Byggegrund, hus til salg og nyt job

Nybyggeri: Sådan vil vi gerne bygge

Huset har været til salg i 3 uger, og det betyder også, at vi har ejet vores byggegrund i 3 uger. Vi satte nemlig til salg, da vi underskrev grunden. Vi kunne lige så godt komme i gang jo ;-)

Huset er stadig kun at finde i skuffen hos vores mægler, og jeg tror først vi smider den online såfremt det ikke er solgt ved udgangen af januar. For mere travlt har vi nemlig ikke – vi kan jo alligevel ikke gå i jorden før vi har en underskrevet byggekontrakt :-)

I forhold til det med byggekontrakten, så har vi nogle møder her i slutningen af december/starten af januar. Hvis vi stadig ikkehar fundet et match efter da, så booker vi nogle flere møder indtil vi har den rigtige mavefornemmelse. Planen er, at vi hyrer en totalentreprise til at levere et nøglefærdigt hus, og derudover hyrer en ekstern byggerådgiver til at holde øje med, at alt forløber efter planen. Vi sætter 20.000 af til sådan en, og det burde være nok, har vi fået at vide. Jeg er ret sikker på, at det bliver guld værd at have en ekstern rådgiver på. Det skader aldrig med et par ekstra øjne, som både er kritiske og faglige indenfor feltet.

Vi vil gerne bygge enten et længehus eller et vinkelhus, og sigter efter ca. 180 kvm. Hvis alle vores drømme bliver opfyldt, så står vi med et hus med følgende:

 • Soveværelse med walk-in og semi-rummeligt badeværelse. Badeværelset har dobbeltbrus og et fritstående badekar. Vi drømmer om nogle smukke klinker i brusenichen.
 • En alkove i køkkenområdet
 • Et skjult depotrum
 • Multirum i børneafdelingen, med skydedør.
 • Ét stort køkken/alrum/stue (som vi faktisk også har nu). Højt til loftet i dette rum.
 • Troldtekt på alle lofter, fordi: børn! Og fordi vi sådan set ikke synes det er grimt, som jeg kan forstå, at mange synes :-)
 • Klinker i bryggers og badeværelser. Jeg drømmer om noget lidt anderledes måske. Det må tiden vise :-)
 • Mørke mursten alá Jern fra Wienerberger.
 • Saddeltag
 • Køkken med træ-fronter. Alternativt et lyst køkken med farvede fronter i en lys grålig/brunlig nuance.
 • Dobbelt carport med skur (mest fordi vi ikke synes, at vi har 300.000-400.000 til muret garage ;-) )

Det er vist nogenlunde dét vi har i tankerne. Vi har også en plantegning, som er sammensat af lidt forskellige plantegninger, så vi har altså en nognelunde idé om hvordan vi drømmer om, at huset skal se ud.

Vi kommer helt klart til at prioritere kvadratmeter frem for dyre tilvalg. Eksempelvis ved vi allerede nu, at vi formentlig vælger en kompaktlaminat bordplade i køkkenet, fordi ingen af os har lyst til at prioritere økonomien i en dyr bordplade. Vores gulve skal også være en form for vinyl comfort, som er bløde at gå på – men ikke er ægte træ. Igen: vi vil ikke betale prisen for ægte træ på gulvene, og det passer virkelig heller ikke særlig godt til vores livsstil med små børn.

Til gengæld overvejer vi, om man bør tilvælge ting som tykkere døre. Kedeligt tilvalg, men muligvis et klogt tilvalg ift. lyd.

Vi ved også, at vi skal have filt på væggene, og at vi ikke skal have fuldmuret hus. Det er det look, vi bedst kan lide indvendig – og det er lidt tosset at bruge penge på et fuldmuret hus, hvis man faktisk ikke bryder sig om udseendet på indervæggene.

Mest af alt, er vi enige om én ting allerede inden vi går i gang: Vi skal huske på, at vi bygger et hus som en gave til os selv og børnene. Processen skal ikke tage pusten fra os, og vi skal ikke lade detaljerne være for afgørende. Vi bliver ikke mere lykkelige af én bestemt slags vandhane, eller én bestemt farve på klinkerne. Vi skal have drømmen og økonomien til at gå op i en højere enhed, og vi skal ikke lade husbyggeriet blive en træls oplevelse.

Vi ved godt, at det ikke altid er guld og grønne skove at bygge et nyt hus. Men vi ved også, at det der gør os skide gode sammen er, at vi er gode til at trække på skuldrene og sige pyt. Og så er Mads god til at være kritisk (mere end mig), og jeg er god til at sige “det skal NOK gå”. Det er temmelig 50/50 hvem af os der har haft “ret”, men vi ender altid med at have helgarderet os temmelig godt ;-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byggegrund, hus til salg og nyt job