Farvel til grimme radiatorer!

Elliots første cykel: Puky ZL 12

Annonce
Indlægget er lavet i samarbejde med Puky Danmark

img_0685

img_8366

Da Elliot fyldte 3 år d. 12. marts var vi ikke i tvivl om, hvad der skulle på ønskelisten: En cykel! En cykel med pedaler – ikke en løbecykel. Han har brugt sin løbecykel med stor begejstring det sidste år + det løse. Han har haft en Puky LR M i blå, og den står stadig stort set som ny. Der er flere ting, vi har været glade for ved Puky – primært fordi den er virkelig robust, og er meget letløbende. Derfor faldt valget også på en Puky cykel, nu hvor vi skulle have fat i hans første “rigtige” cykel.

Valget faldt på denne model, som både er blå og med fodbolde på ;-) Elliot er, uden at overdrive, helt sindssygt stolt af sin nye cykel! Han kan ikke cykle på den selv endnu, men med en skubbestang skal han nok få det lært i en fart ;-) Cyklen er en aluminiumscykel, og vejer kun 8,9 kg – det er en af de lette cykler på markedet ud fra min (ret grundige, hvis jeg selv skal sige det) research :-)

img_0677

img_0661

Selve valget var ikke så svært fordi vi allerede kendte Puky, men der var dog nogle ting vi også pejlede efter. Jeg synes det er en kæmpe jungle at finde ud af hvad man skal købe, og hvad man skal gå efter. Og det var netop det, der affødte indlægget her. For jeg havde selv brug for nogle gode råd!

Jeg har samlet en liste med lidt gode tips, som Puky har været så søde at hjælpe med:

 • Cyklen må ikke være for stor! 
  • Det er fristende at købe en cykel, som barnet kan bruge i lang tid. Men det er vigtigt, at barnet kan nå jorden med fodballerne fra starten. Ellers risikerer man, at der opstår ubehagelige situationer, hvor barnet mister kontrollen og bliver bange for den.
 • Vælg en cykel med lav indstigning
  • Barnet skal nemt kunne træde ind over cyklen, så det let kan komme af og på cyklen. Det giver tryghed i læringsfasen.
 • Vær opmærksom på siddestillingen
  • Barnet skal sidde oprejst på cyklen. Der er meget at fokusere på, når man lærer at cykle, og det er derfor vigtigt, at barnet kan orientere sig ordentligt og få et overblik med et godt udsyn.
 • Vælg gerne cykel med både hånd- og fodbremse
  • Vær sikker på, at der er bremseforsinkelse på håndbremsen, så barnet ikke kan ‘klodse’ håndbremsen uforvarende og komme til skade. (Hårde V-bremser er nemlig typisk skyld i, at cyklen slår en kolbøtte eller forhjulet skrider ud)
 • Vælg skridsikre pedaler
  • Så glider våde støvler ikke af, når det er vådt.
 • Vær opmærksom på længden på cyklen
  • Cyklen må ikke være for lang, da det går ud over siddestillingen og dermed sikkerheden.
  • Mange børnecykler er voksencykler, der er nedskaleret til børn – uden hensynstagen til børn anatomiske proportioner. Eksempelvis hvor børns hoveder proportionalt er større end kroppen i forhold til voksne.
 • Sikkerhedsudstyr
  • Vær opmærksom på, om cyklen har sikkerhedshåndtag, så små hænder ikke glider af. Om cyklen har en form for beskyttelse på styret, så barnets hoved ikke ryger direkte mod et metalkomponent på styret ved styrt. Og om cyklen har kædebeskytter, så bukseben ikke kan sætte sig fast.
 • Vær opmærksom på om cyklen er letløbende
  • Tjek om bagnavet (området i midten af baghjulet er skruet ordentligt sammen, så cyklen kører let. På mange små børnecykler er det så stramt skruet sammen, at de har svært ved at dreje rundt.
 • Træn balance godt op til, og hvis muligt, lær barnet at køre på cykel uden støttehjul
  • Støttehjul kan virke som en falsk sikkerhed, da barnet efterfølgende skal ‘af-lære’ den måde, han eller hun har lært at køre på cykel. Læg hellere ekstra kræfter i, at gøre det sjovt at finde balancen på cyklen i første omgang. Brug evt. den gode gamle ‘kosteskaft’-metode.

img_0675 img_0669 img_0668 img_0682

Jeg håber virkelig, at indlægget her kan hjælpe nogle andre forældre, som også synes det er ret svært at skulle købe barnets allerførste rigtige cykel! :-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til grimme radiatorer!