Hvorfor vi planlægger hjemmefødsel

Om karriere og barsel

Det er snart 5 år siden vi fik vores første barn. Og dermed også 5 år siden jeg afsluttede min uddannelse. Og ca. 4 år siden jeg kom ud på arbejdsmarkedet. Sådan i fuldtids-format i hvert fald.

Barsel endnu engang

Der har været en barsel i 2015, 2017, og nu kommer der en barsel igen i 2020. De sidste 3 år siden sidste barsel har jeg fået rigtig godt gang i karriere og familieliv i én stor forening – eller, et stort hamsterhjul ;-)

Det er også en bittersød fornemmelse at skulle gå på barsel denne gang, fordi jeg har et job som jeg virkelig ikke har lyst til at opgive. Heller ikke selvom det blot et for en stund. Men på den anden side, så glæder jeg mig jo også til endnu en barsel, hvor jeg både skal lære endnu et lille nyt familiemedlem at kende – men hvor jeg også har mulighed for at forkæle Elliot og Elton med korte dage, fridage når vi gerne vil, og mulighed for ting som vi ikke kan i dag med to fuldtidsjobs.

En kvindes lod

Uden at jeg skal lyde hverken som kvinde i nød, eller ultra-feminist (for jeg er ingen af delene), så er det en kvindes lod at være væk fra sit job under barsel. Nej, en kvinde behøver ikke at tage hele barslen, men jeg tror også at vi er mange kvinder, som kæmper lidt med de to sider af os selv: den moderlige del, som gerne vil være sammen med børnene hele tiden og den egoistiske del, som gerne vil opfylde sine egne behov og drømme. Det er i hvert fald de to sider, som jeg igen skal have forenet på en anden måde end lige nu. Fordi jeg snart har et helt lille spædbarn igen, og ikke udelukkende to selvhjulpne drenge, som er kørt ind i hverdagen i institution med hverdage fra 7.15-15.45. Jeg ved, at den dårlige samvittighed igen melder sig, når jeg for 3. gang skal vænne mig til at aflevere mit barn i institution. Det føles ikke rart. Men jeg er heller ikke skabt til at gå hjemme, så meget ved jeg. Og jeg kan jo se, hvor meget drengene elsker at komme op til sine legekammerater efter en weekend, hvor de har savnet dem.

Hvordan skal barslen fordeles?

Det er et spørgsmål, som vi endnu ikke har svaret på. Men jeg ved, at jeg tager langt størstedelen af barslen. For jeg vil alligevel ikke af med for meget af den. Det er trods alt sidste gang, og jeg tror både jeg kommer til at trives i det – og jeg kommer helt sikkert ikke til at kede mig med 3 børn ;) Nå ja – og et nyt hus, der skal gøres til et hjem. På den måde kommer barslen virkelig belejligt, sådan ift. timing. At vi modtager huset ca. en uge inden jeg går på barsel, er ret tæt på perfekt!

Afklimatisering

Jeg har stadig knapt 5 måneder til at vænne mig til tanken om barsel, så jeg tror jeg når at være helt klar til barsel, når tiden kommer. Og min hjerne har tid til at afklimatisere sig lidt fra at skulle fremad i karrieren, til at skulle geare ned, og sætte karrieren helt på pause i et år. Og derefter er det også familien, der er vigtigst – jeg skal ikke ud og knokle for at avancere lige efter en barsel. Vi skal helt sikkert alle lige lande i en hverdag med 3 børn og 2 jobs – det er jeg slet ikke i tvivl om.

Jeg kan i hvert fald godt nogle dage føle, at jeg vil det hele. Og det skal jeg vænne mig til, at jeg altså ikke skal. For det kan man ikke. Og til sommer handler det om familien – og det bliver dejligt!

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor vi planlægger hjemmefødsel