Året der gik

1. dag i børnehave – og en lille hjælpende hånd.

Annonce for Identiketter

Vi er kommet godt i gang med det nye år, og i morgen er en lang og skøn juleferie slut. 17 dage herhjemme, har vi haft. Sammen alle 4 non-stop, og det har mest af alt været fantastisk! Drengene har leget så godt sammen, og der har ikke været mange konflikter at spore – så er det ikke svært at være forældre :-) Men det skal heller ikke lyde som om, at vi ikke har konflikter herhjemme, og begge forældre glæder sig vist også til hverdagen igen.

I morgen er ikke bare jobstart for os, men også børnehavestart for drengene. Og denne gang er det børnehavestart for dem begge, for Elton havde sidste dag i vuggestuen i september. Så han starter altså op i børnehave for allerførste gang i morgen. Det bliver stort. Selvom det er en integreret institution, så betyder det ny stue, nye voksne og ny garderobeplacering. Og så skal han til at holde bedre styr på sine ting selv. Det er ikke helt det samme i vuggestue, fordi de voksne er bedre til at hjælpe med at få det rette tøj på den rette ejermand – og tilbage i rette garderobe igen. Så jeg har været igennem Eltons tøj her i de første dage af januar, og har fået sat Identiketter i alle hans ting. Det er strygefri navnemærker, og de kan både sidde på eksempelvis flyverdragten, tøj, gummistøvlerne, madkassen og turtasken. Så jeg har været i gang med den helt store gennemgang, og håber vi slipper for alt for mange forsvundne sager i overgangen til børnehave livet. Et lille tip: Sæt identiketterne i vaskemærket eller tøjmærket i nakken – så trænger vandet ikke ind igennem tøjfibrene, når du vasker tøjet. Så beholder identiketterne sin klæbe egenskab :-)

Elliot hjalp selv med at få sat navn i alle sine nye bluser, og det var han faktisk virkelig koncentreret om og god til!

Vi har også anskaffet os nogle minilapper (også fra identiketter), som er gode til de mindre sager, der ikke skal blive væk. Dem har jeg brugt til eksempelvis en lille creme til vinterkinderne. Jeg tænker også de er gode til sutterne, faktisk. Men dem bruger vi ikke længere, så dem skal jeg ikke bekymre mig om ;-) Elliot har mange mærkelige små ting og sager, som han er meget opmærksom på ikke må blive væk – så de sager får også en af minilapperne på, hvis han insisterer på at det altså er vigtige sager. Eksempelvis har han en “yndlings sten”, som altså nu har fået navn på. I må ikke spørge mig om, hvorfor netop dén sten er vigtigere end de 10 andre han har liggende…

 

Tilbage til børnehave snakken: Elton starter på en stue ved siden af Elliots stue. Det er en stue for de mindste børnehavebørn, og han har været deroppe en del de sidste 2-3 måneder. Været med til at lege deroppe om eftermiddagen i starten, og i december begyndte han også at spise frugt deroppe. De er 4 børn fra samme stue, der rykker op i børnehaven i morgen, så de er en god flok, der allerede kender hinanden. Jeg er ikke i tvivl om, at han er fuldstændig klar til børnehave – og så glæder han sig! Han fylder jo 3 år her d. 13/1, og har smidt både bleen og sutten, og synes selv han er en stor dreng nu – hvilket jeg jo kun kan give ham ret i! Så nu har vi altså kun børnehavebørn herhjemme, hvilket jeg faktisk synes er gået vældig stærkt! På den lyse side, så har vi nu garderobe til begge drenge i samme rum – og så er der jo også en lille smule økonomi at hente hver måned, når man skifter fra vuggestue til børnehave. Det brokker jeg mig heller ikke over ;-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Året der gik