer ud i en nummer 3.

Mødre der inspirerer mig:

Mødre, som kan tilsidesætte sig selv og praktiske gøremål for at vie sin energi og tid til sine børn. Mødre, som kan bevare roen i de stressende situationer og rod i huset, som naturligt opstår i hverdagen. Dem der kan finde en balance mellem arbejdsliv og privatliv, som er tilfredsstillende for alle. Mødre, som er legesyge og som tør være ‘barnlige’, fjolle og være ligeglad med, hvad andre tænker, og som hviler i troen på, at man gør det godt nok. Og mødre, som ikke lægger skjul på sin kærlighed til sine børn. Jeg har mange fantastiske veninder, som inspirerer mig, selvom vi er forskellige i rollen som mødre, men det kan sætte ting i perspektiv for mig i forhold til, hvordan jeg selv er som mor.

Mødre/ fædre jeg stalker på instagram:

Der er mange skønne profiler, som jeg nyder at følge med hos. Instagram er klart mit daglige tidsfordriv, og jeg elsker, at man virkelig kan finde så meget inspiration og samhørighed med og hos mennesker, som jeg ikke kender privat.

Men her er nogle, som jeg dagligt tjekker ind hos – udover ejeren af denne blog, selvfølgelig! ;)

  • @femmeemilie – altså hun er vild, den kvinde. SÅ langt fra mig uden tvivl, men hun sætter så mange tanker i gang hos mig med hendes ærlighed og holdninger til livet og det at være kvinde. Jeg gad godt møde hende, for jeg tror virkelig, at hun er et fantastisk hjertevarmt og rart menneske. 
  • @dittesvanfeldt – en svensk kvinde med den smukkeste profil, som har 3 skønne børn, hvoraf den ene er multihandicappet. Hun virker så ægte og sympatisk. 
  • @_badutspringer – Bolette, som jeg begyndte at følge med hos, fordi vi har født nogenlunde samtidig. Hun har haft en rigtig hård start på morlivet med et barn, som ikke har ville sove, og hun skriver åbenhjertigt og ærligt omkring det hele – uden at pakke noget ind i glanspapir. Stor respekt (og medfølelse herfra)!
  • @julieelsebeth – hun er gravid, mega selvironisk og får mig til at grine lidt hver dag!
  • @rikkeanupritirasmussen – en stærk kvinde med to smukke drenge, et skønt hjem og en ærlig profil. 

De primære tv-programmer vi ser hjemme hos os:

Jeg ser for lidt fjernsyn af 2 grunde: 1. Jeg sidder tit med min telefon i stedet. 2. Jeg skal altid 117 andre ting, så jeg får aldrig samlet mig om at se et helt program af noget. Min mand synes jeg er SÅ træls at se serier med, forståeligt nok. Men jeg er ret vild med hyggeprogrammer som ‘Den store bagedyst’, ‘Kender du typen, boligprogrammer og så alverdens reality. Programmer som jeg stadig kan følge med i, selvom jeg lige misser 5 minutter hist og pist ;)

Hvis jeg kunne, ville jeg bruge hver dag på at:

Sove til jeg vågnede af mig selv, løbe en tur (okay, ikke hver dag, men you get the point!), tage et langt, varmt karbad. Få mange kys og kram af mine børn og mand, købe mad udefra og slutte aftenen af med bland-selv slik og en film på sofaen.

… og jeg ville drikke:
Iskolde Cola Zero og Faxe Kondi og et glas god rødvin til aftensmaden. Jeg får kuldegysningen ned af ryggen, når jeg smager noget med sprut i, fordi jeg er sådan ude af træning. Jeg bliver en fest første gang jeg slippes løs i nattelivet igen. Eller ikke..

Vores yndlings ret herhjemme er:

Simremad med ris, tror jeg faktisk. Det er den perfekte ret til at få brugt en masse grøntsager, og så kan det varieres i det uendelige. Og så er vi alle ret vilde med mexikanske retter.

…fordi:
Fløde i simreretter, smeltet cheddarost på mexikanske pandekager – whats not to like? Og så er det også noget Carl-Emil elsker!

Antal lortebleer jeg har skiftet i mit liv som mor:

Ej.. Det kan jeg virkelig ikke tælle til! :D Men altså et par stykker om dagen vil jeg tro – nærmest de sidste to år! Jeg er immun overfor det nu og gør det uden at studse videre over, at det lugter eller gå i panik, hvis jeg får noget poop på fingrene.

Hvis jeg ikke var mor ville mit liv formentligt se således ud:

Så tror jeg, at jeg ville arbejde ret meget. Vi ville nok rejse en hel del mere, og jeg ville tage til langt flere fester til den lyse morgen, og så ligge på sofaen med en pose chips og en frysepizza hele dagen efter.

I graviditeten havde jeg det:

Generelt godt begge gange. Jeg havde da kvalme og kastede op i de første måneder, men heldigvis gik det over. Jeg nød især min første graviditet. Anden gang følte jeg mig lidt mere besværet, fordi Carl-Emil stadig var lille og fuld af krudt, så der var knap så meget afslapning og lidt flere rygsmerter.

… og jeg fokuserede meget på: 

at mine børn var sunde og raske, og om de små ting jeg oplevede i graviditeten var normale. Google var min ven – især første gang!

Efter vi blev forældre ser vores parforhold således ud:

Vi er nok lidt trætte og snakker meget om børn og praktiske gøremål – helt klassisk eksempel tror jeg. Det er næsten umuligt, at det ikke er den vej det går – ihvert fald mens de er små – for det er dem, der fylder mest i vores hverdag og gør os trætte :-)  Men det er også dem, der giver os rigtig meget at smile over hver dag. Vi prøver at nyde aftnerne, hvor der er fred og ro til lidt voksentid. Inden vi ser os om, er de begge to store nok til at kunne blive passet, så vi kan tage en tur ud og spise bare os to. Det glæder jeg mig til.

… hvor vi før i tiden brugte meget tid på at:

Arbejde. Det fyldte ret meget i vores begges liv. Og så var vi klart mere spontane og tog mere ud. Jeg savner det egentlig ikke så meget, jeg er ret glad for vores hverdag, selvom der er drøn på.

Mit bedste råd til kommende forældre:

Nyd tiden inden. Nyd at i kun skal tænke på jer selv og ikke pakke alverdens habengut med jer, hvis i skal ud. Nyd at kunne ligge længe i sengen om morgenen eller en hel dag på sofaen, hvis det er det i har lyst til. Og så få afstemt jeres forventninger og ønsker til hinanden i forhold til jeres nye rolle som forældre. Og husk at når i går igennem hårde perioder med et lille barn, så er det altid kun faser. Tingene bliver nemmere, selvom det kan virke uoverskueligt, mens det står på. Det sidste er nok det vigtigste råd.

Mit bedste råd til de, der overvejer om de skal have børn:

Altså jeg kan kun anbefale at springe ud i det. Det er fantastisk med børn! Man oplever den vildeste kærlighed, som man nok ikke tror er muligt. Der findes mange slags kærlighed til fx familie, venner, sit liv osv. Men kærligheden til sine børn er noget helt særligt.
mette1 mette2
Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting, man måske burde vide om tiden efter en fødsel