Nybyggeri: Det koster et nybygget hus

Nybyggeri: En status på valg af byggefirma

Vi har snart været i gang med processen i at vælge byggefirma i 2 mdr. Det er en proces, der tager tid. I hvert fald hvis man, som os, gerne vil undersøge markedet grundigt. Vi har talt med 6 firmaer nu, og har en god fornemmelse for, hvad vores projekt nogenlunde koster. Sådan plus/minus. Men derfor skal man stadigvæk have fundet ud af, hvad der er inkluderet hos de forskellige firmaer. Og finde ud af, hvor kemien og mavefornemmelsen er bedst henne.

Man skal huske, at sammenligne æbler med æbler, og det kan faktisk være svært. Især ting som fundering, stabilgrus, armering, betonstyrke og omfangsdræn kan være svært at gennemskue. Nogle firmaer ”skjuler” nogle af udgifterne i noget af husprisen (ikke, at de forsøger at skjule noget – men det kan være sværere at gennemskue prisen på den givne post), og andre har alt penslet ud i detaljerede poster.

Et andet sted man skal holde tungen lige i munden er ift. el og inventar/hårde hvidevarer. Hvor mange spots er med? Hvad koster et ekstra spot? Og er inventar-posten kun inventar, eller også hårde hvidevarer? Vi sætter eksempelvis omkring 40.000 af til hårde hvidevarer. Måske går vi 5.000 over. Måske bruger vi 5.000 mindre. Men det er et realistisk beløb til os fordi vi ikke har de vilde krav, men heller ikke vil have hvad som helst. Emhætten må eksempelvis ikke larme særlig meget – og det samme med opvasker. Men vores opvasker behøver ikke at kunne lægge mit bestik på plads og lægge mit vasketøj sammen – forstå mig ret 😉

Ift. de byggefirmaer vi indtil nu har talt med, så har vi ikke kunnet få alle vores tilvalg hos HC og Menzer & Kristensen. Fornuftige firmaer – det er slet ikke det, det handler om. Men det handler om, at vi ønsker at skulle gå så lidt som muligt på kompromis med vores ønsker. Pt. Har vi et virkelig fornuftigt tilbud fra JJHansen, og har været til møde med Hybel i dag. Og nu afventer vi et tilbud derfra. Vores indtryk af Hybel er virkelig positivt. De har et enormt gennemtænkt koncept, og tænker virkelig alt ind i deres tilbud. De har et intelligent system til deres ventilation, som eksempelvis kan styres fra mobilen. Og brandalarmer inkluderet i prisen som det eneste firmaer ud af dem, vi har talt med. Begge dele inkluderet i prisen. Det er eksempelvis smartere, end den centralstøvsuger der er inkluderet hos HusCompagniet, synes vi (ikke at vi synes centralstøvsugeren hos HC er en dårlig ting! Det var blot for at illustrere, at forskellige ting er inkluderet 😊)

Nå, men det var nogenlunde en status over hvor vi står lige nu. Og hvis I står og skal bygge kan jeg kun anbefale JJhansen og Hybel. Begge dele gedigne firmaer med et solidt koncept, og konkurrencedygtige på prisen!

I øvrigt er det også 2 firmaer, som vi faktisk ikke har hørt noget dårligt om – heller ikke på diverse nybygger Facebook-grupper. Men det kan man nu ikke helt regne med, for uanset hvad kan man nok altid finde gode og dårlige historier om alle :-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

3 kommentarer

 • Ninna

  Hej igen…vi var til møde med dem i sidste uge og vi er dog yderst positive indtil videre 😀 vi venter dog stadig på deres tilbud samt plantegning, du må meget gerne skrive til mig på min mailadresse vh Ninna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna

  Hej..vi har også købt byggegrund og er lidt hooked på mentzler og Kristensen..hvorfor valgte i dem fra vh Ninna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Ninna,

   Det gjorde vi pga. bl.a. kemi under “salgsperioden” og et budget der ikke blev overholdt. Du er velkommen til at sende mig en privat besked på instagram, så vil jeg gerne uddybe :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nybyggeri: Det koster et nybygget hus