Nybyggeriet: Status 7 uger efter opstart

Nybyggeri: Sådan ser vores plantegning ud

En begyndelse på en lang rejse

Da vi opstartede processen med nybyggeriet havde vi mange møder med forskellige byggefirmaer, og brugte lang tid på at afsøge markedet. Da valget var faldet på Hybel brugte vi lang tid på at foretage materialevalg, finpudse kontrakten, og på at få lavet en plantegning sammen med Hybel. Hvis I har fulgt med i længere tid herinde, så vil I måske kunne huske, at det jo tog os omkring et halvt år at sælge vores hus. Så tid havde vi rigeligt af. Det er ikke fordi, vores plantegning er noget særlig kompliceret. Det er et ganske almindeligt 1-familieshus, med sadeltag og lyse mursten (eller, der kommer i hvert fald lyse mursten på ;-) ). Der er 3 børneværelser, en fordelingsgang og et stort køkken/alrum i åben forbindelse med stuen.

Jeg har ikke haft lyst til at dele plantegningen tidligere, fordi vi ikke var i gang med at bygge huset endnu. Det føltes bare lidt som at dele sin opgave med sidemakkeren, inden man selv havde afleveret den – hvis I kan følge mig? Men nu overtager vi altså huset om 3 mdr, og er godt i gang med byggeriet ;-)

Tanker – og en masse af dem

Tankerne bag plantegningen er taget ud fra de ting, vi var glade for i vores gamle hus. Vi var enormt glade for, at vores stue ikke var lukket af, og at rummet føltes som ét stort. Vi var også virkelig glade for vores fordelingsgang, og var glade for vores bryggers. Og så var vi enige om, at vi var glade for, at vi vi ikke havde en seperat entre (forstået på den måde, at det for os ville være spild af kvm).

Vi var trætte af vores små værelser, af vores begrænsede garderobeplads, og at vores depotrum (som vi faktisk havde dengang også – win!) lå for langt væk fra køkkenet. Og akustikken. Gud, hvor var vi trætte af akustikken. Derfor valgte vi værelser på ca. 11 kvm, et walk-in, et depotrum i køkkenet, og  troldtekt lofter. Flere bekendte har skiftet deres gipslofter med akustikfelter ud med troldtekt senere hen, så vi lyttede til deres råd, og gik også selv på tur i udstillingshuse. Den nye udstilling i Bredballe fik os også overbevist – vi kunne høre tydelig forskel når vi gik fra et udstillingshus med akustikfelter til et udstillingshus med troldtekt. På det punkt er vi mere pragmatikere, end æstetikere – måske ikke helt atypisk for en børnefamilie, tænker jeg. Og så er vi heller ikke nogle af dem, der synes troldtekt er grimt – den har jeg ellers hørt mange gange. At det ikke er pænt, altså.

Udstillingshusene, som hjalp med beslutningerne

Værelserne fik vi set i et udstillingshus i Horsens, hvor der var et hus med et værelse på 10,0 kvm og 11,0 kvm. Der fik vi forskellen at mærke, og vi gik efter de 11 kvm. Det var desuden også der, vi fandt vores mursten. Vores panoramavindue fandt vi i et af udstillingshusene i Bredballe, og var solgt med det samme.

De ting, vi var glade for i det gamle hus, har vi taget med i den nye plantegning: K/A i åben forbindelse med stue, fordelingsgang (hvor drengene kan spille bold, to be honest), og et større bryggers fremfor en entre. Det løste også vores problem med, at vi ikke synes 2 facadedøre var mega fedt. Jeg kunne eksempelvis godt lide, at gavlene var fri for døre – sådan kan man jo have så mange idéer ;-)

Hak en hæl, og klip en tå…

Af små justeringer lavet hen ad vejen finder man eksempelvis højskabet i fordelingsgangen, og en justering på det mindste værelse. Det var oprindeligt også 11 kvm, men vi var nødt til at rykke væggen lidt, for at få plads til elementerne i skydeskabet i bryggerset.

Huset er 175,05 kvm for at være helt præcis.

Det begynder for alvor at tage form ude på byggegrunden, og jeg glæder mig som et lille barn til at flytte ind i det. Vi er så glade for rumfornemmelsen, nu hvor alle vægge, vinduer samt loft med isolering er på plads. Det bliver skide godt!

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

  • Ditte

    Det ser lækkert ud, bliver spændende at se når det er færdigt. Vi flyttede ind i vores 21. December og har troldtekt lofter i alle rum og er mega glade for det. 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nybyggeriet: Status 7 uger efter opstart