1, 2, 3 børn - gravid igen :-)

Tanker om at få 3. barn

Forleden åbnede jeg op for spørgsmål inde på min instagram story, og en masse forskellige spørgsmål blev stillet. Dog var der et enkelt spørgsmål, der gik igen virkelig mange gange. Spørgsmålet gik på hvordan vi vidste, at vi ville have et barn nummer 3. Og hvordan vi vidste vi var klar. Og så var der egentlig også en del, der spurgte ind til mine bekymringer omkring at få et barn mere. Så det vil jeg forsøge at få svaret på i indlægget her, sammen med nogle af de andre emner, der blev spurgt ind til. Noget af det fik jeg vist også svaret på inde på min story, men jeg kunne desværre ikke når at svare på alle spørgsmål.

Hele turen, én gang til

For et par måneder siden stod jeg igen med de to streger på en graviditetstest, og kunne regne mig frem. I juli ville vi kunne byde endnu et barn velkommen i familien. Nogenlunde halvanden måned efter vi modtager nøglerne til vores nye hus. Hvis man nu kunne planlægge sådan noget, så skulle man tro, at vi havde været meget nøjagtige 😉 Det kan man dog ikke, som vi alle ved. Så det er altså bare heldigt for os, at barnet først kommer efter vi forhåbentlig er kommet nogenlunde på plads i det nye hus (hvor der i øvrigt er 3 børneværelser).

Hvis I har fulgt med på instagram, så har I måske bidt mærke i, at jeg er ret glad for mit job, og godt kan lide at gå på arbejde. Så min største bekymring med denne graviditet er faktisk, at jeg skal gå på barsel i juni. Det synes jeg virkelig ikke er fedt. Kan man være to steder på en gang, så jeg både kan være på barsel med babyen og gå på job alligevel?

Graviditeten er ganske planlagt, så det var kun en glædelig overraskelse, da vi stod med en positiv test. Og da vi fik juleferie fortalte vi det endelig til de to kommende storebrødre, som glæder sig rigtig meget til den kommende sommer, fordi babyen kommer. Elliot tror det er en pige, og Elton tror det er en dreng.

Jeg forventer, at vi får travlt når vi igen skal være forældre til en lille ny. Især når vi denne gang har TO børn i forvejen, som også skal fortsætte deres gøren og laden. Min sidste barsel var noget ganske andet end min første, og jeg forventer at min tredje barsel bliver endnu en ny oplevelse.

Denne gang er graviditeten også mere en ”familie” begivenhed, fordi drengene jo er en stor del af det. Det er ikke kun mig og Mads, der skal have en baby – det er os alle fire.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt

Jeg tror ikke, at vi for et år siden havde regnet med, at vi skulle have flere børn. Men som tiden gik begyndte vi alligevel at tale mere om det, og vi har været lidt frem og tilbage omkring tanken. På den ene side har vi jo endelig fået det nemt igen. Vi sover om natten, vi har ingen blebørn længere, og Elton har også smidt sutten. Vuggestue er fortid, og begge drenge kan selv tage tøj på, gå på WC osv. På den anden side, så fortryder man aldrig de børn man får. Vi kommer begge ud af en søskendeflok på 3, og vi følte på en måde alligevel, at et barn nummer 3 var noget vi godt kunne se os selv i.
Jeg tror, det vigtigste for os var, at i havde lysten til endnu et barn. At vi blev glade ved tanken om det – også selvom vi talte om de ting, der ikke er fryd og gammen med en baby. Og vi synes, at vi har overskuddet til det, både mentalt og økonomisk.

Mine bekymringer omkring endnu et barn har jeg faktisk svært ved at remse op. Ikke fordi der er mange, men fordi jeg aldrig tager sorgerne på forskud, og altid har en ”det skal nok gå” mentalitet, uanset hvad jeg foretager mig. Det er faktisk en af mine allerbedste egenskaber, hvis jeg selv skal sige det. Jeg forventer selvfølgelig, som nævnt tidligere, at vi får nok at se til. Men det behøver ikke at være en dårlig ting, og jeg er helt sikker på at vi, som altid, tager tingene som de kommer, og lige så stille får indarbejdet en nye rutine som involverer tre børn i stedet for to.

Og så er der mange, der skriver, at 3’eren er en dessertbaby, hvilket altså er et nyt begreb for mig. Men det lyder da lækkert 😂

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1, 2, 3 børn - gravid igen :-)