3. graviditet: Uge 14

3. graviditet: Uge 15

I sidste uge kunne jeg berette om en veloverstået (forstået på den måde, at alt stadig så fint ud) kønsscanning, et forestående jordemoderbesøg og en skepsis omkring at skulle gå på barsel.

Denne uge har været præget af en del andre ting end graviditet, fordi jeg har haft en del at se til på jobbet pga. CIFF – vi kan også bare kalde det modemesse ;-)

Jordemoderkonsultation og hjemmefødsel

Dog har der altså også været lidt tid til at koncentrere mig om graviditeten, for jeg havde nemlig mit første besøg hos jordemoderen i tirsdags Det var, som det også har været de andre gange, mest af alt en snak om lidt løst og fast. I uge 15 er der trods alt ikke super meget at berette om, hvis man ikke har enten voldsom kvalme, bækkenløsning eller andre komplikationer helt fra start. Og eftersom min vildeste gene har været halsbrand, så var der ikke voldsomt meget at drøfte ift. selve graviditeten. Til gengæld fik vi talt om den forestående fødsel, som vi jo ønsker skal foregå derhjemme, hvis alt ellers forløber ukompliceret i graviditeten. Der er nogle faktorer, der kan gøre, at man fraråder hjemmefødsel, men det må vi se på når vi nærmer os. Når man skal føde hjemme skal man også scannes i uge 37. På det tidspunkt er barnet så stort, at man ikke rigtig kan se noget på en scanning. Men man kan se det, man scanner efter: hovedstilling. Det er nemlig for at sikre sig, at hovedet vender nedad – ellers frarådes det kraftigt at føde hjemme. Jordemødrene kan naturligvis ofte mærke, hvordan barnet ligger – men for en sikkerheds skyld, så scanner man altså efter det i uge 37+ ved hjemmefødsel.

Første dag med ubehag

I går var jeg 16+1 (og jeg har fået hentet en app igen nu, så jeg kan se hvor langt jeg er henne igen – ellers kan jeg simpelthen ikke holde styr på det), og havde min første dag, hvor jeg virkelig følte mig gravid. Jeg havde halsbrand for fuld skrue, ondt i lænden og en helt klassisk følelse i livmoderen. Sådan en følelse, som jeg kun har haft som gravid, og kunne genkende med det samme. Så jeg var nødt til at smide mig på sofaen da vi kom hjem fra økolariet, hvor vi havde tilbragt eftermiddagen. Det der med at ligge på sofaen i graviditeten bliver nok ikke så hyppigt denne gang, eftersom der er ret meget gang i de to børn, vi har i forvejen 😉

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. graviditet: Uge 14