Hvorfor blev plastik egentlig den store miljøskurk?

På campingtur i Danmark – med børn!

Annonce for Dethleffs

Hvis I følger med på Instagram har I formentligt set, at vi for et par weekender siden var på campingtur i det nordjyske. Vi opholdte os i en Dethleffs campingvogn – C’go 495 QSK hedder modellen, hvis man skulle været interesseret i den mere præcise vogn 😉 Jeg har brugt meget af min barndom i en campingvogn, så selve konceptet var ikke fremmed for mig. Men til gengæld var det første gang vi prøvede at tage på camping i Danmark – og også første gang, vi prøvede at bo i campingvogn! Og jeg vil da gerne indrømme, at vi nok er startet ud med luksusudgaven – for hold nu op, hvor var det en fin campingvogn! Udtrykket var moderne, den havde en dobbelt seng og en køjeseng. 2 børn og 2 voksne havde i hvert fald rigeligt med plads når vi skulle sove. Og vi brugte ikke vognen til meget andet end at lave havregrød og sove. Resten af tiden blev brugt i det fri eller i det fine fortelt, som jo bare er noget af det allerbedste ved at være i campingvogn, hvis du spørger mig.

Hvad er der i en campingvogn?

Jeg synes måske lige, at det ville være fordelagtigt at fortælle noget helt lavpraktisk om vognen. Campingvognen indeholder et køleskab, en lille fryser, wc, bruser, køjeseng, dobbeltseng, siddeplads (som kan slåes ud til soveplads), køkken med håndvask og gasblus, og ovenlysvinduer som giver et virkelig fint lys i vognen. Vandet hentede vi ved vandposter eller i fælleskøkkenet, som vi lå tæt på.

Og netop fælleskøkkenet er altså noget, der er virkelig hyggeligt. Vi var deroppe for at vaske op en hel del gange – både med og uden drengene, og det er altså bare hyggeligt at møde andre med deres vaskebalje på vej op i køkkenet og vaske op. Så stod vi alle der og vaskede op, tørrede af, gjorde rent efter os selv, og trissede tilbage til vores respektive campingvogne. Det mindede mig lidt om min tid i telt på spejderlejr eller på tur med efterskolen 😊

Hvad oplever man så på sådan en campingferie?

Vi brugte uden tvivl legepladsen allermest, når vi ikke var i vores Dethleffs campingvogn. Men vi nåede også at hoppe en tur i campingpladsens indendørs pool, som drengene naturligvis var vilde med – dem alle 3 😉
Vi kørte også en tur til Skagen og fik set både bamsemuseet, grenen og spiste lækker mad på havnen. Fisk, naturligvis. Vi kan godt lide at få set nogle ting, som vi ikke ville kunne se andre steder, og derfor var både grenen og bamsemuseet et virkelig oplagt valg for os!

Men tilbage til legepladsen: den var virkelig fin! Hele 2 hoppepuder, et kæmpe lege/klatre-stativ, gynger, mooncars og en gigantisk sandkasse. Vi havde selvsagt ikke behøvet at køre ud for at se noget som helst andet, hvis man spurgte børnene 😉

Gode tips til dig, der skal på campingferie:

  • Lad være at pakke for meget tøj og lad make-uppen blive hjemme. Det er så befriende at gå rundt uden make-up fordi man er et sted hvor det handler om alt andet end hvordan du ser ud. Hvor det bare handler om at være sammen, og ikke noget andet. Og det kan ikke betale sig at pakke en masse forskelligt tøj – tag et eller sæt med, som er behageligt at have på. Og så pak rene strømper og undertøj for resten. Småt med godt er mit mantra, når jeg pakker til ferie.
  • Sørg for at bruge tid i forteltet. Det allerhyggeligste på vores tur var virkelig, når vi bare var i forteltet alle 4, og bare var sammen. Helt uden nogen bagkant med ting vi skulle nå. Skønt afbræk fra hverdagen – præcis som ferie skal være!
  • Tag en varm trøje med til om aftenen, så I har lidt flere timer i forteltet når børnene sover. Og så tænd for gasovnen hvis det bliver for køligt. Vi sad og spiste toblerone og drak gin & tonic, og det var simpelthen fantastisk at høre pladsen falde til ro og sidde der – indenfor, men alligevel lidt udenfor.
  • Lad være med at planlægge for meget, og se hvad I har lyst til på selve dagen. Der er ofte rigeligt med ting at tage sig til på selve campingpladsen, og ellers tage det ikke mange sekunder at sætte sig ud i bilen og køre afsted hvis man vil ud at spise eller andet :-)

Her halvanden uge efter campingferien spørger Elliot jævnligt om, hvornår vi mon skal ud i campingvognen igen, fordi det altså bare var “sygt hyggeligt”. Jeg forstår ham godt. Jeg tror bestemt heller ikke det er sidste gang, vi har været på campingtur i det danske land. Man kan i øvrigt ofte eje en Dethleffs campingvogn på campingpladserne. Så man behøver altså ikke investere i en vogn selv fra start :-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor blev plastik egentlig den store miljøskurk?