3. graviditet: Uge 4 – 9

Nybyggeri: Så er vi endelig i gang!


Første spadestik

Langt om længe nåede vi til januar, og dermed også til opstart på byggeriet. Og vi er simpelthen gået i gang nu – eller, altså håndværkerne er gået i gang. Der er gravet ud til huset, lagt sand på hentet jord osv. Og i næste uge er der støbt fundament – det tror jeg bliver godt for især drengene. Så kan de bedre se, hvordan huset kommer til at se ud i formen. Og så kan de også komme til at se, hvor deres værelser skal ligge, hvor stuen skal være osv. Alting bliver altid lidt nemmere at forestille sig, når der kommer en smule visuelt på bordet.

Hvis I ikke har fulgt med i vores nybygger-projekt endnu, så skal vi bygge med Hybel, og bygger et 175 kvm stort forskudt længehus. I kan læse mere om tilvalg og fravalg her og om plantegningen her.

Processen, der trak ud

Som I måske har læst herinde før, så skulle vi først have solgt vores eget hus, før vi kunne gå i gang med at bygge det nye. Derfor har vi altså også ejet vores byggegrund i et år nu. 13 måneder, faktisk. Og nu vi flytter ind, har vi altså haft jorden i halvandet år, før vi reelt set bruger den til at bo på. Sådan tror jeg det er for mange nybyggere, som ikke er førstegangskøbere. Hvis man har fast ejendom i forvejen skal det jo ofte sælges før man bygger et nyt hus. I hvert fald hvis man tjener menneskepenge som os. Så tror jeg ikke mange har råd til at sidde i to boliger på én gang. Så det er et nødvendigt onde, at der er et tidsmæssigt slip mellem udflytning af det gamle og indflytning i det nye.

Tidsplan

Når først man går i gang med et byggeri, og rent faktisk er gået i jorden, så går det stærkt. For om bare halvanden måned er huset lukket af, og der er både vinduer og spær på. Jeg har hørt fra andre nybyggere, at man starter med at synes det går vildt stærkt, for derefter at føle det går vildt langsomt. Fordi de stor ting udenfor faktisk er færdig ret hurtigt, hvorimod de indvendige fremskridt ikke er nær så synlige for det (for vores vedkommende) utrænede akademikerøje.

Indflytning vs. fødsel

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er gravid med vores tredje barn, og har termin i midten af juli. Vores indlytningsdato ligger i starten af juni, og det er vi naturligvis ret afhængige af. På det tidspunkt er der kun halvanden måned tilbage før terminsdatoen, og jeg har planer om at vi skal være nogenlunde på plads inden da. Ydermere planlægger jeg jo at føde derhjemme denne gang, og der kræver naturligvis også, at der er styr på hus-situationen. Jeg skal gå fra på barsel fra uge 26 (altså på kalenderåret, ikke graviditeten), så jeg satser på at kunne bruge mine barselsdage på at få huset til at ligne et hjem. Og sove lur, naturligvis ;)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. graviditet: Uge 4 – 9