3. graviditet: Halvvejs!

Nybyggeriet: Status 7 uger efter opstart


7 uger er passeret siden “vi” gik i jorden med byggeriet. Vi har ikke haft særlig meget med noget som helst at gøre, eftersom vi jo har betalt os fra alt. Inkl. en byggesagkyndig til at holde øje med sagerne for os. Det er i øvrigt nogle af de bedste penge vi længe har brugt. Sikken ro det giver.

I denne uge er huset lukket af, forstået på den måde, at der er kommet undertag på, og vinduer og døre er blevet monteret i dag. Der er kommet midlertidige tagrender på, og de næste ting på tegnebrættet er tagsten og isolering samt opmuring. Og så er det jo ved at ligne et hus udefra. Indenfor er der naturligvis masser at give sig til, men vi har truffet alle valg, så vi har klaret vores del af opgaven. Det eneste vi umiddelbart mangler indenfor er gardiner, og det forventer jeg vi får på plads inden indflytning – det ville i hvert fald være at foretrække!

I går åbnede jeg op for spørgsmål, som jeg i så fald kunne inddrage i indlægget her. Meget af det kan I finde i tidligere indlæg, men der er nogle få jeg lige vil svare på her:

 • Vi har brugt ekstra penge (udover standardbeløb) på flg. poster:
  • Klinker (+15.000), El (+30.000) og inventar (170.000 ca. i alt.) Hvidevarer har vi brugt 40.000 på i alt.
  • I inventar prisen fra HTH skal det nævnes, at vi har købt vores matpolerede Nero Assoluto bordplade andetsteds. Ellers ville prisen have været ca. 50.000 højere. Ja, så stor var prisdifferencen!
 • Vores energikilde er fjernvarme. Det er der vist ikke så mange kommentarer at knytte til :-)
 • Vi valgte at bygge nyt i stedet for at renovere vores gamle hus fordi:
  • Vores gamle hus var 127 kvm. og vi kunne kun bygge x antal kvm ud ift. bebyggelsesprocenten på grunden. Og det var ikke helt nok, da vi allerede da havde tanker om et tredje barn.
  • Økonomisk ville det ikke være billigere i forhold til de ting, vi ville have gjort ved det.
  • Totalrenovering på den måde er ikke noget, der tiltaler os – jeg er ikke noget kreativt geni, som nogle af de mega dygtige boligprofiler, man ser på instagram. Gid jeg var! ;-)
 • Ift. gulve, så har vi valgt en klinke, som skulle bestilles hjem hos Stark, da de ikke havde den i sortiment. Den er fra Pastorelli tiles. Den er rustfarvet, og noget af det sejeste, jeg længe har set. De, der har fulgt med længe ved måske, at jeg (Mads er i øvrigt enig) har det meget stramt med beton-look. Derfor var grå klinker ikke en mulighed for os, hvis vi skulle være tilfredse ;-) Vores trægulve er ikke træ, men vinylcomfort gulve i en varm egetræsfarve. De bliver skide flotte, tror jeg!

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. graviditet: Halvvejs!