3. graviditet: uge 21+22 og corona-tilstand.

Om nybyggeri i en coronatid.

Vi er efterhånden ved at være langt med huset. Der er lukket helt af med både tag, vinduer og døre, og lofterne er sat op.

Det er et par uger siden hverdagen i Danmark ændrede sig markant for os allesammen, og vi har været både sændt og nervøse for, hvad det mon ville komme til at betyde for byggeriet. Og om det ville komme til at betyde noget.

Indtil videre har det ikke som sådan betydet noget. I hvert fald ikke for tidsplanen, som vi stadig følger – de er ikke sakket bagud, og byggeriet ruller derud af hver dag, selvom der kommer nye håndværkere på som opgaverne skrider fremad og ændrer karakter.

I dag går murerne i gang med den udvendige facade. Det tager vist ca. 3-5 uger at mure sådan et hus op, så om en måneds tid er de ved at være ved vejs ende med det. Jeg glæder mig sådan til at se huset med mursten – det er først der, det for alvor ligner et hus, synes jeg. Og så er jeg også bare spændt på at se den sten, som vi synes var vildt svær at vælge. Og se den i samspil med en fuge, som man jo også skal tage stilling til under sådan et byggeri.

I forhold til mursten, så har vi valgt en lys sten fra Egernsund – den hedder Limoux, og vi har valgt at fugen skal være en grå-hvid fra Dan-grit. Det får stenen til at have et spil, der ikke er særlig markant, men samtidig syner den stadig mere sandfarvet end gul. Men en helt hvid fuge synes vi, at den kom til at se mere gul ud, end hvad vi godt kunne lide. På billedet ovenfor synes jeg den ser lidt grålig ud. Det er en snyder, for der er slet ikke gråt i stenen.

Det, som corona betyder for vores byggeri er, at vi ikke længere må komme ind i huset og kigge under byggeriet. Hos Hybel får man ellers en byggenøgle, så man selv har mulighed for at følge med i byggeriet undervejs. Det synes jeg er et super fint tiltag, og meget forståeligt. Det betyder desværre, at vi ikke kan komme ud og se vores klinker, som vi har glædet os helt ustyrligt meget til at se i levende live. Vi har jo valgt en klinke, der er alt andet end grå, og vi har aldrig set den i et helt rum. Vi så den i en lille udstilling uden fuge, og det har været et af de mere modige valg. Fordi den er lidt speciel i farven, og fordi vi rent faktisk aldrig har set den i et rum. Vi må håbe vi kan lokke billeder ud af vores byggesagkyndige ;-)

I eftermiddag kører vi ud og kigger på huset udefra for at se, om vi kan se noget af murstenen – og så tror jeg også vi har brug for at følge lidt med, selvom det bliver på afstand nu :-)

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

 • Rasmus

  Hej Sanne,

  Super spændende læsning – Vi (Min kone og jeg) går selv med nybyggeri i tankerne, så dine indlæg er guld værd (Især det med skormskaden, hvor I har en byggesagkyndig i ryggen var en øjenåbner!)

  Hvilken kvadartmeterpris endte i med hos Hybel? (Jeg så du tidl. nævnte 12-13.000 pr. kvadratmeter?) Jeg har hørt – Samt at Hybel selv reklamerer – at de er billige pr. kvadratmeter, men det er jo før alle de tilvalg man tager.

  Spændende læsning, og glæder mig til at læse flere indlæg om jeres eventyr med nybyggeriet :)

  Mvh.
  Rasmus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. graviditet: uge 21+22 og corona-tilstand.