Hvad sker der for det, Instagram?

Post-graviditetsacne: Status

Da jeg blev gravid med Elliot var alt sådan set fryd og gammen. Indtil jeg i uge 22 begyndte at døje med plukkeveer havde jeg haft det så fint. Bortset fra når jeg kiggede mig i spejlet. Det var ikke de ekstra kilo, der fik mig til at vende mundvigen nedad. Nej, dem havde jeg det sådan set ok med. Det var min hud, der bestemt ikke gjorde mit humør godt. Jeg led lynhurtigt af massive udbrud af urenheder, og det endte ud i det som lægen kalder “graviditetsacne”. Det var ikke noget, jeg havde hørt om før. Men det er åbenbart en ting – og noget som en hel del kvinder faktisk døjer med.

Til jer, der sidder i situationen lige nu og her må jeg desværre skuffe jer. Jeg har ikke nogen mirakelkur. Det eneste der hjalp mig, var at føde. Til gengæld kan jeg træste jer med, at jeg ikke fik samme problem, da jeg ventede Elton. Ingen anelse om hvorfor – men det var bestemt en lettelse.

For én ting er, at man skal gå rundt og se sådan ud i ni måneder. (okay… 8 måneder måske – mit kom virkelig hurtigt!). Noget andet er, at det for mig har efterladt en hel del ar. Jeg har skrevet om det her, her og herMin hud blev heller ikke ren efter fødslen. Der gik faktisk næsten 1 år før jeg følte, at jeg var “out of the woods”.

Det går bedre med huden her efter graviditeten med Elton. Jeg har stadig udbrud engang imellem, men kun en enkelt uskyldig bums ad gangen – så det er vist ret meget ligesom de fleste andre, tror jeg.

Jeg er lige nu meget glad for Bio-oil – det har jeg i øvrigt været i lang tid, faktisk. Både til krop og ansigt. Og maven, under begge graviditeter. Og så er jeg fan af Pudderdåsernes t-zone peeling. Jeg vil have prøvet deres Niacinamid. Den skulle være et vidundermiddel til huden: midre porer, mindre ujævnheder, pænere glød – sådan lidt en allover god ven til huden. Så den vil jeg altså have prøvet af. Jeg har endnu ikke haft dårlige erfaringer med et eneste af deres produkter, så jeg forventer endnu en god oplevelse. Ellers er jeg stadig glad for rensegelen fra Avéne, den der hedder “Cleanance”. Den fungerer bare for mig.

Der findes faktisk ikke et eneste billede af mig, hvor man kan se min hud dengang den var allerværst. Jeg ville ønske, at der gjorde. For det ville jeg faktisk gerne have vist jer. Men man kan vist godt se, at det stadig ikke var helt godt 1 måned efter fødslen, på billedet her.

Og husk på, at I ikke er alene om at have uren hud. Hvadenten det er graviditetsbetinget eller ej! Det er bare lidt ufedt at tale særlig højt om – desværre.

img_6740

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad sker der for det, Instagram?